Flux-stiri

Marius Voineag, șeful DNA: „Nu este politica noastră să ne facem imagine pe scurgerile din dosare. Imaginea DNA trebuie conturată pe baza rezultatelor”

  • „Scurgerile din dosare sunt un red line pe care n-aș vrea să-l tolerez”
  • „Am o deschidere destul de largă cu aproape toată presa”
  • „Vreau să înțeleagă că DNA trebuie să rămână în zona premium a investigațiilor”
  • „Situația fugarilor scade încrederea pe întreg actul de Justiție. Există un efect demotivant și pe procurori”
  • „Trebuie să îi privăm de resurse până la finalizarea rechizitoriului”
  • „În 2016, România a raportat sechestre mai mari decât suma tuturor sechestrelor din statele UE. Trebuie să raportăm exact ceea ce avem, trebuie să fim realiști”
  • „Pe fugari trebuie făcută o analiză la nivelul ministerului de Justiție împreună cu parchetele și instanțele”.

„Scurgerile din dosare generează uneori așteptări care nu sunt ajustate cu punctul final. Eu cred în ideea ca presa să fie cât se poate de informată. Există și scurgeri din dosare care alterează rezultatul final. Scurgerile din dosare sunt o chestiune de netolerat. Nu este politica noastră să ne facem imagine pe scurgerile din dosare. Imaginea DNA trebuie conturată pe baza rezultatelor. Din dosarul Otopeni scurgerile nu au fost de la noi. Există scurgeri din dosare care n-au legătură cu complexitatea cauzelor pe care ar trebui să le ancheteze DNA.

Scurgerile din dosare sunt un red line pe care n-aș vrea să-l tolerez. Comunicarea publică a DNA se face de la nivel central. Am o deschidere destul de largă cu aproape toată presa. Avem o parte de șefi noi în serviciile teritoriale ale DNA. Vreau să înțeleagă că DNA trebuie să rămână în zona premium a investigațiilor. DNA este o instituție stabilizată”, a declarat procurorul șef al DNA, Marius Voineag, în emisiunea OFF/OnTheRecord, pe Aleph News.

Șeful DNA a comentat și impactul pe care-l are la nivelul instituției și Justiției situația fugarilor, condamnați în dosarele DNA dar refugiați în principal în Italia:

„Situația fugarilor scade încrederea pe întreg actul de Justiție. Există un efect demotivant și pe procurori. Trebuie să îi privăm de resurse până la finalizarea rechizitoriului. Investigațiile financiare paralele ar trebui să aibă o însemnătate importantă. Trebuie probată infracțiunea de bază dar trebuie să le luăm și resursele. În 2016, România a raportat sechestre mai mari decât suma tuturor sechestrelor din statele UE. Trebuie să raportăm exact ceea ce avem, trebuie să fim realiști. Trebuie să urmărim banii atât cei aflați în mâinile terților cât și cei ascunși. Pe fugari trebuie făcută o analiză la nivelul ministerului de Justiție împreună cu parchetele și instanțele”.

Citește și

The post Marius Voineag, șeful DNA: „Nu este politica noastră să ne facem imagine pe scurgerile din dosare. Imaginea DNA trebuie conturată pe baza rezultatelor” appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews

Acest material este publicat de alephnews.ro distribuit prin mecanismul RSS. Potrivit Legii nr. 8/1996 informațiile de presă nu sunt opere cu drept de autor și nu poartă drepturi de autor.
Salt la sursă
știrea a fost scrisă pe alephnews.ro de jurnalistul Diana Nechita


Împotriva articolelor redacției noastre, persoanele nemulțumite pot formula Contestație în termen de 10 zile de la publicarea articolului, la judecătoria Orășenească nr. 1 München Bayern Deutschland, in conformitate cu Legea federală Germană. Considerăm că nu se pot formula acțiuni la instanțele din România deoarece nici o persoană care activează în trustul nostru nu poate fi extrasă de sub jurisdicția federală germană. Considerăm că redacția noastră nu răspunde în fața autorităților din România ci doar celor federale sau civile germane. deoarece legea română nu are efecte de extraneitate asupra redacției chiar dacă subiectul știrilor face obiectul unor evenimente sau persoane din România și sunt scrise în limba română. Limba română nu este izvor de extraneitate a legii.

(Visited 8 times, 1 visits today)
Vidjean Mihai
Vidjean Mihai
Mihai Vidjean - autor articole Absolvent Comunicare si Jurnalism, profesor „Științe și metode de investigare jurnalistică office@ziardestiri.ro
https://ziardestiri.ro/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

code