Agricultura Anchete

Țeapa tractoarelor din Croația. Atenție ! Episodul 1

Prezentul material reprezintă manopera sursei directe, în care editorul a intrat în toate amănuntele afacerii, fiind în deplină temă cu experiența a 3 luni la un distribuitor de tractoare croate și poloneze. Concluzia după 3 luni de prestare : marfa livrată din Croația nu se ridcă la nici măcar minimul standardului calitativ, multe carențe, clienți păcăliți, garanții fictive.

Tentația unui preț aparent mic, termene fictive de garanție generoase pot fi momealile unei țepe extreme pe care cetățeni de bună credință o pot suferii în domeniu agricol.

Ultima țeapă pe care cetățenii o pot suferii este promiterea tractoarelor croate care în statistici aparent arătau foarte bine. Dacă analizăm realitatea, concluzia este drastică și dramatică: ȚEAPĂ. Privind la una din victimele afacerii cu tractoare, domnul Ciobănică din jud. Iași cumpărase de la Timișoara un tractor de „40 CP” de fapt de 36, după care se stricase contactul. Ceruse sfatul dealerului însă acesta l-a indus în eroare să comită improvizații după care garanția (fictivă) nu a mai operat. Primul lucru care se strică la tractoarele verzi croate este contactul, acesta nu mai funcționează în general după 6 luni. După 1 an, motorul.

Câteva din semnalmentele escrocheriilor:

  • vânzătorul caută să afle bugetul dvs. deși ați specificat ce putere doriți la utilaj
  • vânzătorul caută urgent să vândă produsul chiar dacănu este pe stoc. Vânzătorul caută să vă ocupe timpul telefonic și să vă păcălească cu oferte personalizate.
  • Semnul unei escrocherii autentice și vădite este lipsa prețului pe portalul de vânzare.

Având în vedere că la Timișoara se încearcă vânzarea un or tractoare de calitate mai proastă chiar și decât cele chinezești, ambalate într-o „producție europeană” , avem obligația morală și civică de a informa publicul și mai ales cetățenii de bună credință din domeniul agriculturii tocmai pentru a nu intra în plasa unor escrocherii.

Ce este interesant, că în astfel de companii cu grave carențe în contabilitate, statul nu efectuează nici un control. Inspectorii fiscali, ANAF,… nici nu au intrat în sediu, fiind controlați doar agenții comerciali care din greu plătesc taxe și nu păcălesc sistemul fiscal.

Dacă ați fost victimă a acestei presupuse țepe, vă rugăm să ne contactați pe email la adresa

leontiucmarius@gmail.com

Marius Leontiuc

 Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

(Visited 174 times, 1 visits today)
Avatar
Marius Leontiuc
absolvent WEB DESIGN Academia Britanică de Comunicare Iasi - absolvent COMUNICARE IN AFACERI Academia Britanica de Afaceri si Comunicare -absolvent JURNALISM EDITORIAL - London School University - 2019 inscris la echivalare diploma la Universitatea Politehnica Timisoara - admis la studii de licenta in Drept la Universitatea de Vest Timisoara, absolvent studii de proiectare, prezbiter in Biserica Protestanta Evanghelica, Android Developer pe Google Play și plugin developer la Oxwall, creator de teme Wordpress și Oxwall, operator Wordpress, Drupal, Oxwall, Osclass, Moodle, tehnologii HTML și PHP
http://www.leontiucmarius.wordpress.com/cv

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

code

Clipul săptămânii


Comentarii recente

Etichete