Situația a fost realizată pe baza datelor din baza de date AIDA până pe 24.05.2022. Începând cu data de 12 mai 2022, un numar de 495.642 de polite RCA emise de City Insurance
si–au incetat „ex lege” valabilitatea, ca urmare a falimentului acestei societati. Detinatorii acestor polite au obligatia sa–si incheie o asigurare RCA la o alta societate de asigurari autorizata, pentru a beneficia in continuare de protectia oferita de asigurare si pentru a nu risca să fie sanctionați de Politia Rutiera sau să suporte toate prejudiciile rezultate din accidentele de care ar putea fi făcuți răspunzători.
BAAR a monitorizat evolutia incheierii de noi polite, dupa data de 11 mai, luand in considerare o perioada relevanta de timp, de minimum 10 zile, pentru a vedea in ce masura fostii asigurati RCA ai City Insurance și–au indeplint obligatia legala de a incheia o noua asigurare RCA, la o alta companie autorizata.
O prima constatare, asa cum se observa si din infograficul de mai jos, este aceea că in primele 4 zile de după data expirarii valabilitatii politelor, un numar de peste 336.000 de detinatori auto cu asigurari RCA la City Insurance au înțeles să încheie noi polițe RCA cu alți asiguratori care le–au raportat în baza de date AIDA. Aceasta reprezintă un grad de reinnoire din totalul politelor expirate de 68%.
Analiza la 24.05.2022 arata o crestere a procentajului politelor RCA reinnoite și raportate către baza de date AIDA de aproape 80%.
AICI despre motivul pentru care 500.000 de polițe de la City Insurance au încetat de drept în urmă cu două săptămâni
Sursa: economica.net
Împotriva articolelor redacției noastre, persoanele nemulțumite pot formula Contestație în termen de 10 zile de la publicarea articolului, la judecătoria Orășenească nr. 1 München Bayern Deutschland, in conformitate cu Legea federală Germană. Considerăm că nu se pot formula acțiuni la instanțele din România deoarece nici o persoană care activează în trustul nostru nu poate fi extrasă de sub jurisdicția federală germană. Considerăm că redacția noastră nu răspunde în fața autorităților din România ci doar celor federale sau civile germane. deoarece legea română nu are efecte de extraneitate asupra redacției chiar dacă subiectul știrilor face obiectul unor evenimente sau persoane din România și sunt scrise în limba română. Limba română nu este izvor de extraneitate a legii.