NEWSNET
Editoriale

Academie privată versus Universitate

În ultima perioadă observăm reclame la diverse centre de educație, academii și universități private. Toate promit calificări și diplome, nu toate ofera calificare Europass, iar unii oameni sceptici pun la îndoială puterea de calificare a academiei. Foarte multe mărci de tip ACADEMIE și totuși așa puțini adepți ai recalificărilor.

Trebuie precizat că o facultate, conferă un învățământ delimitat pe o durată de timp, a cărei tablă de materii este strict universitară. O academie, privată funcționează sub acreditare Autoritatea Națională de Calificări sau acreditarea unei școli din străinătate sub program Europass, și oferă materii nu doar universitare pe o altă durată de timp. Puterea de calificare, potrivit legii ANC este aceeași. Academia sau centrele de tip academy au aceeași putere de calificare ca și universitățile și chiar școlile post liceale ori profesionale. Cei mai buni programatori sunt oferiți pieței de academiile private, în perioade scurte de rdinul lunilor nu ai anilor.

Îndemn cititorii să urmeze cursuri și la academiile private sau cele de stat, recalificarea sau multidezvoltarea ne oferă șanse mari de progres. Excludem scepticismul asupra cursurilor . În fine, centrele de educație au o putere de pregătire interioară a societăților sau produselor, diplomele acestora având doar certificarea experienței iar nu a unei calificări.

Marius Leontiuc
NEWSNET

Hits: 65

Marius Leontiuc
Marius Leontiuc
absolvent WEB DESIGN Academia de Afaceri Iasi - absolvent COMUNICARE IN AFACERI Academia Britanica de Afaceri si Comunicare -2019 inscris la echivalare diploma la Universitatea Politehnica Timisoara - admis la studii de licenta in Drept la Universitatea de Vest Timisoara
http://www.leontiucmarius.wordpress.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

code