Stiri din Austria

Consumul de alcool la volan în Austria. Care este limita şi ce amenzi riscaţi?

Consumul de alcool la volan în Austria: Anumite țări din Europa au politici mai stricte decât altele în ceea ce privește consumul de alcool și conducerea vehiculelor. Dar și pedepse mai aspre pentru cei prinși care depășesc limitele legale. Iată ce trebuie să știți dacă veţi consuma alcool şi apoi vă veţi urca la volan pe drumurile din Austria.

Consumul de alcool la volan, reguli generale

Țările europene își stabilesc propriile legi de conducere și limite de viteză și nu este diferit atunci când vine vorba de limitele legale pentru conducerea în stare de ebrietate.

Deși cel mai sigur lucru de făcut, desigur, este să nu bei deloc alcool înainte de a conduce, este util să știi care este limita în țara în care conduci. Fie ca turist sau ca persoană care trece frecvent granițele europene cu mașina pentru muncă.

Unele țări au toleranță zero față de consumul de alcool și de conducere. În altele, însă, oamenilor li se permite să aibă o anumită cantitate de alcool în sânge în timp ce conduc.

Cu toate acestea, regulile nu numai că pot fi diferite între țări, ci de obicei sunt mai stricte pentru șoferii comerciali (sau de autobuz) și șoferii începători. În plus, concentrația de alcool în sânge (BAC) este extrem de dificil de estimat. Așa că vechile standarde „o bere este ok” nu se mai aplică în siguranță.

Până la urmă, singura modalitate de a fi în siguranță este să eviți consumul de alcool înainte de a conduce. Orice cantitate va încetini reflexele!

Potrivit Serviciului Național de Sănătate din Marea Britanie, nu există un nivel de băutură „sigur” la volan.

>>> Amenzi rutiere în Austria! Infracţiuni înscrise în registrul permiselor şi sancţiuni

Cum se măsoară nivelul de alcool în sânge?

Țările europene măsoară în mare parte concentrația de alcool în sânge (BAC), care este cantitatea, în grame, de alcool dintr-un litru de sânge.

După ce se consumă alcool, acesta va fi absorbit rapid din stomac și intestin în fluxul sanguin. Acolo, este descompus de o enzimă produsă de ficat.

Fiecare persoană va absorbi alcoolul cu propria viteză, iar enzima va funcționa, de asemenea, diferit în fiecare.

BAC va depinde de aceste particularități metabolice, precum și de greutatea corporală, sexul. Dar cât de repede și cât de mult a băut persoana, vârsta și dacă (și cât) a mâncat sau nu, și chiar nivelul de stres la momentul respectiv.

Cu alte cuvinte, există multe lucruri care pot influența concentrația de alcool.

Singura modalitate de a măsura eficient BAC este prin efectuarea unui test de sânge. Chiar și un test de etilotest ar putea arăta rezultate diferite. Totuși, aceasta este unitatea de măsură folosită de multe țări din UE atunci când decid asupra limitelor de consum și a sancțiunilor pentru șoferi.

>>> Românii, primii în lume la consumul de alcool contrafăcut: «Un adevărat pericol public cu consecinţe greu de imaginat pentru cei care consumă»

Consumul de alcool la volan în Austria. Cât de mult alcool este permis?

În Austria , un maxim de 0,5 per mile este permis în mașini și pe motociclete. Șoferii începători, șoferii profesioniști și șoferii de autobuz trebuie să respecte o limită de 0,1 alcool . Același lucru este valabil și pentru motocicliștii cu vârsta sub 20 de ani.

Există, de asemenea, o limită de alcool în sânge pe o bicicletă în Austria. Spre deosebire de șoferi, bicicliștii trebuie să respecte o limită de 0,8 per mil.

>>> Schimbarea permisului de conducere românesc în Austria: tot ce trebuie să știți

2022: Catalogul amenzilor pentru consumul de alcool la volan în Austria

  • Încălcarea limitei de 0,1 alcool: de la 36 la 2180 de euro, formare ulterioară
  • 0,5 până la 0,79 la mie: amendă între 300 și 3.700 euro
  • 0,8 până la 1,19 la mie: amendă de la 800 euro la 3.700 euro, interdicție de conducere de o lună, interdicție de conducere de trei luni dacă se repetă
  • 1,2 până la 1,59 la mie: amendă între 1.200 și 4.400 de euro, patru luni interdicție de conducere
  • De la 1,6 la mie: amenzi între 1.600 și 5.900 de euro, retragerea permisului de conducere pentru cel puțin șase luni
  • Încălcarea limitei de 0,8 alcool pentru bicicliști: amendă de la 800 euro

>>> Cum vinzi o mașină în Austria, iată ce trebuie să ştii

Reguli privind consumul la volan în Danemarca, Franța, Germania, Italia, Spania, Elveția, Grecia, Țările de Jos, Belgia, Portugalia și Croația

În majoritatea țărilor UE, limita este puțin sub 0,5 g/l pentru șoferii standard (ar putea exista reguli mai stricte pentru șoferii începători sau profesioniști). Este şi cazul ţărilor precum Danemarca, Franța, Germania, Italia, Spania, Elveția, Grecia, Țările de Jos, Belgia, Portugalia și Croația.

Aceasta ar putea fi depășită de un bărbat cu greutate medie care a consumat o halbă de bere (conținând 4,2% alcool) și două pahare de vin roșu (13% alcool) în timp ce lua cina.

În Franța, dacă BAC depășește 0,8 g/l, ar putea ajunge la o pedeapsă de 2 ani de închisoare și o amendă de 4.500 de euro. În Germania, sancțiunile încep de la o amendă de 500 euro și o suspendare a permisului de o lună. În Grecia, șoferii în stare de ebrietate riscă până la ani de închisoare.

În Danemarca, este posibil ca celor prinşi băuţi la volan pentru prima dată să li se suspende licența și ar putea fi obligați să urmeze cursuri auto-plătite de alcool și trafic dacă nivelul BAC este scăzut. Italia are sancțiuni care variază în funcție de faptul că șoferul a provocat sau nu un accident și ar putea duce la reținerea mașinii, amenzi și pedepse cu închisoarea.

În Spania, depășirea limitei de 1,2 g/l este o infracțiune penală care ar putea duce la pedepse cu închisoarea și amenzi mari.

Norvegia, Suedia și Polonia

În Norvegia, Suedia și Polonia, limita pentru șoferii standard este de 0,2 g/l. O femeie cu greutate medie ar putea avea nevoie de o băutură standard sau de o cutie de bere pentru a ajunge la acest nivel.

Pedepsele în Norvegia pot începe de la o amendă salarială de o lună și un cazier judiciar. În Polonia, sunt așteptate amenzi dacă depășiți limita și, de asemenea, vi se poate retrage permisul și primiți o pedeapsă cu închisoarea.

Republica Cehă, Ungaria și Slovacia

Republica Cehă, Ungaria și Slovacia au una dintre cele mai stricte reguli din Uniunea Europeană. Nu există o limită permisă de alcool în sânge pentru șoferi.

În Republica Cehă, amenzile încep de la 100 euro până la 800 euro. De asemenea, poate fi instituită sau interdicție de conducere până la un an pentru cei care să conducă cu un nivel BAC de 0,3. Cu toate acestea, cele mai aspre sancțiuni vin dacă nivelul BAC depășește 1 g/l, amenzile pot ajunge până la 2.000 de euro, iar șoferii li se poate interzice conducerea timpului de 10 ani și pușcării până la trei ani.

>>> Ce amendă rişti dacă circuli fără vignetă pe drumurile din Austria

Consumul de alcool la volan în România

În România, dacă deții permis de conducere, nu îți este permis să conduci un vehicul după ce ai consumat alcool, indiferent în ce cantitate.

Sancțiunea aplicata diferă în funcție de cantitatea de alcool ingerată, fapta fiind considerată contravenție (sancționată cu amenda și suspendarea exercitării dreptului de a conduce pe o perioada de 90 de zile, dacă alcoolemia, exprimată în grame de alcool per litru de sânge, este până la 0,80 g/l alcool pur în sânge) sau infracțiune (sancționată cu amendă penală sau privare de libertate și anularea permisului de conducere, dacă alcoolemia este de 0,80 g/l alcool pur în sânge sau peste această limită).

Menționăm faptul că amenda prevăzută este de la 9 la 20 puncte-amendă. Iar punctul de amendă are o valoare de 10% din salariul minim brut pe economie. În anul 2022 valoarea acestuia nu va mai crește, fiind înghețată la 145 de lei pentru sancțiunile rutiere.

Astfel, în prezent, amenda este între 1.305 lei și 2.900 de lei.

Gabriela Iordan

The post Consumul de alcool la volan în Austria. Care este limita şi ce amenzi riscaţi? appeared first on Ziarul Românesc Austria.

Sursa acestui editorial informativ în știri, este ziarulromanesc.at, știre pe care o preluăm.




Împotriva articolelor redacției noastre, persoanele nemulțumite pot formula Contestație în termen de 10 zile de la publicarea articolului, la judecătoria Orășenească nr. 1 München Bayern Deutschland, in conformitate cu Legea federală Germană. Considerăm că nu se pot formula acțiuni la instanțele din România deoarece nici o persoană care activează în trustul nostru nu poate fi extrasă de sub jurisdicția federală germană. Considerăm că redacția noastră nu răspunde în fața autorităților din România ci doar celor federale sau civile germane. deoarece legea română nu are efecte de extraneitate asupra redacției chiar dacă subiectul știrilor face obiectul unor evenimente sau persoane din România și sunt scrise în limba română. Limba română nu este izvor de extraneitate a legii.

(Visited 38 times, 1 visits today)
Avatar
Marius Leontiuc
absolvent WEB DESIGN Academia Britanică de Comunicare Iasi - absolvent COMUNICARE IN AFACERI Academia Britanica de Afaceri si Comunicare -absolvent JURNALISM EDITORIAL - London School University - 2019 inscris la echivalare diploma la Universitatea Politehnica Timisoara - absolvent studii de Drept Universitatea Europeană Drăgan, cursuri in Drept la Universitatea de Vest Timisoara, absolvent studii de proiectare, pastor coordonator in Biserica Protestanta Evanghelica, Android Developer pe Google Play și plugin developer la Oxwall, creator de teme Wordpress și Oxwall, operator Wordpress, Drupal, Oxwall, Osclass, Moodle, tehnologii HTML și PHP
http://www.leontiucmarius.wordpress.com/cv

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

code