Stiri din Austria

Austria trimite peste 100 de militari și pompieri, precum și un ajutor de 3 milioane de euro, după cutremurul devastator din Turcia și Siria

Austria trimite peste 100 de militari și pompieri. După cutremurul devastator de la granița turco-siriană, care a ucis peste 2.300 de persoane (numărul oficial până la data publicării articolului), Austria oferă ajutor de urgență. Cancelaria federală a anunțat luni că forțele armate ar putea trimite 84 de soldați din cadrul “Unității de ajutor în caz de dezastru a forțelor austriece” (AFDRU) încă de mâine, marți. În plus, vor fi puse la dispoziție trei milioane de euro.

Potrivit informațiilor din “Krone”, unitatea va fi formată inițial dintr-un detașament preliminar de opt persoane din cadrul companiei de apărare NBC, care ar putea fi desfășurată încă de luni. Restul – trei echipe de salvare și recuperare – ar trebui să urmeze mâine. Sunt prevăzute două locații diferite în zona de frontieră siriano-turcă.

Citiți și: Care sunt cele mai mari amenințări cu care se confruntă Austria în acest an?

Austria trimite peste 100 de militari și pompieri

Deocamdată, durata misiunii a fost limitată de către forțele armate austriece la zece zile, iar ajutoarele vor fi desfășurate în schimburi, 24 de ore din 24. Plutonii de salvare vor fi sprijiniți de experți în medicină, logistică și igienă din rândurile armatei.

Cele trei milioane de euro vor proveni din Fondul pentru catastrofe externe și vor merge către organizațiile de ajutorare de pe teren.

AFDRU este elementul de ajutor în caz de dezastre pentru “căutare și salvare în mediul urban” (USAR) al Forțelor Armate Austriece. A fost înființat în 1990 și este utilizat din 1997. Contingentul este alcătuit dintr-un element de comandă, un element de aprovizionare și un element de desfășurare.

Echipa de pompieri din Vorarlberg a fost de asemenea trimisă la fața locului

Pe lângă forțele speciale ale forțelor armate austriece, Austria va trimite o altă echipă în zona cutremurului: 25 de specialiști ai pompierilor din Vorarlberg, inclusiv patru conductori de câini de la Serviciul de salvare montană și trei medici de urgență. În prezent, se organizează transportul către Turcia.

Turcia a solicitat astfel de forțe prin intermediul mecanismului de protecție civilă al Uniunii Europene, iar Ministerul de Interne a transmis cererea și a înregistrat acum echipa din Vorarlberg.

Toți politicienii austrieci impresionați de situația din Turcia și Siria

Ministrul de interne Gerhard Karner: “Primim imagini teribile din regiunea afectată de cutremur. Acest dezastru natural înseamnă suferințe de nedescris pentru populația afectată. Bineînțeles, Austria ajută la trimiterea rapidă a forțelor de ajutor și de salvare în cadrul comunității internaționale. Fiecare oră contează aici pentru a salva supraviețuitori din dărâmături.”

Cancelarul Karl Nehammer a declarat: “Dimensiunea cutremurului este devastatoare. Suntem alături de oamenii din Turcia și Siria în această situație dificilă. Gândurile noastre și cea mai profundă compasiune sunt alături de victime și de familiile lor.”

Din partea vicecancelarului Werner Kogler, declarația a inclus: “Sunt întristat de rapoartele privind cutremurele. Dezastre ca acesta agravează dramatic situația dificilă a oamenilor care trăiesc acolo, printre care se numără mulți refugiați din regiune. Austria își va aduce contribuția la ajutorarea sinistraților.”

Ministrul Apărării, Klaudia Tanner, a declarat: “Sunt imagini îngrozitoare, mulți oameni sunt încă îngropați sub dărâmături. Este important pentru noi să ajutăm acolo unde este nevoie urgentă de ajutor. Le doresc tuturor militarilor, femeilor și personalului civil multă putere pentru această misiune dificilă. Să se întoarcă acasă sănătoși și nevătămați!”

Ministrul de externe Alexander Schallenberg a informat: “În special în nordul Siriei, situația umanitară era deja extrem de tensionată după mai mult de un deceniu de conflict și distrugere. Austria ajută în mod nebirocratic.

Postarea Austria trimite peste 100 de militari și pompieri, precum și un ajutor de 3 milioane de euro, după cutremurul devastator din Turcia și Siria a apărut prima pe Ziarul Românesc Austria.

Sursa acestui editorial informativ în știri, este ziarulromanesc.at, știre pe care o preluăm.


Împotriva articolelor redacției noastre, persoanele nemulțumite pot formula Contestație în termen de 10 zile de la publicarea articolului, la judecătoria Orășenească nr. 1 München Bayern Deutschland, in conformitate cu Legea federală Germană. Considerăm că nu se pot formula acțiuni la instanțele din România deoarece nici o persoană care activează în trustul nostru nu poate fi extrasă de sub jurisdicția federală germană. Considerăm că redacția noastră nu răspunde în fața autorităților din România ci doar celor federale sau civile germane. deoarece legea română nu are efecte de extraneitate asupra redacției chiar dacă subiectul știrilor face obiectul unor evenimente sau persoane din România și sunt scrise în limba română. Limba română nu este izvor de extraneitate a legii.

(Visited 81 times, 1 visits today)
Avatar
Marius Leontiuc
absolvent WEB DESIGN Academia Britanică de Comunicare Iasi - absolvent COMUNICARE IN AFACERI Academia Britanica de Afaceri si Comunicare -absolvent JURNALISM EDITORIAL - London School University - 2019 inscris la echivalare diploma la Universitatea Politehnica Timisoara - admis la studii de licenta in Drept la Universitatea de Vest Timisoara, absolvent studii de proiectare, pastor coordonator in Biserica Protestanta Evanghelica, Android Developer pe Google Play și plugin developer la Oxwall, creator de teme Wordpress și Oxwall, operator Wordpress, Drupal, Oxwall, Osclass, Moodle, tehnologii HTML și PHP
http://www.leontiucmarius.wordpress.com/cv

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

code