Flux-stiri

Germania a cerut celorlalte state membre Schengen să accepte România și Bulgaria în spațiul de liberă circulație. Ministrul german de externe: „Este rândul țărilor să accepte cele două state”

  • „Bulgaria și România au muncit din greu în acest sens”, a declarat ministrul german de externe.
  • Ministrul de externe a subliniat că lupta împotriva migrației ilegale rămâne o prioritate cheie pentru Bulgaria.
  • Premierul Marcel Ciolacu a sugerat că Austria ar trebui să ia în considerare părăsirea Schengen.

Germania a cerut celorlalte state membre Schengen să accepte România și Bulgaria în spațiul de liberă circulație. „Bulgaria și România au muncit din greu în acest sens. Iar acum este rândul țărilor din spațiul Schengen să se țină de cuvânt și să accepte cele două țări”, a declarat ministrul german de externe, Annalena Baerbock. Scopul celor două țări este de a intra în Schengen până la sfârșitul anului, dar până acum nu există semnale că acest lucru se poate întâmpla.

„Mulțumesc Germaniei pentru sprijinul său fără echivoc pentru aderarea Bulgariei la Schengen fără alte amânări. Germania este aliatul nostru de încredere și partener de lungă durată, iar sprijinul său pentru Schengen în acest moment cheie este esențial”, a spus Maria Gabriel.

Ministrul de externe a subliniat că lupta împotriva migrației ilegale rămâne o prioritate cheie pentru Bulgaria, iar țara „sprijină eforturile pentru a stabili un sistem de migrație și azil eficiente, echitabile și funcționale în cadrul UE”.

Austria își condiționează dreptul de veto asupra celor două țări balcanice de necesitatea unei reforme cuprinzătoare a Schengen, asupra căreia nu există în prezent un acord. Premierul Marcel Ciolacu a sugerat că Austria ar trebui să ia în considerare părăsirea Schengen, iar PPE ar trebui să excludă partidul cancelarului austriac Karl Nehammer. În afara de asta, România a pus pe masă și posibilitatea ca Bulgaria și România să fie separate în drumul lor către Schengen. Annalena Baerbock a vorbit și de sprijinul oferit Ucrainei de către Bulgaria. „Mă bucur să subliniez că solidaritatea nu este doar un cuvânt pentru Bulgaria și că țara oferă asistență Ucrainei”, a subliniat ministrul german. Ea a adăugat că Bulgaria se numără printre țările care continuă să mențină funcționarea coridorului ucrainean de export de cereale, împreună cu Grecia și România.

Citește și

The post Germania a cerut celorlalte state membre Schengen să accepte România și Bulgaria în spațiul de liberă circulație. Ministrul german de externe: „Este rândul țărilor să accepte cele două state” appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews

Acest material este publicat de alephnews.ro distribuit prin mecanismul RSS. Potrivit Legii nr. 8/1996 informațiile de presă nu sunt opere cu drept de autor și nu poartă drepturi de autor.
Salt la sursă
știrea a fost scrisă pe alephnews.ro de jurnalistul Diana Nechita


Împotriva articolelor redacției noastre, persoanele nemulțumite pot formula Contestație în termen de 10 zile de la publicarea articolului, la judecătoria Orășenească nr. 1 München Bayern Deutschland, in conformitate cu Legea federală Germană. Considerăm că nu se pot formula acțiuni la instanțele din România deoarece nici o persoană care activează în trustul nostru nu poate fi extrasă de sub jurisdicția federală germană. Considerăm că redacția noastră nu răspunde în fața autorităților din România ci doar celor federale sau civile germane. deoarece legea română nu are efecte de extraneitate asupra redacției chiar dacă subiectul știrilor face obiectul unor evenimente sau persoane din România și sunt scrise în limba română. Limba română nu este izvor de extraneitate a legii.

(Visited 4 times, 1 visits today)
Vidjean Mihai
Vidjean Mihai
Mihai Vidjean - autor articole Absolvent Comunicare si Jurnalism, profesor „Științe și metode de investigare jurnalistică office@ziardestiri.ro
https://ziardestiri.ro/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code