Stiri din Austria

Expert: Austria rămâne o țintă pentru Statul Islamic. Gruparea anunţă noi atacuri în Europa

Austria rămâne o țintă pentru Statul Islamic (SI), avertizează un expert. Organizaţia jihadistă a promis duminică că va răzbuna moartea fostului său lider, decedat în februarie. SI le-a cerut susţinătorilor săi să profite de războiul din Ucraina pentru a-şi relua atacurile în Europa.

Pe 3 februarie, preşedintele american Joe Biden a anunţat moartea fostului lider Abu Ibrahim al-Hashimi al-Qurachi. Acesta s-a aruncat în aer în timpul unei operaţiuni a forţelor speciale americane în nord-vestul Siriei, o regiune aflată sub controlul jihadiştilor.

>>> Polițiştii austrieci avertizează: „Acest e-mail NU este trimis de Poliţie. Nou tip de înşelăciune”

Moartea sa, precum şi cea a fostului purtător de cuvânt al grupării, au fost confirmate de SI pe 10 martie. „Anunţăm, bazându-ne pe Dumnezeu, o campanie binecuvântată de răzbunare” pentru moartea liderului SI, a declarat Abu Omar al-Muhajir, purtătorul de cuvânt al grupării, într-o declaraţie audio difuzată duminică pe Telegram.

De asemenea, SI le-a cerut susţinătorilor săi să reia atacurile în Europa, profitând de „oportunitatea” „luptei între cruciaţi”, referire la războiul din Ucraina.

Abu Hassan al-Hashimi al-Qourachi, noul lider al organizaţiei radicale sunite, al treilea la conducerea grupării de la crearea sa, nu a dat ocazia prea des să se vorbească pe seama sa.

Austria, o ţintă?

Expertul în terorism Dr. Nicolas Stockhammer de la Universitatea Dunăreană Krems (Austria Inferioară) spune că IS s-a consolidat de la începutul pandemiei și acum noul lider trebuie să dea un semn de viață”.

>>> Amenințare cu bombă la Linz! Un club de noapte, cu 300 de clienți, a fost evacuat

Potrivit expertului, actuala amenințare IS ar trebui privită în primul rând ca propagandă. Cu toate acestea, trebuie avută prudență. 

„Țara noastră rămâne o țintă teroristă atractivă. În Austria însă, după atacul din 2 noiembrie 2020 de la Viena, autoritățile de securitate au dat peste cap scena islamistă internă. Însă, există pericol din partea agresorilor individuali radicalizați”, a spus Stockhammer.

Sursa: Krone.at, ZiarulRomanesc.at

The post Expert: Austria rămâne o țintă pentru Statul Islamic. Gruparea anunţă noi atacuri în Europa appeared first on Ziarul Romanesc Austria.

Sursa acestui editorial informativ în știri, este ziarulromanesc.at, știre pe care o preluăm.


Împotriva articolelor redacției noastre, persoanele nemulțumite pot formula Contestație în termen de 10 zile de la publicarea articolului, la judecătoria Orășenească nr. 1 München Bayern Deutschland, in conformitate cu Legea federală Germană. Considerăm că nu se pot formula acțiuni la instanțele din România deoarece nici o persoană care activează în trustul nostru nu poate fi extrasă de sub jurisdicția federală germană. Considerăm că redacția noastră nu răspunde în fața autorităților din România ci doar celor federale sau civile germane. deoarece legea română nu are efecte de extraneitate asupra redacției chiar dacă subiectul știrilor face obiectul unor evenimente sau persoane din România și sunt scrise în limba română. Limba română nu este izvor de extraneitate a legii.

(Visited 1 times, 1 visits today)
Avatar
Marius Leontiuc
absolvent WEB DESIGN Academia Britanică de Comunicare Iasi - absolvent COMUNICARE IN AFACERI Academia Britanica de Afaceri si Comunicare -absolvent JURNALISM EDITORIAL - London School University - 2019 inscris la echivalare diploma la Universitatea Politehnica Timisoara - admis la studii de licenta in Drept la Universitatea de Vest Timisoara, absolvent studii de proiectare, pastor coordonator in Biserica Protestanta Evanghelica, Android Developer pe Google Play și plugin developer la Oxwall, creator de teme Wordpress și Oxwall, operator Wordpress, Drupal, Oxwall, Osclass, Moodle, tehnologii HTML și PHP
http://www.leontiucmarius.wordpress.com/cv

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

code