Flux-stiri

„România Atractivă”, programul prin care peste 100 de milioane de euro vor fi investiți în restaurarea de obiective culturale

  • Guvernul României a aprobat hotărârea prin care va fi înființat Comitetul Interministerial pentru programul „România Atractivă”.
  • În cadrul programului „România Atractivă” se vor face investiții de peste 100 milioane de euro în 225 de obiective incluse în 12 rute culturale.
  • Comitetul este format din reprezentanți ai Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene, Ministerului Antreprenoriatului și Turismului, Ministerului Culturii și Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației.

Guvernul României a aprobat luni hotărârea privind înființarea Comitetului Interministerial pentru programul „România Atractivă” în vederea stabilirii obiectivelor incluse în cele 12 rute culturale din Planul Național de Redresare și Reziliență al României.

Comitetul este format din reprezentanți ai Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene, Ministerului Antreprenoriatului și Turismului, Ministerului Culturii și Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației.

În cadrul programului „România Atractivă” se vor face investiții de peste 100 milioane de euro în 225 de obiective incluse în 12 rute culturale.

Investiția nr. 1 din cadrul Componentei 11 Turism și Cultură asigură fondurile necesare pentru restaurarea a 225 de obiective și promovarea a 300 de situri turistice care vor fi incluse în 12 rute culturale. Vorbim despre investiții în turism și în patrimoniul cultural național de peste 100 milioane euro, atât pentru restaurarea obiectivelor, cât și pentru a le face cunoscute și accesibile turiștilor, ceea ce sperăm să aducă un plus de valoare turismului românesc”, a declarat ministrul investițiilor și proiectelor europene, Dan Vîlceanu., despre programul „România Atractivă”.

Potrivit autorităților, cele 12 rute incluse în programul „România Atractivă” sunt următoarele:

  • Ruta castelelor – 30 de obiective promovate, 5 castele restaurate;
  • Ruta curiilor din Transilvania – 25 de obiective promovate, 5 curii restaurate;
  • Ruta culelor – 15 obiective promovate, 5 cule restaurate;
  • Traseul gastronomiei tradiționale românești – 30 de obiective promovate;
  • Ruta bisericilor fortificate – 20 de obiective promovate;
  • Ruta bisericilor de lemn – 30 de obiective promovate, 10 biserici restaurate;
  • Ruta mănăstirilor din zona Moldovei – 30 de obiective promovate, 5 mănăstiri restaurate;
  • Ruta Sfântul Ladislau pe teritoriul României – 20 de obiective promovate, 5 obiective restaurate;
  • Ruta castrelor romane – 20 de obiective promovate, 5 castre restaurate;
  • Ruta cetăților – 30 de obiective promovate, 5 cetăți restaurate;
  • Refacerea peisajului cultural din Delta Dunării în vederea creșterii atractivității zonei – 30 de obiective promovate, 30 de obiective restaurate (gospodării);
  • Ruta satelor cu arhitectură tradițională – 20 de obiective promovate, 150 de case tradiționale restaurate din cele 20 de sate cu arhitectură tradițională.

De asemenea, în comitetul pentru programul „România Atractivă” vor fi incluși membri ai autorităților locale, ai arhitecților, ai Institutului Național al Patrimoniului, ai Secretariatului de Stat pentru Culte și ai Administrației Rezervației Biosferei Delta Dunării.

The post „România Atractivă”, programul prin care peste 100 de milioane de euro vor fi investiți în restaurarea de obiective culturale appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews




Împotriva articolelor redacției noastre, persoanele nemulțumite pot formula Contestație în termen de 10 zile de la publicarea articolului, la judecătoria Orășenească nr. 1 München Bayern Deutschland, in conformitate cu Legea federală Germană. Considerăm că nu se pot formula acțiuni la instanțele din România deoarece nici o persoană care activează în trustul nostru nu poate fi extrasă de sub jurisdicția federală germană. Considerăm că redacția noastră nu răspunde în fața autorităților din România ci doar celor federale sau civile germane. deoarece legea română nu are efecte de extraneitate asupra redacției chiar dacă subiectul știrilor face obiectul unor evenimente sau persoane din România și sunt scrise în limba română. Limba română nu este izvor de extraneitate a legii.

(Visited 8 times, 1 visits today)
Vidjean Mihai
Vidjean Mihai
Mihai Vidjean - autor articole Absolvent Comunicare si Jurnalism, profesor „Științe și metode de investigare jurnalistică office@ziardestiri.ro
https://ziardestiri.ro/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

code