Flux-stiri

Avertismentul dat de șeful OMS: „Lumea trebuie să se pregătească pentru boală mai periculoasă decât COVID”

  • Cele 194 de state membre ale OMS negociază în prezent reforme la normele obligatorii care le stabilesc în cazul unei amenințări internaționale pentru sănătate.
  • OMS a spus că țările ar trebui să gestioneze acum virusul care a ucis peste 6,9 milioane de oameni.
  • Dr. Tedros a spus: „Dacă nu facem schimbările care trebuie făcute, atunci cine va face? Și dacă nu le facem acum, atunci când?”.

Șeful Organizației Mondiale a Sănătății a avertizat marți că guvernele trebuie să se pregătească pentru o boală și mai mortală decât COVID-19. Dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus, directorul general al OMS, a declarat adunării anuale de sănătate de la Geneva că este timpul să avanseze negocierile pentru prevenirea viitoarei pandemii, scrie The Independent.

Dr. Tedros a spus: „Dacă nu facem schimbările care trebuie făcute, atunci cine va face? Și dacă nu le facem acum, atunci când?”. El a adăugat: „Amenințarea apariției unei alte variante care provoacă noi creșteri de boală și deces rămâne valabilă. Și amenințarea ca un alt agent patogen să apară cu un potențial și mai mortal rămâne.”

Adunarea Mondială a Sănătății anuală de 10 zile din orașul elvețian, care coincide cu cea de-a 75-a aniversare a organismului, urmează să abordeze provocările globale de sănătate, inclusiv viitoarele pandemii. Cele 194 de state membre ale OMS negociază în prezent reforme la normele obligatorii care le stabilesc în cazul unei amenințări internaționale pentru sănătate. De asemenea, ei elaborează un tratat mai larg privind pandemia, care urmează să fie ratificat anul viitor.

„Un angajament din partea acestei generații față de un acord pandemic este important deoarece această generație a experimentat cât de îngrozitor ar putea fi un mic virus”, a spus Dr. Tedros. Avertismentul vine la doar câteva săptămâni după ce agenția de sănătate a declarat că COVID-19 nu mai este o urgență globală. OMS a spus că țările ar trebui să gestioneze acum virusul care a ucis peste 6,9 milioane de oameni.

„Prin urmare, cu mare speranță declar COVID-19 încheiat ca o urgență globală pentru sănătate”, a spus Dr. Tedros la începutul acestei luni, adăugând că sfârșitul urgenței nu înseamnă că virusul a luat sfârșit ca o amenințare pentru sănătatea globală. Rata deceselor cauzate de COVID a scăzut de la un vârf de peste 100.000 de persoane pe săptămână în ianuarie 2021 la puțin peste 3.500 în săptămâna până la 24 aprilie 2023, potrivit datelor OMS.

Acest lucru reflectă vaccinarea pe scară largă, disponibilitatea unor tratamente mai bune și un nivel de imunitate a populației față de infecțiile anterioare. Michael Ryan, director pentru situații de urgență la OMS, a declarat: „Bătălia nu s-a încheiat. Încă mai avem slăbiciuni și acele slăbiciuni pe care le mai avem în sistemul nostru vor fi expuse de acest virus sau de un alt virus, care trebuie remediat.”

Citește și:

The post Avertismentul dat de șeful OMS: „Lumea trebuie să se pregătească pentru boală mai periculoasă decât COVID” appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews

Acest material este publicat de alephnews.ro distribuit prin mecanismul RSS. Potrivit Legii nr. 8/1996 informațiile de presă nu sunt opere cu drept de autor și nu poartă drepturi de autor.
Salt la sursă
știrea a fost scrisă pe alephnews.ro de jurnalistul Diana Nechita


Împotriva articolelor redacției noastre, persoanele nemulțumite pot formula Contestație în termen de 10 zile de la publicarea articolului, la judecătoria Orășenească nr. 1 München Bayern Deutschland, in conformitate cu Legea federală Germană. Considerăm că nu se pot formula acțiuni la instanțele din România deoarece nici o persoană care activează în trustul nostru nu poate fi extrasă de sub jurisdicția federală germană. Considerăm că redacția noastră nu răspunde în fața autorităților din România ci doar celor federale sau civile germane. deoarece legea română nu are efecte de extraneitate asupra redacției chiar dacă subiectul știrilor face obiectul unor evenimente sau persoane din România și sunt scrise în limba română. Limba română nu este izvor de extraneitate a legii.

(Visited 11 times, 1 visits today)
Vidjean Mihai
Vidjean Mihai
Mihai Vidjean - autor articole Absolvent Comunicare si Jurnalism, profesor „Științe și metode de investigare jurnalistică office@ziardestiri.ro
https://ziardestiri.ro/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

code