Serialul „Squid Game”, prezent pe Netflix, valorează aproximativ 900 de milioane de dolari, conform unor documente analizate de Bloomberg.
Ştirea vine după ce Netflix a declarat că seria sud-coreeană a marcat cea mai mare lansare din istoria companiei, înregistrând la nivel global 111 milioane de spectatori din 17 septembrie încoace.
Astfel, „Squid Game” a întrecut „Bridgerton”, care a ajuns la 82 de milioane de gospodării în primele 28 de zile pe platformă. Producţia „Squid Game” a costat Netflix 21,4 milioane de dolari.
Cei 900 de milioane de dolari, măsuraţi în funcţie de un indice intern numit „impact value”, nu reflectă veniturile pe care le-a generat show-ul.
Bloomberg spune că 132 de milioane de oameni au vizionat cel puţin două minute din serial la 23 de zile de la lansare. Netflix estimează că 89% din oamenii care au început serialul au vizionat cel puţin un episod.
Creșteri pentru Netflix
În ultimii ani, platforma de video streaming a mizat tot mai mult pe creşteri la nivel internaţional, investind în producţii precum „Casa de Papel”, „Dark” şi „Lupin”. Compania a declarat la începutul anului că plănuieşte să cheltuie 500 de milioane de dolari pentru a dezvolta conţinut în Coreea de Sud, piaţă unde număra 3,8 milioane de abonaţi la sfârşitul lui 2020.
Alte companii, precum Disney, au accelerat procesele de producţie în Asia, unde costurile sunt adesea mai mici prin comparaţie cu Statele Unite.
Acţiunile Netflix (simbol bursier NFLX) s-au apreciat cu peste 21% de la începutul anului. Valoarea de piaţă a gigantului ajunge la 280 de miliarde de dolari.
Articolul Cât valorează serialul „Squid Game” de pe Netflix apare prima dată în Descopera.
Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.
Leontiuc Marius – senior editor
Împotriva articolelor redacției noastre, persoanele nemulțumite pot formula Contestație în termen de 10 zile de la publicarea articolului, la judecătoria Orășenească nr. 1 München Bayern Deutschland, in conformitate cu Legea federală Germană. Considerăm că nu se pot formula acțiuni la instanțele din România deoarece nici o persoană care activează în trustul nostru nu poate fi extrasă de sub jurisdicția federală germană. Considerăm că redacția noastră nu răspunde în fața autorităților din România ci doar celor federale sau civile germane. deoarece legea română nu are efecte de extraneitate asupra redacției chiar dacă subiectul știrilor face obiectul unor evenimente sau persoane din România și sunt scrise în limba română. Limba română nu este izvor de extraneitate a legii.