Flux-stiri

România ar putea trimite sisteme antiaeriene Patriot Ucrainei. Anunțul a fost făcut de președintele Iohannis

  • Iohannis va discuta despre sistemele Patriot în CSAT.
  • Iohannis: Prioritatea este de a nu permite Rusiei să câștige războiul.
  • Iohannis: Trebuie să vedem ce primim la schimb.

România ar putea trimite sisteme antiaeriene Patriot Ucrainei. Anunțul a fost făcut de președintele Iohannis, ieri, după întâlnirea cu președintele Statelor Unite ale Americii, Joe Biden. Este pentru prima dată când președintele României vorbește deschis despre un posibil ajutor militar oferit țării vecine, aflate în război.

Războiul este în Marea Neagră, este în regiunea Mării Negre, nu în altă regiune. Avem acele battle groups, avem trupe, dar după părerea mea nu este suficient. Este nevoie de un angajament mult mai ferm pentru flancul estic și pentru apărare, dar și pentru descurajare. Însă descurajare nu înseamnă să aducem și mai mulți soldați pe flancul estic. Descurajare înseamnă să fim echipați ca lumea. Înseamnă să avem o producție din industria de apărare care este suficientă, a explicat Klaus Iohannis.

Secretarul general al Alianţei Nord-Atlantice, Jens Stoltenberg, a cerut statelor europene membre NATO să doneze Ucrainei sisteme antiaeriene PATRIOT, precizând că sunt aproape 100 de baterii în dotarea armatelor aliate.

România are patru baterii PATRIOT, a mai cumpărat trei sisteme anul trecut, dar a operaţionalizat o singură baterie și a tras o singură rachetă până acum. Preşedintele Zelenski a declarat că dacă ar primi mai multe sisteme antiaeriene, Armata Ucrainei ar apăra inclusiv spaţiul aerian al Moldovei şi României.

Citește și

The post România ar putea trimite sisteme antiaeriene Patriot Ucrainei. Anunțul a fost făcut de președintele Iohannis appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews

Acest material este publicat de alephnews.ro distribuit prin mecanismul RSS. Potrivit Legii nr. 8/1996 informațiile de presă nu sunt opere cu drept de autor și nu poartă drepturi de autor.
Salt la sursă
știrea a fost scrisă pe alephnews.ro de jurnalistul Diana Nechita


Împotriva articolelor redacției noastre, persoanele nemulțumite pot formula Contestație în termen de 10 zile de la publicarea articolului, la judecătoria Orășenească nr. 1 München Bayern Deutschland, in conformitate cu Legea federală Germană. Considerăm că nu se pot formula acțiuni la instanțele din România deoarece nici o persoană care activează în trustul nostru nu poate fi extrasă de sub jurisdicția federală germană. Considerăm că redacția noastră nu răspunde în fața autorităților din România ci doar celor federale sau civile germane. deoarece legea română nu are efecte de extraneitate asupra redacției chiar dacă subiectul știrilor face obiectul unor evenimente sau persoane din România și sunt scrise în limba română. Limba română nu este izvor de extraneitate a legii.

(Visited 5 times, 1 visits today)
Vidjean Mihai
Vidjean Mihai
Mihai Vidjean - autor articole Absolvent Comunicare si Jurnalism, profesor „Științe și metode de investigare jurnalistică office@ziardestiri.ro
https://ziardestiri.ro/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

code