Flux-stiri

Guvernul Marii Britanii respinge cererea pentru un concediu de menopauză deoarece ar putea cauza discriminare împotriva bărbaților

  • Guvernul susține că propunerea pentru un program pilot privind concediul de menopauză nu a fost considerată necesară” și s-ar putea dovedi contraproductivă”.
  • Un purtător de cuvânt al guvernului a declarat: Recunoaștem că menopauza poate fi o perioadă dificilă pentru femei, motiv pentru care am plasat sănătatea femeilor în fruntea agendei ca parte a primei strategii de sănătate a femeilor din Anglia.”
  • Președinta comisiei și parlamentarul conservator Caroline Nokes a pus la îndoială angajamentul guvernului față de problema menopauzei.

Guvernul a respins apelurile pentru un proiect pilot pe scară largă privind concediul de menopauză, afirmând că măsura ar putea fi contraproductivă” și discriminatorie pentru bărbați”.

Miniștrii au refuzat, de asemenea, o recomandare a Comisiei pentru femei și egalități din Camera Comunelor de a face din menopauză o caracteristică protejată” în temeiul Legii privind egalitatea. Recomandările au făcut parte dintr-un raport transpartinic care s-a axat pe menopauză și locul de muncă, dar, într-un răspuns publicat marți, guvernul a respins ambele sugestii.

Președinta comisiei și parlamentarul conservator Caroline Nokes a pus la îndoială angajamentul guvernului față de problema menopauzei. Într-o scrisoare adresată ministrului sănătății, Maria Caulfield, Nokes s-a declarat dezamăgită de faptul că foarte puține lucrări noi au fost angajate de către guvern”.

Ea și-a exprimat, de asemenea, îngrijorarea că guvernul a ignorat ceea ce ea a numit baza semnificativă de dovezi” pentru ca menopauza să fie considerată o caracteristică protejată”. Guvernul, în respingerea recomandării, a sugerat că abordarea nu este soluția corectă a femeilor.

De asemenea, a avertizat asupra creării unor riscuri de discriminare față de bărbații care suferă de afecțiuni medicale pe termen lung sau de erodare a protecțiilor existente”.

Guvernul a adăugat că propunerea pentru un program pilot privind concediul de menopauză nu a fost considerată necesară” și s-ar putea dovedi contraproductivă”.

Nevoile femeilor, uitate de guvern

Ne concentrăm eforturile pe diseminarea celor mai bune practici și pe încurajarea angajatorilor să pună în aplicare politici privind menopauza la locul de muncă și alte forme de sprijin, cum ar fi munca flexibilă, care pot juca un rol vital în sprijinirea persoanelor pentru a rămâne în câmpul muncii”, a declarat guvernul. Nokes a declarat că aceasta a fost o oportunitate ratată de a proteja un număr mare de femei talentate și cu experiență de părăsirea forței de muncă și mă lasă neconvinsă că menopauza este o prioritate a guvernului”.

Dovezile prezentate în cadrul anchetei noastre au fost extrem de clare că este nevoie de acțiuni urgente în toate mediile de îngrijire a sănătății și de muncă pentru a răspunde în mod corespunzător nevoilor femeilor, însă progresul guvernului a fost glacial, iar răspunsul său a fost mulțumitor”, a spus ea.

Un purtător de cuvânt al guvernului a declarat: Recunoaștem că menopauza poate fi o perioadă dificilă pentru femei, motiv pentru care am plasat sănătatea femeilor în fruntea agendei ca parte a primei strategii de sănătate a femeilor din Anglia. Punem în aplicare un program ambițios de lucru cu NHS pentru a îmbunătăți îngrijirea menopauzei, astfel încât toate femeile să poată avea acces la sprijinul de care au nevoie. Încurajăm angajatorii să dea dovadă de compasiune și de flexibilitate față de nevoile angajaților lor și ne angajăm să sprijinim modele de lucru mai flexibile – după ce am consultat cu privire la transformarea muncii flexibile în mod implicit, cu excepția cazului în care angajatorii au motive întemeiate pentru a nu o face.”

The post Guvernul Marii Britanii respinge cererea pentru un concediu de menopauză deoarece ar putea cauza discriminare împotriva bărbaților appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews


Împotriva articolelor redacției noastre, persoanele nemulțumite pot formula Contestație în termen de 10 zile de la publicarea articolului, la judecătoria Orășenească nr. 1 München Bayern Deutschland, in conformitate cu Legea federală Germană. Considerăm că nu se pot formula acțiuni la instanțele din România deoarece nici o persoană care activează în trustul nostru nu poate fi extrasă de sub jurisdicția federală germană. Considerăm că redacția noastră nu răspunde în fața autorităților din România ci doar celor federale sau civile germane. deoarece legea română nu are efecte de extraneitate asupra redacției chiar dacă subiectul știrilor face obiectul unor evenimente sau persoane din România și sunt scrise în limba română. Limba română nu este izvor de extraneitate a legii.

(Visited 3 times, 1 visits today)
Vidjean Mihai
Vidjean Mihai
Mihai Vidjean - autor articole Absolvent Comunicare si Jurnalism, profesor „Științe și metode de investigare jurnalistică office@ziardestiri.ro
https://ziardestiri.ro/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code