Economice

Cine se va ocupa de falimentul Euroins, cu peste 2,5 milioane de clienți RCA și sute de mii de păgubiți? ASF a publicat lista scurtă

Toate cele opt case de insolvență care au depus oferte au fost acceptate de către ASF, iar, în funcție de punctajul obținut s-a realizat și un clasament, pe care vi-l prezentăm mai jos.

Nr. crt.  Denumire
1. Consorțiul format din DASCĂL INSOLVENCY SPRL, MAESTRO SPRL și INTERCOM MANAGEMENT SPRL
2. CITR FILIALA BUCUREȘTI SPRL
MANAGEMENT REORGANIZARE LICHIDARE IAȘI S.P.R.L.
Consorțiul format din MUȘAT & ASOCIAȚII –RestructuringInsolvcency S.P.R.L. și SIERRA QUADRANT FILIALA BUCUREȘTI S.P.R.L.
3. Consorțiul format din RTZ&Partners SPRL, RTZ & Partners SPRL Filiala București, RTZ&Partners S.P.R.L. Filiala Bistrița, RTZ & Partners SPRL Filiala Alba, R&I Group S.P.R.L.
4. ROVIGO S.P.R.L.
5. EXPERT SPRL
6. Consorțiul format din EURO INSOL SPRL și ROMINSOLV SPRL

 

Ca și în cazul celorlalte falimente din asigurări, după ce instanța decide deschiderea procedurii de faliment, urmează ca lichidatorul să întocmească tabelul creditorilor și apoi raportul asupra cauzelor falimentului. Dintre societățile prezente în faliment, CITR și RTZ mai au în portofoliu firme de asigurări.  RTZ se ocupă de falimentul Forte Asigurări, în timp ce CITR gestionează falimentele Carpatica Asig, Certasig și City Insurance.

Pe ce criterii au fost selectați practicienii

Criteriile de selecție ale practicienilor sunt următoarele, potrivit legii. Conform surselor Economica, în cazul de față departajarea participanților s-a făcut exclusiv în funcție de onorariul ofertat, întrucât toți au obținut punctaj maxim pentru celelalte criterii.

Comisia de avizare va analiza ofertele depuse de practicienii care urmează a fi propuşi judecătoruluisindic de către A.S.F., având în vedere următoarele criterii:

a) onorariul lunar solicitat de practician;
b) onorariul de succes aplicat sumelor recuperate la masa credală, solicitat de practician;
c) numărul de personal calificat şi de specialitate în asigurări care va fi alocat pentru realizarea
activităţilor legate de procedura insolvenţei la respectiva societate de asigurare, incluzând actuar,
personal cu experiență în lichidare de daune, etc;
d) numărul de societăţi în insolvenţă, reorganizare sau lichidare din portofoliul ofertantului,
inclusiv societăți de asigurare;
e) numărul de societăţi reorganizate sau lichidate, inclusiv societăți de asigurare, pentru care a fost
finalizată procedura;
f) numărul de societăţi de asigurare lichidate din portofoliul ofertantului;
g) gradul de acoperire a masei credale pentru toate cazurile din portofoliu;
h) numărul hotărârilor definitive obţinute ca urmare a promovării acţiunilor întemeiate pe art. 79 şi
80 din Legea nr. 85/2006 privind procedura insolvenţei, cu modificările şi completările ulterioare,
respectiv art. 117 şi 118 din Legea nr. 85/2014 privind procedurile de prevenire a insolvenţei şi de
insolvenţă;
i) numărul hotărârilor definitive obţinute ca urmare a promovării acţiunilor întemeiate pe art. 138
din Legea nr. 85/2006, respectiv art. 169 din Legea nr.85/2014.

ASF a conexat cererea de faliment la un alt dosar în care se cere falimentul Euroins

Ca și la City Insurance, ASF a decis să conexeze cererea de faliment la un dosar deja existent în care mai multe firme cer insolvența Euroins, pentru probleme cu plățile. Așa cum era normal, este vorba despre mai multe service-uri și de un reprezentant de daune. De altfel, pentru Euroins a fost o obișnuință să facă obiectul unor cereri de faliment, având în vedere că a avut probleme cu plata daunelor în toți cei circa 15 ani de existență pe piața din România.

Instanța de judecată a fixat primul termen pentru 28 aprilie, adică mâine. Este aproape exclus să se ia o decizie de la primul termen, iar următorul pas important este ca instanța să deschidă procedura de faliment și să numească un lichidator judiciar sau un consorțiu de lichidatori din lista specialiștilor agreați de ASF. Până la ora la care scriem acest text, lista lichidatorilor agreați nu fusese încă actualizată.

În final, cel mai important creditor al Euroins va fi Fondul de Garantare a Asiguraților (FGA), care va plăti, conform estimărilor, până la 250 de milioane de euro pentru creditorii de asigurări ai societății. Dacă lucrurile vor urma același traseu ca în precedentele falimente, creditori importanți (și printre puținii norocoși care își vor încasa integral sumele) vor mai fi celelalte firme de asigurare din piață, care vor avea de încasat sume în baza regreselor CASCO-RCA, adică sume pe care Euroins le datorează asigurătorilor CASCO ai șoferilor loviți de asigurați cu RCA cumpărat de la compania bulgară.

Creditori importanți vor fi și service-urile, dar și cei care au de încasat sume ce exced 500.000 de lei per creanță, cât este plafonul la FGA (în general cazuri grave de vătămări sau chiar decese n.red.). La acest capitol e posibil să se înregistreze un record, având în vedere că Euroins avea în jur de 60.000 de dosare în instanță pe teme care țin de neplata sau plata incompletă a daunelor.

AICI evoluția dosarului de faliment și numele creditorilor

AICI toate termenele și toți pașii importanți din falimentul Euroins. Orice șofer poate fi lovit, încă, de un asigurat Euroins

Vedeți AICI toate detaliile falimentului Euroins, așa cum reies din documentele ASF

 

Sursa: economica.net


Împotriva articolelor redacției noastre, persoanele nemulțumite pot formula Contestație în termen de 10 zile de la publicarea articolului, la judecătoria Orășenească nr. 1 München Bayern Deutschland, in conformitate cu Legea federală Germană. Considerăm că nu se pot formula acțiuni la instanțele din România deoarece nici o persoană care activează în trustul nostru nu poate fi extrasă de sub jurisdicția federală germană. Considerăm că redacția noastră nu răspunde în fața autorităților din România ci doar celor federale sau civile germane. deoarece legea română nu are efecte de extraneitate asupra redacției chiar dacă subiectul știrilor face obiectul unor evenimente sau persoane din România și sunt scrise în limba română. Limba română nu este izvor de extraneitate a legii.

(Visited 21 times, 1 visits today)
Avatar
Marius Leontiuc
absolvent WEB DESIGN Academia Britanică de Comunicare Iasi - absolvent COMUNICARE IN AFACERI Academia Britanica de Afaceri si Comunicare -absolvent JURNALISM EDITORIAL - London School University - 2019 inscris la echivalare diploma la Universitatea Politehnica Timisoara - admis la studii de licenta in Drept la Universitatea de Vest Timisoara, absolvent studii de proiectare, pastor coordonator in Biserica Protestanta Evanghelica, Android Developer pe Google Play și plugin developer la Oxwall, creator de teme Wordpress și Oxwall, operator Wordpress, Drupal, Oxwall, Osclass, Moodle, tehnologii HTML și PHP
http://www.leontiucmarius.wordpress.com/cv

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

code