- Sute de protestatari ai partidului pro-rus Sor au ieşit în stradă în Chişinău, capitala Moldovei, cerând demisia guvernului preşedintelui Maia Sandu şi alegeri anticipate.
- O parte, scrie presa moldovenească, inclusiv Newsmaker, a încercat să pătrundă în sediul guvernului.
- După ce au fost opriţi de poliţie, manifestanţii s-au îndreptat spre primărie.
Sute de protestatari ai partidului pro-rus Sor au ieşit în stradă în Chişinău, capitala Moldovei, cerând demisia guvernului preşedintelui Maia Sandu şi alegeri anticipate.
O parte, scrie presa moldovenească, inclusiv Newsmaker, a încercat să pătrundă în sediul guvernului. După ce au fost opriţi de poliţie, manifestanţii s-au îndreptat spre primărie. Câţiva au fost arestaţi.
„Facem apel la alegeri anticipate. Guvernul trebuie să plătească facturile oamenilor care au crescut de mai multe ori din vina autorităţilor. De asemenea, cerem să se respecte neutralitatea, aşa cum este scris în Constituţie, pentru ca ţara noastră să nu fie târâtă în operaţiuni de război”, a spus Vadim Fotescu, deputat Sor.
Potrivit Partidului Acţiune şi Solidaritate, al guvernului, demonstraţiile reprezintă o încercare de „destabilizare a situaţiei din ţară” .
Protestul, cu manifestanţi sosiţi din toată ţara, a fost organizat de Mişcarea Populară, care reuneşte diverse organizaţii printre care şi partidul Sor.
The post R. Moldova: La manifestaţia de la Chişinău, simpatizanţi ai Partidului Şor au încercat să intre în sediul guvernului appeared first on Aleph News.
potrivit alephnews
Împotriva articolelor redacției noastre, persoanele nemulțumite pot formula Contestație în termen de 10 zile de la publicarea articolului, la judecătoria Orășenească nr. 1 München Bayern Deutschland, in conformitate cu Legea federală Germană. Considerăm că nu se pot formula acțiuni la instanțele din România deoarece nici o persoană care activează în trustul nostru nu poate fi extrasă de sub jurisdicția federală germană. Considerăm că redacția noastră nu răspunde în fața autorităților din România ci doar celor federale sau civile germane. deoarece legea română nu are efecte de extraneitate asupra redacției chiar dacă subiectul știrilor face obiectul unor evenimente sau persoane din România și sunt scrise în limba română. Limba română nu este izvor de extraneitate a legii.