Flux-stiri

Cum să adormi în două minute datorită unui mic truc

  • Dificultatea de a adormi este o experienţă obişnuită, însoţită adesea de un vârtej de gânduri necontrolate şi conştientizarea frustrantă a timpului care trece inexorabil („alarma se stinge în şase ore şi suntem încă aşa”).
  • Această metodă, concepută iniţial pentru a permite soldaţilor să-şi găsească somnul în circumstanţe stresante, pare să fie o soluţie eficientă şi pentru civilii aflaţi în căutarea odihnei atât de necesare.
  • Procedura, atribuită iniţial Armatei Statelor Unite, a fost descrisă pentru prima dată în 1981 în cartea lui Lloyd Bud Winter Relax and Win: Championship Performance.

Insomnia pe timp de noapte este un duşman cunoscut tuturor. Dificultatea de a adormi este o experienţă obişnuită, însoţită adesea de un vârtej de gânduri necontrolate şi conştientizarea frustrantă a timpului care trece inexorabil („alarma se stinge în şase ore şi suntem încă aşa”).

Un chin vechi ca lumea, atât de mult încât trucurile pentru a induce somnul s-au transmis din generaţie în generaţie: citirea unei cărţi sau numărarea oilor. Recent, însă, a apărut un truc folosit de soldaţi pentru a adormi şi a câştigat rapid popularitate pe reţelele de socializare.

Această metodă, concepută iniţial pentru a permite soldaţilor să-şi găsească somnul în circumstanţe stresante, pare să fie o soluţie eficientă şi pentru civilii aflaţi în căutarea odihnei atât de necesare.

Procedura, atribuită iniţial Armatei Statelor Unite, a fost descrisă pentru prima dată în 1981 în cartea lui Lloyd Bud Winter Relax and Win: Championship Performance şi a fost recent adusă în lumina reflectoarelor de Justin Agustin, un antrenor de fitness cu peste 1,7 milioane. urmaşi. Agustin a împărtăşit secretul adormii într-un videoclip pe TikTok, strângând peste 7 milioane de vizualizări.

Flux de căldură ca un râu

Procedura începe cu un moment de calm şi relaxare pentru a relaxa sistematic fiecare parte a corpului, din cap până în picioare. Agustin recomandă o secvenţă specifică: Începeţi prin a vă relaxa muşchii frunţii, ochilor, obrajilor şi maxilarului, concentrându-vă simultan asupra respiraţiei. Continuaţi să vă deplasaţi până la gât şi umeri, acordând o atenţie deosebită evitării tensiunii în acel moment.

Apoi, ţineţi mâinile şi degetele relaxate, întinse în lateral. În continuare, ar trebui să încercaţi să creaţi mental o senzaţie caldă, de furnicături, imaginând-o de la vârful capului până la degete. Între timp, inspiri profund, relaxându-ţi pieptul, stomacul, coapsele, genunchii şi picioarele.

Antrenorul sugerează să vă imaginaţi acest flux de căldură ca un râu care curge de la inimă până la degetele de la picioare. În timpul acestei practici, este crucial să eliberezi mintea de orice formă de anxietate.

Agustin sugerează două scenarii posibile: culcat într-o canoe înconjurat doar de apa unui lac liniştit sau întins într-un hamac de catifea neagră într-o cameră întunecată. Ce se întâmplă dacă apare o distragere a atenţiei? Repetaţi cuvintele: „Nu gândi. Nu gândi. Nu gândi” timp de 10 secunde.

Din păcate, nu există studii ştiinţifice care să confirme eficacitatea acestei tehnici, care are tot aspectul unei practici de meditaţie de seară. Potrivit lui Agustin, în orice caz, repetarea procedurii în fiecare noapte timp de şase săptămâni ar trebui să vă permită să adormiţi în mai puţin de două minute de fiecare dată.

Citește și

The post Cum să adormi în două minute datorită unui mic truc appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews

Acest material este publicat de alephnews.ro distribuit prin mecanismul RSS. Potrivit Legii nr. 8/1996 informațiile de presă nu sunt opere cu drept de autor și nu poartă drepturi de autor.
Salt la sursă
știrea a fost scrisă pe alephnews.ro de jurnalistul Conțescu Daniel


Împotriva articolelor redacției noastre, persoanele nemulțumite pot formula Contestație în termen de 10 zile de la publicarea articolului, la judecătoria Orășenească nr. 1 München Bayern Deutschland, in conformitate cu Legea federală Germană. Considerăm că nu se pot formula acțiuni la instanțele din România deoarece nici o persoană care activează în trustul nostru nu poate fi extrasă de sub jurisdicția federală germană. Considerăm că redacția noastră nu răspunde în fața autorităților din România ci doar celor federale sau civile germane. deoarece legea română nu are efecte de extraneitate asupra redacției chiar dacă subiectul știrilor face obiectul unor evenimente sau persoane din România și sunt scrise în limba română. Limba română nu este izvor de extraneitate a legii.

(Visited 7 times, 1 visits today)
Vidjean Mihai
Vidjean Mihai
Mihai Vidjean - autor articole Absolvent Comunicare si Jurnalism, profesor „Științe și metode de investigare jurnalistică office@ziardestiri.ro
https://ziardestiri.ro/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code