Flux-stiri

Este haos în administrația publică din România. Adrian Negrescu: „Povara bugetară devine din ce în ce mai mare”

  • Sunt aproximativ 1,3 milioane de angajați care ar putea fi concediați fără a afecta eficiența instituțiilor.
  • Problema nu e la oamenii bine pregătiți, ci la cei care ocupă funcții în baza partidului care se află la putere.
  • Adrian Negrescu spune că o restructurare personalului din aparatul public ar putea deveni un dezastru economic.

„Povara bugetară devine din ce în ce mai mare.” Sunt aproximativ 1,3 milioane de angajați care ar putea fi concediați fără a afecta eficiența instituțiilor. Problema nu e la oamenii bine pregătiți, ci la cei care ocupă funcții în baza partidului care se află la putere. Potrivit datelor de la Ministerul de Finanțe, 64% dintre acești angajați se regăsesc în administrația centrală, reprezentând aproape un sfert din totalul salariaților din țară. Pe de altă parte, Adrian Negrescu analist economic spune că o restructurare personalului din aparatul public ar putea deveni un dezastru economic, administrativ și social fără un studiu adecvat.

Pe lângă o analiză strictă legată de câți oameni e nevoie în sistemul bugetar, pe lângă investiții consistente în digitalizare, România are nevoie de un program de formare profesională a forței de muncă fără prea multe perspective, a subliniat Negrescu.

„Avem nevoie de restructurarea aparatului bugetar pentru că avem cei mai mulți bugetari din Europa raportat la populație și nu putem să mergem în continuare pe acest ritm pentru că am ajuns ca cheltuielile cu bugetarii să reprezinte 130 de miliarde, o sumă dublă față de acum cinci ani de zile. Semnalul meu de alarmă e legat de modul în care facem acest lucru. Cred că trebuie să plecăm de la nevoi. Ce avem nevoie din perspectiva serviciilor publice”, a spus Adrian Negrescu, analist economic, la Aleph News.

Citește și

The post Este haos în administrația publică din România. Adrian Negrescu: „Povara bugetară devine din ce în ce mai mare” appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews

Acest material este publicat de alephnews.ro distribuit prin mecanismul RSS. Potrivit Legii nr. 8/1996 informațiile de presă nu sunt opere cu drept de autor și nu poartă drepturi de autor.
Salt la sursă
știrea a fost scrisă pe alephnews.ro de jurnalistul Diana Nechita


Împotriva articolelor redacției noastre, persoanele nemulțumite pot formula Contestație în termen de 10 zile de la publicarea articolului, la judecătoria Orășenească nr. 1 München Bayern Deutschland, in conformitate cu Legea federală Germană. Considerăm că nu se pot formula acțiuni la instanțele din România deoarece nici o persoană care activează în trustul nostru nu poate fi extrasă de sub jurisdicția federală germană. Considerăm că redacția noastră nu răspunde în fața autorităților din România ci doar celor federale sau civile germane. deoarece legea română nu are efecte de extraneitate asupra redacției chiar dacă subiectul știrilor face obiectul unor evenimente sau persoane din România și sunt scrise în limba română. Limba română nu este izvor de extraneitate a legii.

(Visited 6 times, 1 visits today)
Vidjean Mihai
Vidjean Mihai
Mihai Vidjean - autor articole Absolvent Comunicare si Jurnalism, profesor „Științe și metode de investigare jurnalistică office@ziardestiri.ro
https://ziardestiri.ro/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

code