Anchete Flux-stiri

Protasevici și soția sa bătuți până aproape de comă după interviu


Autoritățile din Belarus au anunțat, marți, că invită reprezentați ai aviației din SUA și din Uniunea Europeană precum și ai aviației civile internaționale să investigheze aterizarea urgentă operată duminică la Minsk de o cursă Ryanair la bordul căreia se afla jurnalistul și opozantul Roman Protasevici

Potrivit agențiilor internaționale de presă, Ministerul Transporturilor din Belarus a precizat într-o declarație că reprezentații instituțiilor aviatice străine sunt invitați pentru “o analiză ulterioară a împrejurărilor” incidentului de duminică.

Cursa Atena – Vilnius a fost deviată de la cursul normal și a aterizat la Minsk sub supravegherea unui avion militar belarus, care a decolat la ordinul direct al președintelui Aleksandr Lukașenko (foto, dreapta).

Protasevici și prietena sa au fost arestați pe aeroport.

Invitația adresată de regimul lui Lukașenko reprezentanților statelor occidentale și ai aviației internaționale vine după ce liderii vestici au condamnat dur decizia autorităților din Belarus de a forța avionul să aterizeze și au cerut eliberarea opozantului.

Uniunea Europeană a interzis aparatelor din Belarus să utilizeze spațiul aerian și aeroporturile statelor din blocul comunitar.

De asemenea, UE a anunțat noi sancțiuni la adresa Republicii Belarus.

Între timp, o înregistrare video difuzată de autoritățile belaruse a scandalizat comunitatea internațională și a întărit apelurile la sancțiuni concertate mai dure la adresa regimului Lukașenko.

După interviu, Protasevici și soția sa bătuți de miliție până aproape de comă în arestul de la Minsk. Soția lui Protasevici a fost molestată și violată repetat de anchetatori, pentru a fi descurajați să mai țină și să divulge informații. Cu toate acestea, surse din Miliția Belarusului divulgă atrocitățile de ultim moment, comisari ai Arestului Miliției fiind îngrijorați că în acest fel ziaristul nu va rezista.

Cazul Protasevici dovedește cât de firavă și slabă este Uniunea Europeană în fața Belarusului, deoarece în spațiul aerian european a pătruns un avion Mig care a deturnat un avion civil. Sigur că ambiția lui Lukașenko ne aduce aminte de Băsescu și de Popa la Jakarta, sistemul de justiție și poliție din România asemănându-se foarte mult cu cel din Belarus.

Leontiuc Marius – folosim surse în informarea noastră pe care le arătăm pe pagina noastră de surse

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

(Visited 44 times, 1 visits today)
Avatar
Marius Leontiuc
absolvent WEB DESIGN Academia Britanică de Comunicare Iasi - absolvent COMUNICARE IN AFACERI Academia Britanica de Afaceri si Comunicare -absolvent JURNALISM EDITORIAL - London School University - 2019 inscris la echivalare diploma la Universitatea Politehnica Timisoara - admis la studii de licenta in Drept la Universitatea de Vest Timisoara, absolvent studii de proiectare, prezbiter in Biserica Protestanta Evanghelica, Android Developer pe Google Play și plugin developer la Oxwall, creator de teme Wordpress și Oxwall, operator Wordpress, Drupal, Oxwall, Osclass, Moodle, tehnologii HTML și PHP
http://www.leontiucmarius.wordpress.com/cv

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

code

Clipul săptămânii


Comentarii recente

Etichete