NEWSNET
Flux-stiri Juridice Română

Cătălin Predoiu : recursul compensatoriu nu se poate abroga

Lozincile unor politicieni cu recursul compensatoriu erau evident nişte minciuni politice electorale şi de o parte şi de cealaltă. Recursul compensatoriu a fost impus de CEDO, este una din măsurile prevăzute în procedura hotărârii pilot Rezmiveş c. României. Pe atunci ministrul justiţiei, de atunci, susţinea nereal că se vor construi penitenciare, proiecte de lege de amnistie,… Penitenciarele sunt lafel de aglomerate, recursul compensatoriu nu a rezolvat problema, şi chiar şi această măsură a fost driblată de funcţionarul român.

Spre exemplu, un fals grosolan care ar trebui să dea de gândit DNA, este cel de la Penitenciarul Arad unde actele Ministerului Justiţiei au prevăzut în fals numărul de paturi pe camere. În 2016 se făcuse o reabilitare (s-a eliminat un rând de paturi – 2 paturi din fiecare celulă şi de la 6 paturi s-a ajuns la 4). Ministerul Justţiei a menţionat în fals în 2017, prin domnul profesor universitar, că aşa era situaţia din momentul dării în folosinţă iar nu doar din 2016. Au şi scris falsul într-un ordin de minister.

În concret astăzi Cătălin Predoiu a arătat că nu poate fi abrogat recursul compensatoriu şi nici nu a expus alte măsuri.

Problema spitalelor cred eu că ar trebui să prioreze ca atenţie, este mult mai gravă decât înăsprirea liberărilor din penitenciare. Sistemul infect de sănptate este problema României iar nu deţinuţii.

Marius Leontiuc

(Visited 1 times, 1 visits today)

Hits: 62


Marius Leontiuc
absolvent WEB DESIGN Academia Britanică de Comunicare Iasi - absolvent COMUNICARE IN AFACERI Academia Britanica de Afaceri si Comunicare -absolvent JURNALISM EDITORIAL - London School University - 2019 inscris la echivalare diploma la Universitatea Politehnica Timisoara - admis la studii de licenta in Drept la Universitatea de Vest Timisoara Android Developer pe Google Play și plugin developer la Oxwall
http://www.leontiucmarius.wordpress.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

code

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii