- Cadrele medicale care au umorul bine dezvoltat gestionează mai bine stresul.
- Asistentele care au simțul umorului pot calma mai repede pacienții.
- Umorul clădește legături cu pacienții pe termen lung.
Asistentele medicale care au simțul umorului gestionează mai bine stresul la serviciu și, pe termen lung, sunt mai încrezătoare și au o stare generală mai bună, arată un studiu din Germania. Umorul cadrelor medicale este benefic mai ales și pentru cei care lucrează în medicina de familie, unde sunt stabilite legături între medic și pacient pentru ani de zile.
Cum poți ca medic, cadru medical, să îți păstrezi umorul atunci când ai în jur mereu oameni care suferă?
„Nu există un răspuns universal. A avea compasiune nu închide neapărat drumul spre bucurie și voie bună, ci, mai degrabă poate să fie drumul spre stările acestuia. Fiecare poate să își caute în suflet cum se simte atunci când este bine. Relația cu pacientul este una de colaborare și poate să dea cele mai bune rezultate atunci când lipsește tensiunea”, a declarat Anis Enayati, medic psihiatru, pentru Aleph News.
The post Poate fi umorul medicament? Medic psihiatru: „Relația cu pacientul este una de colaborare și poate să dea cele mai bune rezultate atunci când lipsește tensiunea” appeared first on Aleph News.
potrivit alephnews
Acest material este publicat de alephnews.ro distribuit prin mecanismul RSS. Potrivit Legii nr. 8/1996 informațiile de presă nu sunt opere cu drept de autor și nu poartă drepturi de autor.
Salt la sursă
știrea a fost scrisă pe alephnews.ro de jurnalistul Lupea Briana
Împotriva articolelor redacției noastre, persoanele nemulțumite pot formula Contestație în termen de 10 zile de la publicarea articolului, la judecătoria Orășenească nr. 1 München Bayern Deutschland, in conformitate cu Legea federală Germană. Considerăm că nu se pot formula acțiuni la instanțele din România deoarece nici o persoană care activează în trustul nostru nu poate fi extrasă de sub jurisdicția federală germană. Considerăm că redacția noastră nu răspunde în fața autorităților din România ci doar celor federale sau civile germane. deoarece legea română nu are efecte de extraneitate asupra redacției chiar dacă subiectul știrilor face obiectul unor evenimente sau persoane din România și sunt scrise în limba română. Limba română nu este izvor de extraneitate a legii.