Flux-stiri

Bază secretă nazistă sau ascunzătoare OZN? O insulă plutitoare misterioasă despre care nu se știe aproape nimic

el ojoel ojo

  • O insulă misterioasă și aproape perfect rotundă din Argentina se învârte pe axa sa – și nimeni nu știe de ce.
  • Insula a fost descoperită în 2016 de cineastul argentinian Sergio Neuspiller, în căutarea unei locații pentru filmul său despre fenomene paranormale.
  • Neuspiller a încercat să strângă fonduri pentru a explora insula, dar nu a reușit, astfel că forțele care fac să se rotească El Ojo și caracteristicile sale unice rămân necunoscute.

El Ojo, cunoscută și sub numele de Insula Ochiului sau Insula Circulară, este o insulă plutitoare unică și misterioasă situată în delta râului Paraná, în nord-estul Argentinei. Insula, care măsoară aproximativ 120 de metri în diametru, are o formă aproape perfect circulară și se caracterizează prin rotația sa continuă în jurul axei sale.

Descoperire accidentală

Insula a fost descoperită în 2016 de cineastul argentinian Sergio Neuspiller, în căutarea unei locații pentru filmul său despre fenomene paranormale. Abia când s-a întors la fața locului și-a dat seama că insula și-a schimbat poziția, iar mișcarea a fost confirmată de imaginile din satelit realizate de Google la momente diferite. Înregistrările au arătat, de asemenea, că insula există în delta râului Paraná de douăzeci de ani, din 2003.

Insule plutitoare există peste tot pe Pământ. Ele se formează atunci când rădăcina unei plante fluviale se separă de fundul râului, deoarece apa a devenit prea adâncă. Este obișnuit ca astfel de insule să se deplaseze, adică vântul le mișcă încoace și încolo. În Lacul Titicaca, de exemplu, un grup de 120 de astfel de insule plutitoare sunt locuite de tribul Uru, dar necesită o întreținere constantă din cauza structurii lor delicate și instabile. Cu toate acestea, spre deosebire de acestea, El Ojo este surprinzător de solidă și compactă.

Știința nu are nici un răspuns

Este posibil ca această insulă să fie, de fapt, o bucată de pământ ruptă, a cărei rotație a provocat ceea ce se numește în mod profesional forfecare prin rotație, unde marginile sunt măcinate și formează astfel o formă circulară. Unii atribuie fenomenul unui izvor natural din mlaștini, ceea ce ar explica de ce insula se mișcă atât de constant. Însă teoria izvorului nu poate explica de ce solul insulei este atât de ferm în comparație cu mediul moale și mlăștinos.

Unii găsesc asemănări între forma și mișcarea lui El Ojo și discurile de gheață, cercuri aproape perfecte de gheață care se formează în curbele exterioare ale râurilor și se rotesc pe curenții lenți. Acestea sunt cauzate de forfecarea rotațională.

Bucățile de gheață sparte vor fi prinse de curentul râului în curba râului, iar prin rostogolirea de-a lungul malului, cu o rotație simultană, se creează o formă circulară. Discurile de gheață se pot roti chiar și în apă liniștită, din cauza schimbărilor de temperatură și densitate a apei. Cu toate acestea, discurile de gheață nu se rotesc în jurul propriei axe.

Neuspiller a încercat să strângă fonduri pentru a explora insula, dar nu a reușit, astfel că forțele care fac să se rotească El Ojo și caracteristicile sale unice rămân necunoscute. De aceea, nu lipsesc pseudo-teoriile despre insulă: de la speculații conform cărora ar fi o bază nazistă secretă sau o ascunzătoare OZN până la speculații conform cărora ar avea origini supranaturale. În orice caz, El Ojo este cu siguranță unul dintre cele mai misterioase și fascinante locuri din întreaga lume.

The post Bază secretă nazistă sau ascunzătoare OZN? O insulă plutitoare misterioasă despre care nu se știe aproape nimic appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews


Împotriva articolelor redacției noastre, persoanele nemulțumite pot formula Contestație în termen de 10 zile de la publicarea articolului, la judecătoria Orășenească nr. 1 München Bayern Deutschland, in conformitate cu Legea federală Germană. Considerăm că nu se pot formula acțiuni la instanțele din România deoarece nici o persoană care activează în trustul nostru nu poate fi extrasă de sub jurisdicția federală germană. Considerăm că redacția noastră nu răspunde în fața autorităților din România ci doar celor federale sau civile germane. deoarece legea română nu are efecte de extraneitate asupra redacției chiar dacă subiectul știrilor face obiectul unor evenimente sau persoane din România și sunt scrise în limba română. Limba română nu este izvor de extraneitate a legii.

(Visited 10 times, 1 visits today)
Vidjean Mihai
Vidjean Mihai
Mihai Vidjean - autor articole Absolvent Comunicare si Jurnalism, profesor „Științe și metode de investigare jurnalistică office@ziardestiri.ro
https://ziardestiri.ro/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

code