Flux-stiri

Nivelul de poluare al aerului este ridicat, iar asta ne afectează ochii. De ce se întâmplă acest fenomen și cum ne afectează?

  • În Londra secolului al XIX-lea, când Charles Dickens a scris că „ceața era grea și întunecată”, oamenii erau sfătuiți să poarte ochelari speciali de ceață în timp ce erau în smog pentru a evita „smarting eyes”.
  • Poate duce la cataractă, glaucom (a doua cea mai frecventă cauză de orbire), conjunctivită, degenerescență maculară legată de vârstă și chiar riscul de a fi nevoit să porți ochelari.
  • Studiile au descoperit de mult timp că poluarea aerului este în mod clar dăunătoare sănătății – în special plămânii noștri și sistemele cardiovasculare.

În Londra secolului al XIX-lea, când Charles Dickens a scris că „ceața era grea și întunecată”, oamenii erau sfătuiți să poarte ochelari speciali de ceață în timp ce erau în smog pentru a evita „smarting eyes”. Cercetările moderne arată că astfel de recomandări erau legate de ceva: aerul murdar ne poate distruge vederea, scrie The Washington Post.

Poate duce la cataractă, glaucom (a doua cea mai frecventă cauză de orbire), conjunctivită, degenerescență maculară legată de vârstă și chiar riscul de a fi nevoit să porți ochelari. Și în timp ce cercetările arată că astfel de efecte sunt cele mai izbitoare în orașele puternic poluate din Asia, studiile efectuate în America de Nord și Europa au descoperit că și doze mai mici de poluare a aerului ne pot dăuna ochilor.

Studiile au descoperit de mult timp că poluarea aerului este în mod clar dăunătoare sănătății – în special plămânii noștri și sistemele cardiovasculare. Cu toate acestea, cercetările asupra modului în care o atmosferă murdară ne poate afecta ochii abia încep să apară. „Ochiul este un organ cu siguranță neglijat”, a spus Lina Mu, epidemiolog la Universitatea din Buffalo.

Citește și

The post Nivelul de poluare al aerului este ridicat, iar asta ne afectează ochii. De ce se întâmplă acest fenomen și cum ne afectează? appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews

Acest material este publicat de alephnews.ro distribuit prin mecanismul RSS. Potrivit Legii nr. 8/1996 informațiile de presă nu sunt opere cu drept de autor și nu poartă drepturi de autor.
Salt la sursă
știrea a fost scrisă pe alephnews.ro de jurnalistul Mihai Iustina


Împotriva articolelor redacției noastre, persoanele nemulțumite pot formula Contestație în termen de 10 zile de la publicarea articolului, la judecătoria Orășenească nr. 1 München Bayern Deutschland, in conformitate cu Legea federală Germană. Considerăm că nu se pot formula acțiuni la instanțele din România deoarece nici o persoană care activează în trustul nostru nu poate fi extrasă de sub jurisdicția federală germană. Considerăm că redacția noastră nu răspunde în fața autorităților din România ci doar celor federale sau civile germane. deoarece legea română nu are efecte de extraneitate asupra redacției chiar dacă subiectul știrilor face obiectul unor evenimente sau persoane din România și sunt scrise în limba română. Limba română nu este izvor de extraneitate a legii.

(Visited 4 times, 1 visits today)
Vidjean Mihai
Vidjean Mihai
Mihai Vidjean - autor articole Absolvent Comunicare si Jurnalism, profesor „Științe și metode de investigare jurnalistică office@ziardestiri.ro
https://ziardestiri.ro/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code