Română Anchete Economice

Intesa SanPaolo Bank vă deposedează de banii din cont. Delapidare fără precedent la Arad

Operă infracțională unică în România realizată de către angajații Băncii Comerciale Intensa SanPaolo Arad care nerespectând o sentință judecătorească executorie și definitivă au trimis banii din contul unei persoane fizice în contul trezoreriei statului, fără nici un ordin de poprire. Administrația Finanțelor Publice refuză să restituie banii persoanei fizice pe motiv că nu este instituție de depozit credite ale persoanelor fizice. Singura soluție văzută de ANAF să rețină banii (pentru viitoare impozite). DGA nu știe, nu vede.

Cum s-a putut realiza un asemenea furt?

În timp ce se afla în arest preventiv in 15.12.2014, inculpatului SMM i-au fost reținute sumele aflate în posesia sa și depuse de către polițiștii IJP Arad în numele său la Banca Intesa SanPaolo Bank. La finalul procesului, sumele nu au fost poprite nici sechestrate, însă contul de depunere aparținea de drept inculpatului. În timpul procesului penal fără să anunțe pe nimeni, angajații băncii în ultima zi de lucru din 2014, din contul inculpatului au mutat banii în contul bugetului de stat la trezoreria statului înainte de orice verdict al instanțelor. Trebuie menționat, Trezoreria Statului din cadrul ANAF nu funcționează ca organ bancar pentru persoane fizice. Persoanlele fizice nu pot dobândi cont la trezoreria statului. Inculpatul nu figura cu datorii executorii.

Fostul inculpat a solicitat, în luna Februarie 2020, băncii verbal, restituirea sumelor. Angajații au scăpat repede de „client” determinându-l să revină ulterior. Între timp aceștia au încercat să șteargă urmele furtului deși au intrat în posesia Sentinței Definitive.  Printr-o sentință judecătorească instanța a dispus restituirea de către Banca Intesa SanPaolo Arad a unor sume modice de bani. Mai jos sentința

Fostul inculpat a revenit la sediul băncii formulând o adresă scrisă. Între timp și funcționarii ANAF au intrat în poseia sentinței și în loc să mute înapoi banii la Banca unde instanța a stabilit irevocabil că se vor restitui banii, aceștia i-au blocat, peste executoriul sentinței, sfidând titlul executoriu.

Iată și probele care dovedesc acest concurs de infracțiuni

Fapta funcționarilor băncii comerciale Intesa SanPaolo Arad de a sustrage din contul de depozit al unui inculpat, fără ordin de poprire și ai vira în contul bugetului de stat fără titlu executoriu întrunește elementele constitutive ale infracțiunii de Delapidare cu mijloace frauduloase.

Faptele de completare a unor documente în vederea înstrăinării sumelor de bani, comise de aceeași făptuitori, cuprinzând mențiuni nereale care să simuleze o executare constituie infracțiuni de fals intelectual, fals material și uz de fals, într-o rezoluție infracțională unică.

Faptele funcționarilor trezoreriei statului și ai acelorași făptuitori de mai sus de a se opune executării sentinței penale definitive fără a repune inculpatu în situația anterioară constituie infracțiunea de nerespectarea hotărârilor judecătorești.

Cum faptele sunt probate cu înscrisuri, arătăm că în cauză există proba veridicității celor expuse astfel încât arătăm public convingerea ce reiese din acest fapt ți anume credem că Banca Comercială SanPaolo Bank Arad este nesigură, banii depunătorilor oricând pot fi mutați în alt cont al statului fără titlu executoriu, așa cum putem observa în starea de fapt dovedită mai sus

Leontiuc Marius SebastianGazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

(Visited 13 times, 1 visits today)

Hits: 874

Avatar
Marius Leontiuc
absolvent WEB DESIGN Academia Britanică de Comunicare Iasi - absolvent COMUNICARE IN AFACERI Academia Britanica de Afaceri si Comunicare -absolvent JURNALISM EDITORIAL - London School University - 2019 inscris la echivalare diploma la Universitatea Politehnica Timisoara - admis la studii de licenta in Drept la Universitatea de Vest Timisoara, absolvent studii de proiectare, prezbiter in Biserica Protestanta Evanghelica, Android Developer pe Google Play și plugin developer la Oxwall, creator de teme Wordpress și Oxwall, operator Wordpress, Drupal, Oxwall, Osclass, Moodle, tehnologii HTML și PHP
http://www.leontiucmarius.wordpress.com/cv

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

code


Clipul săptămânii


Comentarii recente

Etichete