Breaking News Flux-stiri Justiție

ÎCCJ: Raed Arafat a carantinat ilegal Timișoara. Abuzul în serviciu dovedit

Carantina de 72 de ore impusă de Raed Arafat la Timișoara nu a respectat legea. Înalta Curte de Casație și Justiție a respins recursul DSU. Fiind obligații exprese ale legii încălcate de Raed Arafat, abuzul în serviciu despre care tot vorbeam, a fost dovedit de ICCJ. Urmărirea penală împotriva lui Raed Arafat poate începe fără nici o cauză de împiedicare.
Șeful DSU, Raed Arafat, a carantinat temporar, în perioada 22 – 24 martie, Timișoara și comunele Dumbrăvița, Ghiroda, Giroc și Moșnița Nouă. În 20 martie, propunerea de prelungire a carantinării nu adunase destule voturi în CJSU Timiș. Măsura a fost prelungită ulterior de CJSU, în 24 martie, cu șapte zile.

Decizia de carantinare prin ordin al șefului DSU, a fost luată în baza art. 7, indice 1, din OUG 11 / 2020, aprobată prin Legea 20 / 2020. Potrivit acestuia, „pentru situațiile în care există un risc iminent pentru sănătatea publică se împuternicește secretarul de stat, șef al DSU (…) să dispună prin ordin orice măsuri necesare pentru prevenirea și combaterea efectelor, inclusiv stabilirea unor zone de carantină”.

Ordinul de carantinare a fost însă anulat în instanță, e adevărat, după expirare. Și nu o dată, ci de două ori. Prima dată, Curtea de Apel București a decis, în 26 martie, în favoarea Patronatului Ho-Re (Hoteluri – Restaurante) Timișoara. În 29 martie, un alt complet al Curții de Apel București a hotărât același lucru și pentru acțiunea intentată de avocatul Claudiu Butuza.

În ambele cazuri, soluția pe scurt a fost aAdmite acţiunea. Anulează Ordinul Şefului Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă nr. 6699 / 21.03.202”. După prima sentință, Raed Arafat anunța că va face recurs. Aparent, DSU nu a făcut asta în cazul Horetim. A făcut-o însă în cazul Butuza. Și a pierdut!

Recursul, respins ca nefondat
Marți, 13 aprilie, Completul 5.6 al Înaltei Curți de Casație și Justiție „respinge recursul declarat de pârâtul Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă, Ministerul Afacerilor de Interne împotria sentinţei nr. 422 din data de 29 martie 2021 pronunţate de Curtea de Apel Bucureşti- Secţia a IX-a contencios administrativ şi fiscal, ca nefondat. Definitivă”.

Timișoara și cele patru comune au stat în carantină în perioada 8 – 31 martie. Măsura, cât se poate de nepopulară, pare însă să fi dat rezultate. Timișoara are o rată a infectării în scădere constantă de două săptămâni. Dacă în 25 martie acest indice atingea 8,43 / 1.000 de locuitori, acum, acesta este aproape la jumătate. .

Leontiuc Marius – folosim surse în informarea noastră pe care le arătăm pe pagina noastră de surse<Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

(Visited 946 times, 1 visits today)

Hits: 1087

Avatar
Marius Leontiuc
absolvent WEB DESIGN Academia Britanică de Comunicare Iasi - absolvent COMUNICARE IN AFACERI Academia Britanica de Afaceri si Comunicare -absolvent JURNALISM EDITORIAL - London School University - 2019 inscris la echivalare diploma la Universitatea Politehnica Timisoara - admis la studii de licenta in Drept la Universitatea de Vest Timisoara, absolvent studii de proiectare, prezbiter in Biserica Protestanta Evanghelica, Android Developer pe Google Play și plugin developer la Oxwall, creator de teme Wordpress și Oxwall, operator Wordpress, Drupal, Oxwall, Osclass, Moodle, tehnologii HTML și PHP
http://www.leontiucmarius.wordpress.com/cv

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

code


Clipul săptămânii


Comentarii recente

Etichete