Flux-stiri

Educația are nevoie de A.I. Profesor: „Inteligența artificială se dezvoltă mai repede decât adaptările unei societăți”

  • Investițiile în A.I. din România au atins nivelul record de 230 de milioane de dolari în 2023.
  • Universitatea Politehnica din București promovează cercetarea în inteligența artificială, urmată de Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca.
  • SUA este principala forță la nivel mondial pentru investiții în inteligență artificială.

Investițiile în inteligența artificială din România rămân la nivel foarte scăzut, arată ultimele statistici. Nicio surpriză, SUA reprezintă principala forță la nivel mondial în investițiile de capital de risc în inteligență artificială, sumele ajungând la circa 70 de miliarde de dolari. Și totuși în ce investește țara noastră? În media, platforme sociale, marketing, Infrastructură IT, sănătate, sau biotehnologie?

„Cu siguranță nu este destul. Asta se vede când ne comparăm cu celelalte țări, nu doar din Europa de Vest, ci și cu alte țări care sunt emergente și foarte ambițioase în această zonă academică a științei, dar începem să creăm anumite forme bune. O formă bună este că de aproximativ 3 ani am reușit să introducem o finanțare de bază pentru cercetare în Universitate. N-am avut așa ceva până în urmă cu 3 ani”, a declarat Daniel David, rector al Universității Babeș-Bolyai, pentru Aleph News.

Anul trecut, România a investit 230 milioane de dolari în inteligența artificială. Dar ce facem cu procesul educațional? Vrem profesori care să înțeleagă generația de azi, metode de predare adaptate la tehnologiile actuale, examene digitalizate. În mare parte, rămân doar scrise cu creta pe tablă și estompate cu buretele în timp. A.I. e un vis în școlile din România. Cătălin Ciupală, profesor, spune că digitalizarea învățământului e binevenit, dar trebuie facute cu înțelepciune.

„Cred că profesorii sunt pregătiți în măsură în care societatea este pregătită pentru o nouă paradigmă, în sensul că profesorii fac parte din societate și dacă societatea este pregătită în ansamblul ei, atunci, cu siguranță, vor fi și profesorii. Una peste alta, tehnologia și inteligența artificială cresc și se dezvoltă mult mai repede decât adaptările pe care le poate face o societate în ansamblul ei, implicit și învățământul”, a declarat acesta.

Citește și

The post Educația are nevoie de A.I. Profesor: „Inteligența artificială se dezvoltă mai repede decât adaptările unei societăți” appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews

Acest material este publicat de alephnews.ro distribuit prin mecanismul RSS. Potrivit Legii nr. 8/1996 informațiile de presă nu sunt opere cu drept de autor și nu poartă drepturi de autor.
Salt la sursă
știrea a fost scrisă pe alephnews.ro de jurnalistul Lupea Briana


Împotriva articolelor redacției noastre, persoanele nemulțumite pot formula Contestație în termen de 10 zile de la publicarea articolului, la judecătoria Orășenească nr. 1 München Bayern Deutschland, in conformitate cu Legea federală Germană. Considerăm că nu se pot formula acțiuni la instanțele din România deoarece nici o persoană care activează în trustul nostru nu poate fi extrasă de sub jurisdicția federală germană. Considerăm că redacția noastră nu răspunde în fața autorităților din România ci doar celor federale sau civile germane. deoarece legea română nu are efecte de extraneitate asupra redacției chiar dacă subiectul știrilor face obiectul unor evenimente sau persoane din România și sunt scrise în limba română. Limba română nu este izvor de extraneitate a legii.

(Visited 3 times, 1 visits today)
Vidjean Mihai
Vidjean Mihai
Mihai Vidjean - autor articole Absolvent Comunicare si Jurnalism, profesor „Științe și metode de investigare jurnalistică office@ziardestiri.ro
https://ziardestiri.ro/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code