Stiri din Austria

Interdicția de fumat în mașină în Austria: ce amendă rişti

interdicția fumat mașină Austria

De la 1 mai 2018, în Austria este interzis fumatul în mașinile private în prezența copiilor și tinerilor sub 18 ani. Oricine este prins făcând acest lucru riscă o amendă. Încălcările pot duce la o amendă administrativă de până la 100 de euro, iar în cazuri repetate sunt posibile amenzi mult mai mari. De asemenea, fumatul în mașini este interzis în Austria când conduc persoane sub 18 ani. Iată tot ce trebuie să ştie şoferii din Austria despre interdicția de fumat în mașină.

>>> Consumul de alcool la volan în Austria. Care este limita şi ce amenzi riscaţi?

Interzicerea fumatului în mașini în Austria

Din 20018 este interzis și în Austria să se fumeze în mașină dacă în vehicul se află o persoană sub 18 ani. Interdicția de fumat nu afectează doar șoferul. Dacă în mașină se află un minor, șoferul, pasagerul din față, tânărul sau alți ocupanți nu trebuie să fumeze. Dacă încălcați interdicția, există riscul unei sancțiuni administrative (ordonanță penală de organ) de 100 de euro. În cazul unei recidive există riscul unor penalități de până la 1.000 de euro. Cu toate acestea, sancțiunea este întotdeauna împotriva șoferului. O excepție de la interdicție se aplică taxiurilor. 

>>> Anvelopele de iarnă sunt obligatorii în Austria. Tu ţi-ai echipat maşina?

Există, de asemenea, interdicții de fumat în alte țări europene care se aplică vehiculelor private – și în unele cazuri mai lungi decât în ​​Austria. Reglementările relevante variază foarte mult de la țară la țară, motiv pentru care merită să aflați separat despre reglementările locale înainte de a conduce în străinătate dacă doriți să fumați în mașină. 

>>> Tot ce trebuie să știi despre conducerea pe şoselele din Austria pe timp de iarnă

Aceste reguli se aplică în alte ţări

Interdicțiile de fumat pentru șoferi care sunt deja în vigoare în alte țări. ÖAMTC le-a enumerat:

  • Italia: Există interzicerea fumatului în mașini atunci când sunt î maşină femei însărcinate sau minori. Cuantumul amenzii depinde de vârsta copilului: se datorează între 50 și 500 de euro dacă la bord se află copii sub vârsta de doisprezece ani și femei însărcinate și de la 25 până la 250 de euro pentru copiii cu vârsta cuprinsă între doisprezece și 17 ani. În cazul plății imediate, de obicei se datorează doar cota minimă de penalizare.
  • Grecia: Interdicția de fumat se aplică în mașinile private, taxiurile și autobuzele atunci când călătoresc copiii sub 12 ani. Nerespectarea poate duce la o amendă de până la 1.500 de euro. Sancțiunile pentru transportul în comun sunt deosebit de mari: dacă un copil se află într-un taxi sau autobuz unde se fumează, indiferent dacă o face șoferul sau un alt pasager, șoferul riscă o amendă de până la 3.000 de euro și o interdicție de conducere de o lună.
  • Cipru: În Cipru, fumatul este interzis în mașini atunci când călătoresc pasagerii cu vârsta sub 16 ani. În cazul unei încălcări, se datorează penalități de până la 85 de euro.
  • Franța: Fumatul la volan în prezența copiilor sub 18 ani este interzis în Franța. Amenda este de 135 de euro.
  • Anglia și Țara Galilor: Fumatul este interzis când în vehicul se află o persoană cu vârsta sub 18 ani. Încălcările se pedepsesc cu echivalentul a aproximativ 60 de euro. Automobilele decapotabile deschise sunt scutite de interdicția de fumat.
  • Scoția: În Scoția nu este permis să se fumeze în mașinile cu persoane sub 18 ani – indiferent dacă trapa sau geamurile sunt deschise. Oricine încalcă acest lucru trebuie să ia în calcul o amendă de echivalentul a aproximativ 115 euro. Cu toate acestea, țigările electronice sunt permise.
  • Irlanda: Fumatul nu este permis nici aici în vehicule, dacă sunt minori prezenţi. Încălcările costă cel puțin 100 de euro.

Dar chiar și în țările în care nu există interdicție oficială a fumatului în mașini, fumătorii ar trebui să fie atenți. În Germania, de exemplu, dacă arunci o țigară din mașină, trebuie să plătești o amendă de până la 50 de euro din cauza poluării mediului. De asemenea, nu trebuie subestimat riscul de distragere a atenției de la o țigară: dacă încercați să ridicați o țigară care a căzut, asigurarea ar putea să o clasifice drept „neglijenţă” în cazul unui accident, potrivit clubului de mobilitate.

Sursa: Autorevue.at, ZiarulRomanesc.at

Postarea Interdicția de fumat în mașină în Austria: ce amendă rişti a apărut prima pe Ziarul Românesc Austria.

Sursa acestui editorial informativ în știri, este ziarulromanesc.at, știre pe care o preluăm.


Împotriva articolelor redacției noastre, persoanele nemulțumite pot formula Contestație în termen de 10 zile de la publicarea articolului, la judecătoria Orășenească nr. 1 München Bayern Deutschland, in conformitate cu Legea federală Germană. Considerăm că nu se pot formula acțiuni la instanțele din România deoarece nici o persoană care activează în trustul nostru nu poate fi extrasă de sub jurisdicția federală germană. Considerăm că redacția noastră nu răspunde în fața autorităților din România ci doar celor federale sau civile germane. deoarece legea română nu are efecte de extraneitate asupra redacției chiar dacă subiectul știrilor face obiectul unor evenimente sau persoane din România și sunt scrise în limba română. Limba română nu este izvor de extraneitate a legii.

(Visited 12 times, 1 visits today)
Avatar
Marius Leontiuc
absolvent WEB DESIGN Academia Britanică de Comunicare Iasi - absolvent COMUNICARE IN AFACERI Academia Britanica de Afaceri si Comunicare -absolvent JURNALISM EDITORIAL - London School University - 2019 inscris la echivalare diploma la Universitatea Politehnica Timisoara - admis la studii de licenta in Drept la Universitatea de Vest Timisoara, absolvent studii de proiectare, prezbiter in Biserica Protestanta Evanghelica, Android Developer pe Google Play și plugin developer la Oxwall, creator de teme Wordpress și Oxwall, operator Wordpress, Drupal, Oxwall, Osclass, Moodle, tehnologii HTML și PHP
http://www.leontiucmarius.wordpress.com/cv

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

code