Flux-stiri

Oamenii de știință din Italia au creat micro-legume cu valori nutriționale personalizate

  • Microgreens sunt puieți de legume și ierburi comestibile.
  • Cercetătorii au cultivat ridichie, mazăre, rucola și sfeclă elvețiană.
  • Cercetarea s-a axat pe doi nutrienți: iod și potasiu.

Oamenii de știință din Italia nau început să creeze micro-legume pentru diferite nevoi, văzând ce interes există pentru programele de dietă personalizate. Au cultivat ridichie, mazăre, rucola și sfeclă elvețiană.

Cercetătorii s-au concentrat pe doi nutrienți: iod, care este esențial pentru funcționarea tiroidei și, pe reducerea potasiului, care afectează persoanele cu probleme renale cronice. Metodele obișnuite de reducere a potasiului din legume, ca înmuierea și fierberea funcționează doar parțial și duc la pierderea altor nutrienți importanți, spun cercetătorii.

Studiul a avut loc la Ortogourmet, o fermă de microgreens din sudul Italiei, unde legumele sunt plantate într-un lichid, în loc de pământ. Prin acel lichid, plantele primesc nutrienții necesari pentru creștere. Este o metodă ecologică, prin care cercetătorii controlează nivelul de creștere, care sporește productivitatea și utilizarea eficientă a apei.

Există planuri de dietă sănătoase și în prezent. Dieta mediteraneană, de exemplu, ajută la menținerea sănătoasă a creierului la bătrânețe, chiar dacă apar semne de demență, arată un studiu de la Universitatea Rush din Chicago. Motivul din spatele acestei constatări este faptul că dieta este consistentă și echilibrată. Dar la fel de important este să nu fumăm, să bem alcool cu moderație și să facem sport. Studiul a fost făcut pe 586 de participanți, care au trăit până la o vârstă medie de 91 de ani.

Citește și:

The post Oamenii de știință din Italia au creat micro-legume cu valori nutriționale personalizate appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews

Acest material este publicat de alephnews.ro distribuit prin mecanismul RSS. Potrivit Legii nr. 8/1996 informațiile de presă nu sunt opere cu drept de autor și nu poartă drepturi de autor.
Salt la sursă
știrea a fost scrisă pe alephnews.ro de jurnalistul Măncila Mihaela


Împotriva articolelor redacției noastre, persoanele nemulțumite pot formula Contestație în termen de 10 zile de la publicarea articolului, la judecătoria Orășenească nr. 1 München Bayern Deutschland, in conformitate cu Legea federală Germană. Considerăm că nu se pot formula acțiuni la instanțele din România deoarece nici o persoană care activează în trustul nostru nu poate fi extrasă de sub jurisdicția federală germană. Considerăm că redacția noastră nu răspunde în fața autorităților din România ci doar celor federale sau civile germane. deoarece legea română nu are efecte de extraneitate asupra redacției chiar dacă subiectul știrilor face obiectul unor evenimente sau persoane din România și sunt scrise în limba română. Limba română nu este izvor de extraneitate a legii.

(Visited 5 times, 1 visits today)
Vidjean Mihai
Vidjean Mihai
Mihai Vidjean - autor articole Absolvent Comunicare si Jurnalism, profesor „Științe și metode de investigare jurnalistică office@ziardestiri.ro
https://ziardestiri.ro/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code