Flux-stiri

OMS este îngrijorată, în timp ce orașele chineze se confruntă cu penuria de sânge și medicamente pe fondul epidemiei de COVID-19

  • Lipsa de sânge a fost raportată din toată țara, potrivit unui raport al presei de stat, autoritățile locale îndemnând oamenii să doneze mai mult sânge.
  • Cel mai probabil, va exista un alt val de infecții care va împinge vârful zilnic la 4,2 milioane în martie”, a estimat grupul, potrivit raportului Bloomberg.
  • În orașul Guangzhou din sudul țării, de exemplu, este nevoie de aproximativ 1.200 de donatori de sânge în fiecare zi.

Muncitori descarcă un cadavru dintr-un vehicul pentru incinerare la casa funerară Gaobeidian din provincia Hebei din nordul Chinei, joi. China numără doar decesele cauzate de pneumonie sau insuficiență respiratorie în bilanțul oficial al COVID-19, a declarat un oficial din domeniul sănătății, o definiție îngustă care limitează numărul de decese raportate în contextul în care virusul crește ca urmare a relaxării restricțiilor legate de pandemie.

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) s-a declarat foarte îngrijorată” de situația COVID-19 din China, în timp ce epidemia virală se răspândește nestingherită în țară, pe fondul penuriei continue de medicamente pentru febră și a temerii că vor urma valuri de infecție în zilele și săptămânile următoare.

Multe administrații locale din China au apelat la rezervele lor de medicamente, pe lângă faptul că au accelerat producția în unitățile de producție, pentru a satisface cererea alimentată de panică și au început să distribuie medicamente gratuite, chiar și medicamente vrac în rândul populației, o raritate în China.

Potrivit unui raport al presei de stat, a fost raportată o penurie de sânge în întreaga țară, autoritățile locale îndemnând oamenii să doneze mai mult sânge.

Lipsa de sânge, raportată din mai multe regiuni din nordul până în sudul Chinei”, a fost cauzată de mai mulți factori, inclusiv de impactul epidemic”, a relatat joi tabloidul de stat Global Times.

În orașul Guangzhou din sudul țării, de exemplu, este nevoie de aproximativ 1.200 de donatori de sânge în fiecare zi pentru a satisface cererea de utilizare clinică a sângelui, a precizat raportul GT, adăugând că, din cauza creșterii recente a numărului de cazuri de infectare cu COVID-19, precum și a vremii reci, stocurile de sânge au scăzut la niveluri critic de scăzute.

China nu a raportat niciun nou deces COVID-19 pentru a doua zi consecutivă pentru 21 decembrie, potrivit unui raport Reuters, chiar dacă angajații de la pompe funebre spun că cererea a crescut în ultima săptămână, ceea ce a dus la creșterea tarifelor.

În absența cifrelor oficiale, se folosesc module de prognoză statistică pentru a calcula numărul posibil de infecții în China. Acest val actual de COVID-19 ar putea face ca rata zilnică de cazuri din țară să crească până la 3,7 milioane în ianuarie, potrivit companiei britanice de informații științifice și analiză Airfinity, a relatat joi Bloomberg.

Cel mai probabil, va exista un alt val de infecții care va împinge vârful zilnic la 4,2 milioane în martie”, a estimat grupul, potrivit raportului Bloomberg.

Între timp, datele Comisiei Naționale de Sănătate (NHC) au arătat că, până marți, au fost administrate peste 3,46 miliarde de doze de vaccin COVID-19 în China continentală, potrivit agenției oficiale de presă Xinhua. „…peste 90% din populație este complet vaccinată. Un total de aproximativ 820 de milioane de persoane au primit o injecție de rapel până la începutul lunii august”, se arată în raport.

The post OMS este îngrijorată, în timp ce orașele chineze se confruntă cu penuria de sânge și medicamente pe fondul epidemiei de COVID-19 appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews


Împotriva articolelor redacției noastre, persoanele nemulțumite pot formula Contestație în termen de 10 zile de la publicarea articolului, la judecătoria Orășenească nr. 1 München Bayern Deutschland, in conformitate cu Legea federală Germană. Considerăm că nu se pot formula acțiuni la instanțele din România deoarece nici o persoană care activează în trustul nostru nu poate fi extrasă de sub jurisdicția federală germană. Considerăm că redacția noastră nu răspunde în fața autorităților din România ci doar celor federale sau civile germane. deoarece legea română nu are efecte de extraneitate asupra redacției chiar dacă subiectul știrilor face obiectul unor evenimente sau persoane din România și sunt scrise în limba română. Limba română nu este izvor de extraneitate a legii.

(Visited 6 times, 1 visits today)
Vidjean Mihai
Vidjean Mihai
Mihai Vidjean - autor articole Absolvent Comunicare si Jurnalism, profesor „Științe și metode de investigare jurnalistică office@ziardestiri.ro
https://ziardestiri.ro/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

code