Flux-stiri

Rusia acuză Meta de „activitate extremistă”. WhatsApp nu va fi afectat

  • Un tribunal din Moscova spune că Meta s-a implicat în „activități extremiste”.
  • Facebook și Instagram sunt deja interzise în Rusia.
  • Procurorii și tribunalul spun că WhatsApp nu va fi afectat.

Un tribunal din Moscova a declarat luni că Meta este vinovată de „activitate extremistă”, dar hotărârea nu va afecta serviciul său de mesagerie WhatsApp, concentrându-se pe rețelele de socializare Facebook și Instagram ale firmei americane, care sunt deja interzise utilizatorilor ruși.

Meta nu a răspuns la solicitările de comentarii după ce Tribunalul districtual Tverskoi din Moscova a anunțat într-un comunicat de presă că a confirmat un proces intentat de procurorii de stat privind interzicerea activităților companiei pe teritoriul rus. Avocatul Meta, Victoria Shakina, declarase anterior în fața instanței că firma nu desfășoară activități extremiste și că este împotriva rusofobiei, a relatat agenția de presă Interfax.

Nu era clar dacă Meta va face apel la scoaterea în afara legii a activităților Facebook și Instagram în Rusia „pe motiv că realizează activități extremiste„, interdicție despre care judecătoarea Olga Solopova spune că va fi pusă în aplicare imediat.

Luni seara târziu, autoritatea de reglementare în domeniul comunicațiilor Roskomnadzor a declarat că va exclude Meta de pe lista entităților străine care operează pe internet în Rusia, iar Instagram și Facebook din registrul rețelelor sociale, potrivit agențiilor de presă.

Roskomnadzor a mai spus că mass-media din Rusia trebuie să eticheteze Meta și rețelele sale sociale ca fiind interzise atunci când distribuie informații și că le este interzis să afișeze logo-urile acestora.

În trecut, Rusia a desemnat în trecut grupuri precum Talibanii și Statul Islamic ca fiind „extremiste”, apoi a extins acest lucru la Martorii lui Iehova și la Fundația Anticorupție a criticului încarcerat al Kremlinului Alexei Navalny.

Facebook avea anul trecut 7,5 milioane de utilizatori în Rusia, iar WhatsApp 67 de milioane, estimează cercetătorul Insider Intelligence, în timp ce Instagram a declarat că interdicția sa va afecta 80 de milioane de utilizatori din Rusia.

The post Rusia acuză Meta de „activitate extremistă”. WhatsApp nu va fi afectat appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews


Împotriva articolelor redacției noastre, persoanele nemulțumite pot formula Contestație în termen de 10 zile de la publicarea articolului, la judecătoria Orășenească nr. 1 München Bayern Deutschland, in conformitate cu Legea federală Germană. Considerăm că nu se pot formula acțiuni la instanțele din România deoarece nici o persoană care activează în trustul nostru nu poate fi extrasă de sub jurisdicția federală germană. Considerăm că redacția noastră nu răspunde în fața autorităților din România ci doar celor federale sau civile germane. deoarece legea română nu are efecte de extraneitate asupra redacției chiar dacă subiectul știrilor face obiectul unor evenimente sau persoane din România și sunt scrise în limba română. Limba română nu este izvor de extraneitate a legii.

(Visited 2 times, 1 visits today)
Vidjean Mihai
Vidjean Mihai
Mihai Vidjean - autor articole Absolvent Comunicare si Jurnalism, profesor „Științe și metode de investigare jurnalistică office@ziardestiri.ro
https://ziardestiri.ro/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

code