Economice

Simtel Team a înregistrat semestrul I o cifră de afaceri de 18,5 milioane de lei, în creștere cu 30%

Profitul net raportat de firmă este de 0,76 de milioane de lei, mai mare cu 41% comparativ cu aceeași perioadă din 2020. Proiectele de energie regenerabilă au contribuit cu 79% la cifra de afaceri totală.

„În primele șase luni din 2021 am avut parte de o activitate intensă pe toate cele trei linii de business principale, energie regenerabilă, telecomunicații și automatizări. Totodată, este important să subliniem că rezultatele din primul semestru din 2021 au fost realizate în mod organic, deoarece capitalul atras în timpul plasamentului privat a intrat în bilanț la sfârșitul lunii mai 2021 și nu a fost utilizat înainte de sfârșitul primei jumătăți a acestui an. În continuare credem că ne aflăm într-un moment unic, deoarece contextul este favorabil pentru toate liniile de activitate ale companiei noastre. În următoarea perioadă avem în plan atragerea de capital nou pentru a ne accelera și mai mult dezvoltarea, prin implicarea în mai multe tranzacții de tip M&A care să completeze gama noastră de servicii. Ne uităm în special la companii care activează în zona de servicii de operare parcuri fotovoltaice, predicție producție/consum energie, stații de încărcare electrice precum și companii care activează în nișa de robotică industrială. Le mulțumim tuturor investitorilor care au decis să investească în acțiunile Simtel și să aibă încredere în planul nostru de dezvoltare a afacerii”, a declarat Iulian Nedea, CEO al Simtel Team.

Divizia de energie regenerabilă a companiei a contribuit cu aproximativ 14,6 milioane de lei (79% la cifra de afaceri totală), pe fondul cererii tot mai ridicate pentru soluțiile oferite de Simtel în domeniu. Unul dintre proiectele din sectorul energiei regenerabile a fost construirea pentru Kaufland România a două centrale electrice ce au presupus instalarea a peste 1300 de panouri fotovoltaice.

Acestea au o capacitate de 490,5 KWp și vin în sprijinul mediului înconjurător prin reducerea cu peste 760 de tone pe an a emisiilor de dioxid de carbon. De asemenea, tot în această perioadă, Simtel a realizat construcția unui parc fotovoltaic de peste 0.6MWp în București pentru un retailer internațional de mobilă.

Pe lângă activitatea de construire de centrale fotovoltaice pe acoperișuri, în prima jumătate a anului, Simtel a realizat servicii de mentenanță totală pentru un număr de 20 de parcuri fotovoltaice construite pe teren, ce însumează peste 100 MWp, alte 110 centrale electrice fotovoltaice construite în România, pe acoperiș cu o putere instalată de peste 25 MWp și mentenanță doar la invertoare în peste 50 de parcuri fotovoltaice ce însumează peste 200 MWp. Astfel, Simtel continuă să fie lider de piață în soluții de design, achiziționare, construcție și întreținere centrale electrice fotovoltaice, în România.

În ceea ce privește viitorul acestei linii de business, compania are în derulare, în momentul de față, contracte pentru construcția a 5 MW de centrale fotovoltaice, ce însumează peste 10.000 de panouri fotovoltaice. Aceste contracte includ peste 25 de proiecte realizate pe acoperiș, cu dimensiuni cuprinse între 50kWp și 1000kWp. Totodată, Simtel continuă colaborarea în acest domeniu cu clienții fideli ai companiei, precum Dedeman, Mega Image, Rewe-Penny Market și Kaufland.

Divizia de telecomunicații a contribuit cu 20% la cifra de afaceri totală a companiei, în prima jumătate a anului 2021, și a adus venituri de 3,7 milioane de lei, cu 15% mai mult decât anul anterior. În această perioadă, Simtel a continuat colaborarea cu Telekom Romania, fix și mobil, Vodafone România la dezvoltarea rețelelor de comunicații sau eficientizarea consumului de energie, dar și la construcția rețelei RoNET în parteneriat cu Telekom ce are drept scop construirea unei infrastructuri naționale de broadband în zonele defavorizate.

Divizia de automatizări a contribuit cu 1% la cifra de afaceri în prima jumătate a anului 2021, înregistrând venituri de 0,2 milioane de lei. Activitatea Simtel în acest domeniu a fost axată pe lucrări de punere în funcțiune și mentenanță pentru partenerii companiei, ABB România și Nidec.

Pe lângă cele trei linii de business principale, compania a dezvoltat și continuă să dezvolte noi domenii de activitate, dar care sunt încă în faze incipiente, respectiv rețele de stații de încărcare mașini electrice și distribuție de echipamente necesare construirii de proiecte fotovoltaice.

Simtel Team este listată pe piața AeRO începând cu data de 1 iulie 2021. Compania are o capitalizare de piață de peste 230 milioane de lei. Înainte de publicarea rezultatelor financiare din primele șase luni al anului, acțiunile SMTL erau tranzacționate la 32,95 lei/acțiune.

Despre Simtel Team

Simtel Team este o companie românească, fondată în 2010 de trei antreprenori români: Iulian Nedea, Sergiu Bazarciuc și Radu Vilău. Compania este listată pe piața AeRO a Bursei de Valori București sub simbolul bursier SMTL și operează în 3 domenii de activitate: telecomunicații, energie regenerabilă și automatizări industriale. Simtel este integrator de servicii pentru operatorii de telecomunicații mobile, eficientizează consumul de energie electrică prin soluții ce presupun construcția și întreținerea de centrale electrice fotovoltaice, și automatizează procesele industriale. Compania a livrat cu succes proiecte în fiecare dintre aceste domenii clienților aflați atât în România, cât și în străinătate.

 

 

The post Simtel Team a înregistrat semestrul I o cifră de afaceri de 18,5 milioane de lei, în creștere cu 30% appeared first on Economica.net.

Sursa: economica.netGazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

(Visited 1 times, 1 visits today)
Avatar
Marius Leontiuc
absolvent WEB DESIGN Academia Britanică de Comunicare Iasi - absolvent COMUNICARE IN AFACERI Academia Britanica de Afaceri si Comunicare -absolvent JURNALISM EDITORIAL - London School University - 2019 inscris la echivalare diploma la Universitatea Politehnica Timisoara - admis la studii de licenta in Drept la Universitatea de Vest Timisoara, absolvent studii de proiectare, prezbiter in Biserica Protestanta Evanghelica, Android Developer pe Google Play și plugin developer la Oxwall, creator de teme Wordpress și Oxwall, operator Wordpress, Drupal, Oxwall, Osclass, Moodle, tehnologii HTML și PHP
http://www.leontiucmarius.wordpress.com/cv

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

code

Clipul săptămânii


Comentarii recente

Etichete