Economice

Ciucă: Guvernul va aproba un memorandum privind bugetul programului Rural Invest care susţine agricultura şi industria alimentară

„În ceea ce priveşte domeniul economic, vom asigura accesul la finanţare întreprinderilor din agricultură. Prin această decizie, practic, dorim să încurajăm afacerile în zona rurală. Prin memorandumul pe care-l vom aproba astăzi, programul Rural Invest va beneficia de un buget de 530 de milioane de lei. El este destinat pentru a susţine agricultura şi industria alimentară românească, astfel încât să poată să devină mai competitive şi, de asemenea, să putem să valorificăm potenţialul agricol, ţinând cont de tot ceea ce înseamnă evaluarea şi posibilele evoluţii în asigurarea produselor agricole”, a afirmat Ciucă la începutul şedinţei de Guvern, scrie Agerpres.

Ciolacu: Luni o să avem şedinţă de coaliţie să definitivăm pachetul de măsuri sociale

Guvernul va aproba un memorandum privind bugetul programului Rural Invest, destinat să susţină agricultura şi industria alimentară românească, pentru a deveni mai competitive, a declarat, miercuri, premierul Nicolae Ciucă.

„Sunt discuţii în coaliţie şi este normal ca într-o coaliţie fiecare să vină cu anumite propuneri. Până în acest moment, numai PSD a venit cu un pachet complet atât pe zona de persoane vulnerabile, cât şi pe zona economică. Este normal să discutăm întâi cu premierul, pentru că şi el are anumite propuneri venite de la miniştri, apoi decise în coaliţie. Am stabilit astăzi cu domnul prim-ministru şi cu Kelemen Hunor şi o să stabilim şi cu Florin Cîţu, când se va întoarce, ca luni să avem această coaliţie şi să definitivăm pachetul de măsuri”, a spus Ciolacu la sediul central al PSD, scrie Agerpres.

El a adăugat că după ce se stabilesc măsurile în coaliţie, miniştrii vor elabora ordonanţele de urgenţă pentru şedinţele de Guvern.

„Despre aceste măsuri, este categoric că se va veni cu vouchere. Mai mult, noi am avut discuţii şi la nivelul Comisiei Europene. (…) Am făcut şi calculul de impact, aici e o diferenţă între propunerile festiviste, pe Facebook, şi propunerile totuşi argumentate şi discutate şi cu Comisia şi cu Ministerul Finanţelor să vedem impactul. Şi ne-am încadra cu aceste vouchere de 50 de euro la 2 luni pentru persoanele cu pensii sub 1.500 de lei şi pentru voucherele la copii, pentru rechizite şi îmbrăcăminte, în funcţie de veniturile părinţilor, le acoperim chiar cu fonduri europene, având voie până la aproape 700 de milioane de euro să venim cu acest pachet social, susţinut şi de către Comisia Europeană”, a afirmat liderul PSD.

Liderul PSD a precizat că aceste măsuri pot fi finanţate din fonduri europene, inclusiv din exerciţiul financiar 2016-2020.

„Fără să deranjez pe nimeni din PNL sau membru al coaliţiei, totuşi una este să venim cu un efort pe bugetul de stat, una să venim cu un mecanism convenit şi cu Comisia Europeană, astfel încât să nu pierdem granturi şi bani europeni pe exerciţiul financiar trecut, unde nu vreau să intru în detaliu cine este de vină că avem acea absorbţie mai mică decât media europeană, ne uităm numai cine a fost la guvernare”, a mai afirmat el.

Marcel Ciolacu a mai spus că se va decide cu premierul dacă persoanelor vulnerabile li se vor acorda vouchere pentru achiziţia de alimente sau tichete de masă.

Sursa: economica.net


Împotriva articolelor redacției noastre, persoanele nemulțumite pot formula Contestație în termen de 10 zile de la publicarea articolului, la judecătoria Orășenească nr. 1 München Bayern Deutschland, in conformitate cu Legea federală Germană. Considerăm că nu se pot formula acțiuni la instanțele din România deoarece nici o persoană care activează în trustul nostru nu poate fi extrasă de sub jurisdicția federală germană. Considerăm că redacția noastră nu răspunde în fața autorităților din România ci doar celor federale sau civile germane. deoarece legea română nu are efecte de extraneitate asupra redacției chiar dacă subiectul știrilor face obiectul unor evenimente sau persoane din România și sunt scrise în limba română. Limba română nu este izvor de extraneitate a legii.

(Visited 2 times, 1 visits today)
Avatar
Marius Leontiuc
absolvent WEB DESIGN Academia Britanică de Comunicare Iasi - absolvent COMUNICARE IN AFACERI Academia Britanica de Afaceri si Comunicare -absolvent JURNALISM EDITORIAL - London School University - 2019 inscris la echivalare diploma la Universitatea Politehnica Timisoara - admis la studii de licenta in Drept la Universitatea de Vest Timisoara, absolvent studii de proiectare, pastor coordonator in Biserica Protestanta Evanghelica, Android Developer pe Google Play și plugin developer la Oxwall, creator de teme Wordpress și Oxwall, operator Wordpress, Drupal, Oxwall, Osclass, Moodle, tehnologii HTML și PHP
http://www.leontiucmarius.wordpress.com/cv

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

code