Flux-stiri

Cum poți evita să pui kilograme dacă vrei să te lași de fumat

  • Statisticile arată că majoritatea oamenilor care se lasă de fumat se îngrașă, cel puțin în prima fază.
  • În medie, creșterea în greutate este până la 5 kilograme. Pentru mulți oameni, câștigul este temporar și greutatea suplimentară este pierdută în primul an de la renunțare.

Mulți oameni constată că metabolismul lor încetinește ușor după ce au renunțat la fumat și că mănâncă mai mult decât atunci când fumau. Pierderea în greutate poate necesita un efort suplimentar din cauza schimbărilor, cum ar fi cele de metabolism și dietă.

Deși este un aspect important, potențialul de creștere în greutate nu ar trebui să ne descurajeze să renunțăm la țigări. Greutatea suplimentară poate fi pierdută, iar beneficiile de a nu fuma depășesc cu mult provocările asociate renunțării. Dacă nu te-ai lăsat încă de fumat, există strategii pentru a ține sub control creșterea în greutate după renunțare. Dacă ai renunțat deja și ești îngrijorat de creșterea în greutate, poți utiliza câteva dintre aceste strategii pentru a menține o greutate sănătoasă și pentru a te păstra în formă. 

Pașii pe care trebuie să-i urmezi

Stabilește obiective realiste și ia lucrurile pe rând

Pentru a gestiona greutatea în condițiile renunțării la fumat este important să nu ai multe așteptări. Renunțarea la fumat este o muncă grea. Dacă începi o nouă dietă și alte schimbări ale stilului de viață în același timp în care te lași de fumat, ar putea fi prea mult. 

Scopul este menținerea greutății actuale

Mai degrabă decât pierderea în greutate, încearcă să te concentrezi pe menținerea greutății actuale în timp ce gestionezi sevrajul de nicotină și primele luni ale călătoriei de renunțare. Odată ce te simți confortabil cu renunțatul la  fumat, te poți concentra și pe pierderea în greutate.

Nu neglija însă alimentația

Nu păstra înghețată în frigider, de exemplu, ci mai degrabă alegi să ieși la o înghețată atunci când îți este poftă. Să ieși în oraș când vrei ceva dulce te va ajuta să consumi cu moderație zahăr și va susține și o viață socială activă. 

The post Cum poți evita să pui kilograme dacă vrei să te lași de fumat appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews


Împotriva articolelor redacției noastre, persoanele nemulțumite pot formula Contestație în termen de 10 zile de la publicarea articolului, la judecătoria Orășenească nr. 1 München Bayern Deutschland, in conformitate cu Legea federală Germană. Considerăm că nu se pot formula acțiuni la instanțele din România deoarece nici o persoană care activează în trustul nostru nu poate fi extrasă de sub jurisdicția federală germană. Considerăm că redacția noastră nu răspunde în fața autorităților din România ci doar celor federale sau civile germane. deoarece legea română nu are efecte de extraneitate asupra redacției chiar dacă subiectul știrilor face obiectul unor evenimente sau persoane din România și sunt scrise în limba română. Limba română nu este izvor de extraneitate a legii.

(Visited 1 times, 1 visits today)
Vidjean Mihai
Vidjean Mihai
Mihai Vidjean - autor articole Absolvent Comunicare si Jurnalism, profesor „Științe și metode de investigare jurnalistică office@ziardestiri.ro
https://ziardestiri.ro/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

code