Carantina de 72 de ore impusă de Raed Arafat la Timișoara nu a respectat legea. Înalta Curte de Casație și Justiție a respins recursul DSU. Fiind obligații exprese ale legii încălcate de Raed Arafat, abuzul în serviciu despre care tot vorbeam, a fost dovedit de ICCJ. Urmărirea penală împotriva lui Raed Arafat poate începe fără nici o cauză de împiedicare.
Șeful DSU, Raed Arafat, a carantinat temporar, în perioada 22 – 24 martie, Timișoara și comunele Dumbrăvița, Ghiroda, Giroc și Moșnița Nouă. În 20 martie, propunerea de prelungire a carantinării nu adunase destule voturi în CJSU Timiș. Măsura a fost prelungită ulterior de CJSU, în 24 martie, cu șapte zile.
Decizia de carantinare prin ordin al șefului DSU, a fost luată în baza art. 7, indice 1, din OUG 11 / 2020, aprobată prin Legea 20 / 2020. Potrivit acestuia, „pentru situațiile în care există un risc iminent pentru sănătatea publică se împuternicește secretarul de stat, șef al DSU (…) să dispună prin ordin orice măsuri necesare pentru prevenirea și combaterea efectelor, inclusiv stabilirea unor zone de carantină”.
Ordinul de carantinare a fost însă anulat în instanță, e adevărat, după expirare. Și nu o dată, ci de două ori. Prima dată, Curtea de Apel București a decis, în 26 martie, în favoarea Patronatului Ho-Re (Hoteluri – Restaurante) Timișoara. În 29 martie, un alt complet al Curții de Apel București a hotărât același lucru și pentru acțiunea intentată de avocatul Claudiu Butuza.
În ambele cazuri, soluția pe scurt a fost aAdmite acţiunea. Anulează Ordinul Şefului Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă nr. 6699 / 21.03.202”. După prima sentință, Raed Arafat anunța că va face recurs. Aparent, DSU nu a făcut asta în cazul Horetim. A făcut-o însă în cazul Butuza. Și a pierdut!
Recursul, respins ca nefondat
Marți, 13 aprilie, Completul 5.6 al Înaltei Curți de Casație și Justiție „respinge recursul declarat de pârâtul Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă, Ministerul Afacerilor de Interne împotria sentinţei nr. 422 din data de 29 martie 2021 pronunţate de Curtea de Apel Bucureşti- Secţia a IX-a contencios administrativ şi fiscal, ca nefondat. Definitivă”.
Timișoara și cele patru comune au stat în carantină în perioada 8 – 31 martie. Măsura, cât se poate de nepopulară, pare însă să fi dat rezultate. Timișoara are o rată a infectării în scădere constantă de două săptămâni. Dacă în 25 martie acest indice atingea 8,43 / 1.000 de locuitori, acum, acesta este aproape la jumătate. .
Leontiuc Marius – folosim surse în informarea noastră pe care le arătăm pe pagina noastră de surse<
Împotriva articolelor redacției noastre, persoanele nemulțumite pot formula Contestație în termen de 10 zile de la publicarea articolului, la judecătoria Orășenească nr. 1 München Bayern Deutschland, in conformitate cu Legea federală Germană. Considerăm că nu se pot formula acțiuni la instanțele din România deoarece nici o persoană care activează în trustul nostru nu poate fi extrasă de sub jurisdicția federală germană. Considerăm că redacția noastră nu răspunde în fața autorităților din România ci doar celor federale sau civile germane. deoarece legea română nu are efecte de extraneitate asupra redacției chiar dacă subiectul știrilor face obiectul unor evenimente sau persoane din România și sunt scrise în limba română. Limba română nu este izvor de extraneitate a legii.