Flux-stiri

Șeful apărării britanice se îndoiește că Rusia vrea război cu NATO, în timp ce marchează aniversarea Zilei Z

  • Amiralul Radakin a declarat că Vladimir Putin nu urmărește o confruntare directă cu membrii alianței NATO.
  • Radakin este enorm de încrezător că Ucraina va învinge războiul cu Rusia.
  • El a menționat că până la sfârșitul lunii iunie, Rusia va fi pierdut 500.000 de oameni – morți și răniți.

Vladimir Putin nu dorește un război direct cu NATO și nu vrea un război nuclear, a declarat șeful forțelor armate britanice, conform Sky News.

Amiralul Sir Tony Radakin a semnalat, de asemenea, că Moscova și Beijingul nu au „competența” militară necesară pentru a învinge tipul de baraj de drone și rachete pe care Statele Unite și aliații săi l-au distrus în aprilie, când Iranul a încercat să atace Israelul.

Într-un interviu pentru a marca cea de-a 80-a aniversare a debarcărilor din Ziua Z a celui de-al Doilea Război Mondial, șeful Statului Major al Apărării a încercat să dea un ton liniștitor, afirmând că un al treilea conflict global nu este iminent, avertizând împotriva folosirii unui „limbaj liber”. În schimb, el a spus că lucrurile au devenit pur și simplu „un pic mai periculoase”.

Dar amiralul Radakin a declarat că el crede că publicul britanic va fi din nou la înălțimea provocării în cazul în care va exista vreodată o altă amenințare existențială precum cea reprezentată cândva de Germania nazistă.

Deși nu la același nivel, el a trasat asemănări între acțiunea aliaților împotriva naziștilor și modul în care națiunile occidentale se adună pentru a ajuta Ucraina să lupte astăzi împotriva invaziei Rusiei.

„Este un război al economiilor. Este un război al logisticii. Este un război al producției industriale. este un război al, voinței politice”, a spus el.

„Este vorba de toate aceste lucruri pentru simplitatea de a readuce pacea în poporul ucrainean.”

Amiralul Radakin, care este cunoscut pentru faptul că are o perspectivă optimistă, a insistat că Rusia „eșuează” în Ucraina, chiar dacă forțele ruse au lansat o nouă invazie în regiunea nord-estică Harkov, unde au recucerit teritoriu, în timp ce trupele ucrainene suferă din cauza lipsei de muniție și de forță de muncă.

„Dacă vă întoarceți la martie 2022, Rusia luase aproximativ 17% din teritoriul Ucrainei. Astăzi are 11%. Deci Rusia este încă în deficit”.

Întrebat dacă este încrezător că Ucraina va învinge, amiralul Radakin a spus „Sunt, enorm de încrezător”.

„Până la sfârșitul lunii iunie, Rusia va fi pierdut 500.000 de oameni – morți și răniți. Am depășit deja 800 de zile pentru un război pe care Putin a anticipat că va dura trei zile. Este greu pentru Ucraina, dar trebuie să ne menținem sprijinul”.

Amiralul Radakin vorbea înainte ca SUA și alți aliați să susțină public Ucraina folosind arme occidentale pentru a lovi ținte militare din interiorul Rusiei – o mișcare care a escaladat și mai mult tensiunile dintre Occident și Moscova. Cu toate acestea, el a părut foarte încrezător că Kremlinul nu urmărește o confruntare directă cu membrii alianței NATO.

„Putin nu dorește un război cu NATO. Putin nu vrea un război nuclear. Iar noi avem o depășire enormă din cauza forței NATO”.

În ceea ce privește potențialul unui al treilea Război Mondial iminent, șeful militar a declarat: „Trebuie să fim foarte atenți să facem o distincție între amenințările cu adevărat grave și profunde de la sfârșitul anilor 1930 și apoi modul în care am intrat într-un Război Mondial și să nu folosim un limbaj lejer, cum că am fi cumva în pragul unui Război Mondial acum. Lumea a devenit un pic mai periculoasă. Dar ar trebui să fim liniștiți de tot ceea ce avem în vigoare.”

The post Șeful apărării britanice se îndoiește că Rusia vrea război cu NATO, în timp ce marchează aniversarea Zilei Z appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews

Acest material este publicat de alephnews.ro distribuit prin mecanismul RSS. Potrivit Legii nr. 8/1996 informațiile de presă nu sunt opere cu drept de autor și nu poartă drepturi de autor.
Salt la sursă
știrea a fost scrisă pe alephnews.ro de jurnalistul Lupea Briana


Împotriva articolelor redacției noastre, persoanele nemulțumite pot formula Contestație în termen de 10 zile de la publicarea articolului, la judecătoria Orășenească nr. 1 München Bayern Deutschland, in conformitate cu Legea federală Germană. Considerăm că nu se pot formula acțiuni la instanțele din România deoarece nici o persoană care activează în trustul nostru nu poate fi extrasă de sub jurisdicția federală germană. Considerăm că redacția noastră nu răspunde în fața autorităților din România ci doar celor federale sau civile germane. deoarece legea română nu are efecte de extraneitate asupra redacției chiar dacă subiectul știrilor face obiectul unor evenimente sau persoane din România și sunt scrise în limba română. Limba română nu este izvor de extraneitate a legii.

(Visited 2 times, 1 visits today)
Vidjean Mihai
Vidjean Mihai
Mihai Vidjean - autor articole Absolvent Comunicare si Jurnalism, profesor „Științe și metode de investigare jurnalistică office@ziardestiri.ro
https://ziardestiri.ro/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

code