Flux-stiri

SUA și Rusia laudă declarația de la summit-ul G20/ Ucraina: Nimic de care să fim mândri

  • Atât Rusia, cât și SUA au lăudat o declarație a summitului G20 care nu a criticat direct Moscova pentru războiul din Ucraina.
  • Germania și Marea Britanie au lăudat, de asemenea, rezoluția, însă Ucraina spune că „nu este nimic de care să fie mândră”.
  • La summit a fost admisă Uniunea Africană, care include 55 de state membre, ca membru permanent al G20.

Atât Rusia, cât și SUA au lăudat o declarație a summitului G20 care nu a criticat direct Moscova pentru războiul din Ucraina. Liderii blocului sunt astăzi în zi de deliberări, scrie Reuters.

Cele mai mari economii ale lumii au adoptat sâmbătă, la New Delhi, o declarație comună care a evitat să condamne Rusia pentru război, dar a subliniat suferința umană provocată de conflict și a cerut tuturor statelor să nu folosească forța pentru a acapara teritorii.

Consilierul pentru securitate națională al Casei Albe, Jake Sullivan, a declarat reporterilor că declarația „face o treabă foarte bună în ceea ce privește apărarea principiului că statele nu pot folosi forța pentru a căuta să obțină teritorii sau pentru a încălca integritatea teritorială și suveranitatea sau independența politică a altor state”.

Germania și Marea Britanie au lăudat, de asemenea, rezoluția, însă Ucraina spune că „nu este nimic de care să fie mândră”.

La summit a fost admisă Uniunea Africană, care include 55 de state membre, ca membru permanent al G20.

Biden a plecat ulterior în Vietnam, ratând ultima sesiune a summitului. Casa Albă a declarat că nu știe ca acesta să fi avut vreo discuție cu ministrul rus de externe Serghei Lavrov sau cu premierul chinez Li Qiang, care au condus delegațiile țărilor lor la summit.

Președintele chinez Xi Jinping și cel rus Vladimir Putin au lipsit de la summit.

Citește și:

The post SUA și Rusia laudă declarația de la summit-ul G20/ Ucraina: Nimic de care să fim mândri appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews

Acest material este publicat de alephnews.ro distribuit prin mecanismul RSS. Potrivit Legii nr. 8/1996 informațiile de presă nu sunt opere cu drept de autor și nu poartă drepturi de autor.
Salt la sursă
știrea a fost scrisă pe alephnews.ro de jurnalistul Paun Mihaela


Împotriva articolelor redacției noastre, persoanele nemulțumite pot formula Contestație în termen de 10 zile de la publicarea articolului, la judecătoria Orășenească nr. 1 München Bayern Deutschland, in conformitate cu Legea federală Germană. Considerăm că nu se pot formula acțiuni la instanțele din România deoarece nici o persoană care activează în trustul nostru nu poate fi extrasă de sub jurisdicția federală germană. Considerăm că redacția noastră nu răspunde în fața autorităților din România ci doar celor federale sau civile germane. deoarece legea română nu are efecte de extraneitate asupra redacției chiar dacă subiectul știrilor face obiectul unor evenimente sau persoane din România și sunt scrise în limba română. Limba română nu este izvor de extraneitate a legii.

(Visited 6 times, 1 visits today)
Vidjean Mihai
Vidjean Mihai
Mihai Vidjean - autor articole Absolvent Comunicare si Jurnalism, profesor „Științe și metode de investigare jurnalistică office@ziardestiri.ro
https://ziardestiri.ro/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

code