Flux-stiri

FOTO. „Cea mai puternică” erupție solară din 2017 încoace a fost observată în ajunul Anului Nou. Ce spun oamenii de știință

  • O erupție solară masivă – cea mai mare din ultimii ani – a fost observată în ajunul Anului Nou.
  • Erupțiile solare sunt clasificate în funcție de puterea lor, la fel ca și cutremurele, potrivit NASA.
  • Erupțiile de tip X pot provoca impacturi vizibile, cum ar fi furtunile de radiații.

O erupție solară masivă – cea mai mare din ultimii ani – a fost observată la soare în ajunul Anului Nou. Într-o actualizare, duminică seara, Centrul de Predicție a Vemii Spațiale (SWPC) al NOAA a lansat o imagine a erupției, care a apărut ca o pată mare și strălucitoare pe soare, relatează The Hill.

„O erupție este o erupție de energie de la soare care, în general, durează de la câteva minute la ore”, explică SWPC. Aceasta în special, care a atins apogeul chiar înainte de ora 17:00. ET, duminică, a fost catalogată drept un X5.

Erupțiile solare sunt clasificate în funcție de puterea lor, la fel ca și cutremurele, potrivit NASA. Scala variază de la clasa B la capătul cel mai de jos până la clasa C, apoi clasa M și, în sfârșit, clasa X. Fiecare literă reprezintă o creștere de zece ori a producției de energie și există o scară de la 1 la 9 în fiecare clasă, cu excepția clasei X. Clasa X poate depăși 9, cea mai mare înregistrată vreodată fiind un X45 care a avut loc în 2003.

Erupțiile care sunt de clasa B sau C sunt prea slabe pentru ca noi să le observăm pe Pământ, explică NASA, iar erupțiile de clasă M „pot provoca scurte întreruperi radio la poli și furtuni minore de radiații care ar putea pune în pericol astronauții”. Erupțiile de tip X pot provoca impacturi mai vizibile, cum ar fi furtunile de radiații care pot afecta sateliții și pot oferi doze mici de radiație pasagerilor avioanelor care zboară lângă poli. NASA notează că acestea pot provoca, de asemenea, „probleme globale de transmisie și întreruperi de curent la nivel mondial”.

Citește și

The post FOTO. „Cea mai puternică” erupție solară din 2017 încoace a fost observată în ajunul Anului Nou. Ce spun oamenii de știință appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews

Acest material este publicat de alephnews.ro distribuit prin mecanismul RSS. Potrivit Legii nr. 8/1996 informațiile de presă nu sunt opere cu drept de autor și nu poartă drepturi de autor.
Salt la sursă
știrea a fost scrisă pe alephnews.ro de jurnalistul Mihai Iustina


Împotriva articolelor redacției noastre, persoanele nemulțumite pot formula Contestație în termen de 10 zile de la publicarea articolului, la judecătoria Orășenească nr. 1 München Bayern Deutschland, in conformitate cu Legea federală Germană. Considerăm că nu se pot formula acțiuni la instanțele din România deoarece nici o persoană care activează în trustul nostru nu poate fi extrasă de sub jurisdicția federală germană. Considerăm că redacția noastră nu răspunde în fața autorităților din România ci doar celor federale sau civile germane. deoarece legea română nu are efecte de extraneitate asupra redacției chiar dacă subiectul știrilor face obiectul unor evenimente sau persoane din România și sunt scrise în limba română. Limba română nu este izvor de extraneitate a legii.

(Visited 6 times, 1 visits today)
Vidjean Mihai
Vidjean Mihai
Mihai Vidjean - autor articole Absolvent Comunicare si Jurnalism, profesor „Științe și metode de investigare jurnalistică office@ziardestiri.ro
https://ziardestiri.ro/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

code