Flux-stiri

Soldații ucraineni își încheie pregătirea de cinci săptămâni în Spania

  • Acesta a fost cel de-al treilea lot de militari ucraineni instruiți de către forțele armate spaniole.
  • Spania a anunțat că poate instrui 2.000 de soldați ucraineni pe an.
  • Trupele au urmat un curs de cinci săptămâni.

Trupele au absolvit un curs de pregătire de bază de cinci săptămâni la Academia de Infanterie din Toledo, în cadrul Misiunii Uniunii Europene de asistență militară în sprijinul Ucrainei (EUMAM). La 3 aprilie, ministrul spaniol al apărării, Margarita Robles, și șeful Statului Major al Apărării, generalul amiral Teodoro Lopez Calderon, au înmânat soldaților ucraineni diplomele de absolvire a pregătirii în Spania, scrie Yahoo News.

Începând cu data de 3 aprilie, peste 600 de soldați ucraineni și-au finalizat pregătirea militară în Spania. Acesta a fost cel de-al treilea lot de militari ucraineni instruiți de către forțele armate spaniole din noiembrie 2022.

Spania a declarat anterior că are capacitatea de a instrui 2.000 de soldați ucraineni pe an. Programul, care a fost aprobat de Forțele Armate ale Ucrainei, s-a axat pe cinci domenii de expertiză: pregătire de bază, tragere la țintă, luptă urbană, prim ajutor, precum și abilități de dezamorsare a dispozitivelor explozive improvizate și a minelor terestre.

Facem o ofertă de un total de 400 de soldați instruiți la fiecare două luni. Aș vrea să spun că capacitatea pe care o avem este de aproximativ 2.400 de soldați pe an. Aceasta este oferta, capacitatea totală pe care o avem”, a declarat ministrul spaniol al Apărării, Margarita Robles.

Cel puțin 501 copii ucraineni au fost uciși în Ucraina din februarie 2022, când Rusia a lansat invazia la scară largă, a declarat Catherine Russell, director executiv al Fondului Națiunilor Unite pentru Copii (UNICEF). „Nu există semne că președintele Putin se pregătește pentru pace. El se pregătește pentru mai mult război” , a avertizat Stoltenberg, vorbind la o conferință de presă la Bruxelles.

Citește și:

The post Soldații ucraineni își încheie pregătirea de cinci săptămâni în Spania appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews


Împotriva articolelor redacției noastre, persoanele nemulțumite pot formula Contestație în termen de 10 zile de la publicarea articolului, la judecătoria Orășenească nr. 1 München Bayern Deutschland, in conformitate cu Legea federală Germană. Considerăm că nu se pot formula acțiuni la instanțele din România deoarece nici o persoană care activează în trustul nostru nu poate fi extrasă de sub jurisdicția federală germană. Considerăm că redacția noastră nu răspunde în fața autorităților din România ci doar celor federale sau civile germane. deoarece legea română nu are efecte de extraneitate asupra redacției chiar dacă subiectul știrilor face obiectul unor evenimente sau persoane din România și sunt scrise în limba română. Limba română nu este izvor de extraneitate a legii.

(Visited 7 times, 1 visits today)
Vidjean Mihai
Vidjean Mihai
Mihai Vidjean - autor articole Absolvent Comunicare si Jurnalism, profesor „Științe și metode de investigare jurnalistică office@ziardestiri.ro
https://ziardestiri.ro/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

code