NEWSNET
Flux-stiri Juridice

Recursul compensatoriu abrogat. Urmeaza decizii bombă la CEDO

Legea recursului compensatoriu, a fost abrogată azi de Camera Deputaţilor, în calitate de for decizional. Toate partidele parlamentare au  votat pentru abrogarea legii. Deşi îngropată, legea tot va mai produce efecte: deţinuţii aflaţi după gratii vor beneficia în continuare de clemenţa statului. Singurii aleşi PSD care nu s-au dezis de proiect sunt Florin Iordache şi Eugen Nicolicea. Gestul Parlamentului atestă încă o dată că statul român a driblat Convenția Europeană, permanent a mințit Curtea Europeană cu reforme fictive, de facto torturarea deținuților este literă de lege acum, o normă legală de executare a pedepselor în statul denumit România.

Hotărârea pilot Rezmiveș c. României în acest moment nu are nici un efect în România. Din contră România a decis să încalce această decizie. Împotriva tratamentelor inumane din detenție, românii nu au nici o șansă de scăpare, supraaglomerarea, frigul, hrana limitată la 3-4 feluri de calitate proastă sunt doar câteva exemple. Decizia pilot Rezmiveș c. României era o formă vădită de protectorat extern. În acest moment în materia detenției a fost instaurtat regimul totalitar. Condițiile inumane sunt constatate în decizia pilot.

Nici statul maghiar și nici Austria nu oferă protecție transilvănenilor deținuți de origine maghiară sau germană căci odată cu fapta penală apare cazierul și cetățenia maghiară nu mai poate fi dobândită pentru a putea fi posibilă transferarea în exterior.  Sumele insignifiante oferite de CEDO ca despăgubiri ce se situează la 3000-5000 Euro nu pot acoperi tratamentul groaznic care de cele mai multe ori după eliberare conchide în forme de cancer, tbc, …. notează un raport al unui ONG pentru protecția drepturilor Omului.  Parlamentul României a legiferat tortura abdicând de la art1 și 6 TUE precum și de la aquisul Schengen. Probabil că în următoarea perioadă CEDO va emite hotărâri de tip semnal urmând ca România să fie supusă unei acțiuni în fața Consiliului Europei.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Hits: 19

Marius Leontiuc
absolvent WEB DESIGN Academia Britanică de Comunicare Iasi - absolvent COMUNICARE IN AFACERI Academia Britanica de Afaceri si Comunicare -absolvent JURNALISM EDITORIAL - London School University - 2019 inscris la echivalare diploma la Universitatea Politehnica Timisoara - admis la studii de licenta in Drept la Universitatea de Vest Timisoara Android Developer pe Google Play și plugin developer la Oxwall
http://www.leontiucmarius.wordpress.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

code

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii