Flux-stiri

Biden face glume pe seama lui Trump la cina corespondenților de la Casa Albă

  • Joe Biden nu i-a arătat milă lui Donald Trump și a venit cu o serie de glume.
  • „Sunt un om matur care alergă împotriva unui copil de șase ani”.
  • În afara hotelului, aveau loc demonstrații anti-război.

Joe Biden nu i-a arătat milă lui Donald Trump și a venit cu o serie de glume, scrie The Guardian. Biden a spus în timpul unei reuniuni a elitelor politice și mass-media din Washington: „Sunt un om matur care alergă împotriva unui copil de șase ani”. Cina Asociației Corespondenților de la Casa Albă (WHCA) de sâmbătă seara a oferit platforma ideală pentru Biden pentru a continua o serie recentă de glume împotriva lui Trump cu o retorică mai agresivă, umor și insulte personale.

Dar atmosfera jovială din interiorul camerei contrasta puternic cu demonstrațiile zgomotoase din afara hotelului Washington Hilton. Sute de protestatari au strigat „Să-ți fie rușine!” la oficialii de la Casa Albă, jurnaliştii şi celebrităţile care au ajuns la cină, condamnând modul în care Biden a gestionat războiul din Gaza şi acoperirea acestuia de către mass-media. „Alegerile din 2024 sunt în plină desfășurare și da, vârsta este o problemă”, a remarcat Biden, 81 de ani. „Sunt un bărbat matur care candidează împotriva unui copil de șase ani”.

Președintele l-a citat și pe Trump în privința unui discurs recent în care a descris bătălia de la Gettysburg ca fiind „interesantă”, „vicioasă”, „oribilă” și „frumoasă”. Biden a spus: „Vorbind de istorie, ai auzit ce tocmai a spus Donald despre o bătălie majoră din timpul războiului civil? „Gettysburg – wow!” Discursul lui Trump a fost atât de jenant, încât statutul lui Robert E Lee a predat din nou”.

Biden a făcut apoi o referire la cearta lui Trump cu fostul său vicepreședinte, Mike Pence, care l-a sfidat în privința rezultatului alegerilor din 2020. Președintele a spus: „Vârsta este singurul lucru pe care îl avem în comun. Vicepreședintele meu chiar mă susține.” Vicepreședintele Kamala Harris, așezat în apropiere pe scenă, a râs și a aplaudat. Președintele a trecut la procesul penal al lui Trump din New York , unde este acuzat că a falsificat înregistrările comerciale pentru a acoperi o plată în bani tăcută către interpretul de film pentru adulți Stormy Daniels. Biden a spus: „Donald a avut câteva zile grele în ultima vreme. Ai putea să-i spui vreme furtunoasă.”

Și apoi a adus în discuție planul recent al lui Trump de a vinde „Dumnezeu binecuvântează Bibliile SUA” pentru 59,99 USD. „Trump este atât de disperat încât a început să citească acele Biblii pe care le vinde. Apoi a ajuns la prima poruncă: „Să nu ai alți dumnezei înaintea Mea”. Atunci a pus-o jos și a spus: „Această carte nu este pentru mine”.

Biden a râs de vârsta lui și a oferit câteva fraze în detrimentul presei. „Unii dintre voi s-au plâns că nu accept destul întrebările voastre. Fără comentarii.” El a adăugat: „The New York Times a emis o declarație în care mă sufla pentru că „evit în mod activ și eficient jurnaliştii independenţi”. Hei, dacă asta este nevoie pentru ca New York Times să spună că sunt activ și eficient, sunt pentru asta.”

Președintele a dat, de asemenea, o notă serioasă, îndemnând mass-media să rămână concentrată asupra implicațiilor alegerilor din noiembrie. „Sincer nu vă cer să luați parte”, a spus el. „Îți cer să te ridici la nivelul seriozității momentului. Treceți de numerele curselor de cai și de momentele de nebunie, și de distragerile, de spectacolele secundare care au ajuns să domine”

Un comedian de la emisiunea de soiuri TV Saturday Night Live, cu șase luni înainte de alegerile care ar putea vedea revenirea lui Trump, care a boicotat acest eveniment în timpul președinției sale și a numit mass-media „inamicul oamenii”. Jost a spus: „Sunt onorat să fiu aici să găzduiesc ceea ce este, potrivit sondajelor de stat swing, cina finală a corespondenților Casei Albe”.

Soția lui Jost, Scarlett Johansson, s-a numărat printre cei 2.600 de invitați la cină alături de Da’Vine Joy Randolph, Jon Hamm și Chris Pine. Comediantul a spus: „Ultima dată când am fost în DC mi-am lăsat cocaina la Casa Albă. Din fericire, președintele a reușit să o folosească pentru starea sa de Unire.” Vârsta lui Biden a fost în mod natural o țintă. „Nu spun că ambii candidați sunt bătrâni, dar știi că Jimmy Carter se gândește: „Poate aș putea câștiga chestia asta”. Are doar 99 de ani.”

Ambele discursuri au fost bine primite. Chris Sununu, guvernatorul republican din New Hampshire, l-a lăudat pe Biden în timp ce făcea săpături la vârsta lui: „Președintele a trecut prin discurs, așa că este o victorie pentru el la o oră atât de târzie. Nu este niciodată ușor ca un politician să faci o glumă. Nu suntem făcuți să fim amuzanți. Nu vă așteptați să fim amuzanți. Deci, de fiecare dată când ești politician, primești chiar și un râs ușor, asta e un câștig. ”

În afara hotelului, aveau loc demonstrații anti-război, care au venit după ce mai mult de două duzini de jurnalişti palestinieni din Gaza au lansat o scrisoare publică săptămâna trecută prin care le-au cerut colegilor lor din SUA să boicoteze cina.

„Să vă fie rușine!” au strigat protestatarii îmbrăcați în pânza tradițională kefieh palestiniană, alergând după bărbați în smoking și costume și după femei în rochii lungi ținând poșete, în timp ce oaspeții se grăbeau înăuntru pentru cină. Manifestanții au scandat „Să vă fie rușine că ați oprit pâinea!” și „De fiecare dată când mass-media minte, un jurnalist din Gaza moare”. Ei țineau pancarte pe care scria: „ABC: All Bullshit Constantly”, „CNN: Criminal News Network”, „Genocidul cu două fețe Joe” și un banner uriaș pe care scria „Opriți complicitatea media la genocid”. Au așezat zeci de veste de presă albastre, camere sparte și imagini proiectate cu jurnalişti palestinieni care au fost uciși.

Protestatarul Ramah Kudaimi, în vârstă de 37 de ani, a declarat: „Este rușinos că, în timp ce peste 133 de jurnalişti palestinieni au fost uciși în ultimele șapte luni de armata israeliană, fără să facă altceva decât să cerceteze ceea ce se întâmplă, jurnaliştii din SUA iau masa cu oficialii Casei Albe, inclusiv cu președintele Biden. Toți sunt complici la ceea ce se întâmplă, continuând să trimită arme în Israel, continuând să refuze orice fel de responsabilitate pentru crimele de război pe care le comite Israelul”.

O altă manifestantă, care și-a dat numele doar ca Yara, în vârstă de 24 de ani, a declarat: „135 de jurnalişti palestinieni au fost uciși de Israel. Am cerut să boicoteze această cină. Apelul nu vine de la organizatorii din DC; vine de la palestinienii din Gaza, așa că le cerem oamenilor să țină seama de acest apel și să boicoteze cina din seara asta”. Ea a adăugat: „Simbolizează faptul că tuturor din acea cameră nu le pasă de libertatea”.

Discursul lui Biden, care a durat aproximativ 10 minute, nu a făcut nicio mențiune despre războiul în curs sau despre criza umanitară în creștere din Gaza. Una dintre puținele mențiuni a venit de la Kelly O’Donnell, președintele asociației corespondenților, care a remarcat moartea jurnaliștilor palestinieni.

Citește și

The post Biden face glume pe seama lui Trump la cina corespondenților de la Casa Albă appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews

Acest material este publicat de alephnews.ro distribuit prin mecanismul RSS. Potrivit Legii nr. 8/1996 informațiile de presă nu sunt opere cu drept de autor și nu poartă drepturi de autor.
Salt la sursă
știrea a fost scrisă pe alephnews.ro de jurnalistul Mihalașcu Diana


Împotriva articolelor redacției noastre, persoanele nemulțumite pot formula Contestație în termen de 10 zile de la publicarea articolului, la judecătoria Orășenească nr. 1 München Bayern Deutschland, in conformitate cu Legea federală Germană. Considerăm că nu se pot formula acțiuni la instanțele din România deoarece nici o persoană care activează în trustul nostru nu poate fi extrasă de sub jurisdicția federală germană. Considerăm că redacția noastră nu răspunde în fața autorităților din România ci doar celor federale sau civile germane. deoarece legea română nu are efecte de extraneitate asupra redacției chiar dacă subiectul știrilor face obiectul unor evenimente sau persoane din România și sunt scrise în limba română. Limba română nu este izvor de extraneitate a legii.

(Visited 5 times, 1 visits today)
Vidjean Mihai
Vidjean Mihai
Mihai Vidjean - autor articole Absolvent Comunicare si Jurnalism, profesor „Științe și metode de investigare jurnalistică office@ziardestiri.ro
https://ziardestiri.ro/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

code