Anchete

Probleme cu tractoare la Bucureşti şi la Cluj . Fals fotografic şi fraudă de imagine .

Un srl din Bucureşti cu patron clujean ce pretinde a fi producător de tractoare, a furat o operă fotografică de la o companie timişoreană, a modificat fotografia şi a falsificat marca unui tractor. Să vedem cum arată fotografia iniţială realizată de compania timişoreană MACOS & HALL în raza comunei Bucovăţ din judeţul Timiş

Aceasta este fotografia. Este vorba de tractorul Tuber produs de cei pe care MACOS & HALL îi reprezintă în România. Iată mai jos şi modul de elaborare al falsului, furtului de imagine şi desfăşurării infracţionale, am făcut câteva capturi de ecran

 

Contactată telefonic firma Valtec de către mine la 28 oct 2019, a răspuns un domn care pretinde că se numeşte Narcis Someşfălean. L-am întrebat de ce se întâmplă acest lucru.

Bărbatul a răspuns că nu există pe portalul firmei aceste tractoare şi că era vorba de o colaborare eşuată cu firma croată.  L-am întrebat de ce totuşi au folosit opera fotografică realizată de o altă unitate srl.  Bărbatul a răspuns că MACOS & HALL nu avea dreptul să realizeze fotografii cu brandul Tuber. Acesta a relatat că în urmă cu 5 ani s-a întâmplat la fel şi din partea celor de la MACOS neputând specifica despre ce tractor era vorba, recunoscând practic comisiv fapta. Întrebat fiind dacă acesta a avut o discuţie cu cei de la MACOS & HALL; bărbatul a refuzat să răspundă concret, spunând că dacă cei de la Macos reclamă la ziare, el va merge în instanţe, instanţele îi vor da dreptate.

Intrând pe pagina producătorului croat,observăm că MACOS & HALL este distribuitor autorizat şi reprezentant legal.

Ca atare bărbatul nu a spus adevărul ci a minţit, aceasta pe lângă falsificarea brandului.  În cursul lunii Septmbrie 2019, această faptă a fost denunţată autorităţilor timişorene. Dosarul a fost înregistrat pe rolul Parchetului de pe lângă Judecătoria Timişoara şi are ca obiect furtul operelor grafice electronice. Poliţiştii judiciari anchetează cauza. Au fost depuse deja capturi de ecran, astfele încât şi dacă vor fi şterse de pe portal paginile cu frauda, fapta este probată.

Din punctul meu de vedere faptele vizează şi mijloace frauduloase ale infracţiunilor de înşelăciune, este doar o părere personală. Curajul infracţional, lipsa de regret şi stăruinţa în faptă trebuie să ne dea de gândit asupra pericolului social concret pentru ordinea publică a acestor indivizi care fără regrete, fără reflexii asupra faptelor folosesc în scop propriu imagini realizate de alţii.
Eu personaL m-am confruntat cu legea penală la un moment dat, în momente de inconştienţă şi braţul legii nu m-a scutit pentru că eram un om moral. Nici un om care comite o infracţiune nu va fi felicitat de lege pentru că a asigurat sau nu o unitate srl funcţională. Legea spune Constituţia, este unică, egală şi imparţială pentru toţi, nimeni nu este mai presus de lege. Poate că măcar acum după ce acest om va citi acest material, îşi va reveni în fire, se va trezi din stăruinţa faptei şi se va împăca cu cei de la MACOS & HALL şi va stinge prin împăcare dosarul penal. Despre dl. Narcis Someşfălean, am citit pe http://portal.just.ro/SitePages/cautare.aspx?k=somesfalean numai de bine, tot felul de dosare penale.

Vă spun tuturor că nu se merită pentru nimic să încălcaţi legea, consecinţele sunt foarte dure pe termen lung, şi să ştiţi că în justiţie lucrează tot oameni care în exces s-ar putea să nu vă dozeze coercitivul proporţional, ci ,, să vă arată ei vouă”.
Nu urmărim defăimarea cuiva, când arătăm o faptă penală nu înseamnă că vorbim de rău o persoană, ci asigurăm ordinea firescă şi securitatea socială. Securitatea socială este un deziderat european, creştin şi moral. Nu pot fi acuzat moral că am defăimat firma Valtec arătând infracţiunea comisă, căci dăm legii ce este al legii şi ordinii publice ce este al ei.

Marius LeontiucGazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

(Visited 337 times, 1 visits today)
Avatar
Marius Leontiuc
absolvent WEB DESIGN Academia Britanică de Comunicare Iasi - absolvent COMUNICARE IN AFACERI Academia Britanica de Afaceri si Comunicare -absolvent JURNALISM EDITORIAL - London School University - 2019 inscris la echivalare diploma la Universitatea Politehnica Timisoara - admis la studii de licenta in Drept la Universitatea de Vest Timisoara, absolvent studii de proiectare, prezbiter in Biserica Protestanta Evanghelica, Android Developer pe Google Play și plugin developer la Oxwall, creator de teme Wordpress și Oxwall, operator Wordpress, Drupal, Oxwall, Osclass, Moodle, tehnologii HTML și PHP
http://www.leontiucmarius.wordpress.com/cv

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

code

Clipul săptămânii


Comentarii recente

Etichete