Flux-stiri

Umbrele în spațiu. Oamenii de știință lucrează la un plan de răcire a Pământului prin blocarea Soarelui

  • „Putem arăta lumii: „Uite, există o soluție funcțională, ia-o, mărește-o la dimensiunea necesară”.
  • Oamenii de știință explorează o idee de a opri supraîncălzirea planetei noastre: trimiterea de umbrele în spațiu pentru a bloca căile de încălzire ale Soarelui.
  • Dar există o mare problemă: scutul trebuie să se întindă pe o suprafață de aproximativ un milion de mile pătrate, sau aproximativ de dimensiunea Argentinei.

Oamenii de știință sunt gata să pună ideea la încercare. După cum relatează New York Times, o echipă condusă de profesorul de fizică al Institutului de Cercetare Spațială Asher și directorul Institutului de Tehnologie Technion-Israel, Yoram Rozen, susține că este gata să construiască un prototip de umbrele pentru blocarea soarelui, scrie The Byte.

Dar există o mare problemă: scutul trebuie să se întindă pe o suprafață de aproximativ un milion de mile pătrate, sau aproximativ de dimensiunea Argentinei.

Deoarece aceasta este o structură mult prea mare pentru a fi lansată în spațiu cu o singură rachetă, Rozen și echipa sa propun o schemă în care un roi de umbrele mai mici sunt lansate în spațiu, unde vor lucra împreună.

„Putem arăta lumii: „Uite, există o soluție funcțională, ia-o, mărește-o la dimensiunea necesară”, a spus Rozen pentru NYT.

Ideea există din punct de vedere tehnic de zeci de ani. În loc să blocăm complet Soarele cu o umbrelă de soare uriașă, cercetătorii au sugerat că trebuie să blocăm doar între unu și două procente din radiația stelei noastre pentru a atenua efectele încălzirii globale.

O echipă diferită a sugerat să folosească o „umbrelă” reală legată de un asteroid pentru a obține același efect.

Citește și

The post Umbrele în spațiu. Oamenii de știință lucrează la un plan de răcire a Pământului prin blocarea Soarelui appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews

Acest material este publicat de alephnews.ro distribuit prin mecanismul RSS. Potrivit Legii nr. 8/1996 informațiile de presă nu sunt opere cu drept de autor și nu poartă drepturi de autor.
Salt la sursă
știrea a fost scrisă pe alephnews.ro de jurnalistul Mihai Iustina


Împotriva articolelor redacției noastre, persoanele nemulțumite pot formula Contestație în termen de 10 zile de la publicarea articolului, la judecătoria Orășenească nr. 1 München Bayern Deutschland, in conformitate cu Legea federală Germană. Considerăm că nu se pot formula acțiuni la instanțele din România deoarece nici o persoană care activează în trustul nostru nu poate fi extrasă de sub jurisdicția federală germană. Considerăm că redacția noastră nu răspunde în fața autorităților din România ci doar celor federale sau civile germane. deoarece legea română nu are efecte de extraneitate asupra redacției chiar dacă subiectul știrilor face obiectul unor evenimente sau persoane din România și sunt scrise în limba română. Limba română nu este izvor de extraneitate a legii.

(Visited 3 times, 1 visits today)
Vidjean Mihai
Vidjean Mihai
Mihai Vidjean - autor articole Absolvent Comunicare si Jurnalism, profesor „Științe și metode de investigare jurnalistică office@ziardestiri.ro
https://ziardestiri.ro/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code