Flux-stiri

„Everest Man”: Un alpinist nepalez escaladează pentru a 27-a oară, un record, cel mai înalt vârf din lume

  • Alpinistul nepalez Kami Rita Sherpa a atins miercuri vârful Everest a 27-a oară şi a stabilit un nou record pe ,,Acoperişul Lumii”, anunţă organizatorul expediţiei sale.
  • Kami Rita Sherpa este ghid montan de peste 20 de ani și a făcut prima sa ascensiune pe Everest în 1994.
  • O treime dintre morții de pe Everest sunt alpiniști nepalezi.

Alpinistul nepalez Kami Rita Sherpa a ajuns miercuri pentru a 27-a oară pe cel mai înalt vârf din lume, doborându-și propriul record pentru cel mai mare număr de urcări pe acest munte, scrie Le Parisien.

Un nou record a fost stabilit pe vârful lumii, care se află la 8849 de metri. Miercuri, un alpinist nepalez pe nume Kami Rita Sherpa și-a depășit propriul record de urcări pe Everest, escaladând pentru a 27-a oară cel mai înalt munte din lume.

,,El a atins cu succes vârful în această (miercuri) dimineaţa, ghidând un alipinist vietnamez” , declară AFP Mingma Sherpa de la agenţia Seven Summit Treks. Dincolo de recordul său personal, Kami Rita Sherpa deține și recordul mondial pentru cele mai multe ascensiuni din 2018. Acesta este un titlu pe care îl deține din 2018, când a ajuns pe Everest pentru a 22-a oară. El a împărțit recordul cu alți doi ghizi care s-au retras între timp.

,,Everest Man” are 53 de ani

Kami Rita Sherpa este ghid montan de peste 20 de ani și a reușit prima urcare pe Everest în 1994. De atunci, el a urcat pe Everest aproape în fiecare an. Poreclit ,,Everest Man” , el s-a născut în 1970 în Thame, un sat din Himalaya care este un teren propice pentru alpiniștii experimentați. Crescând în valea din Himalaya, și-a urmărit tatăl și fratele plecând în expediții ca ghizi montani, înainte de a le călca pe urme.

Duminică, un alt alpinist a egalat recordul lui Kami Rita Sherpa, ajungând pe vârf pentru a 26-a oară. ,,Unii oameni urmăresc recorduri, dar eu nu fac acest lucru pentru recorduri” , a declarat Kami Rita Sherpa.

O urcare riscantă

Autoritățile nepaleze au emis deja 478 de permise de ascensiune pentru alpiniștii străini în acest an. Fiecare dintre aceste permise valorează 11.000 de dolari (aproximativ 10.000 de euro) pentru țară. ,,Mă gândesc la ce putem face pentru turismul din Nepal, pentru ca mai mulți alpiniști să vină aici și cum îi putem face fericiți și mulțumiți”, a declarat Kami Rita Sherpa.

Dar escaladarea vârfului nu este lipsită de riscuri. Sezonul de alpinism din acest an a avut un început tragic pe Everest, cu dispariția a trei alpiniști nepalezi în aprilie și a unui american la începutul lunii mai. Iar mai devreme, miercuri, un alpinist moldovean în vârstă de 46 de ani a murit pe munte.

Deoarece industria alpinismului din Himalaya se bazează în principal pe însoțirea oferită de ghizi, aceștia sunt primii care sunt expuși la pericol. O treime dintre morții de pe Everest sunt alpiniști nepalezi.

Citește și

Grevă de avertisment azi în învățământ. Urmează apoi greva generală, din 22 mai

Elveția este lider în Europa în ceea ce privește rata de adopție a criptomonedelor. 1 din 5 elvețieni deține cripto

FOTO. Festivalul de la Cannes 2023. Ce au purtat vedetele de la Hollywood pe covorul roșu?

The post „Everest Man”: Un alpinist nepalez escaladează pentru a 27-a oară, un record, cel mai înalt vârf din lume appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews

Acest material este publicat de alephnews.ro distribuit prin mecanismul RSS. Potrivit Legii nr. 8/1996 informațiile de presă nu sunt opere cu drept de autor și nu poartă drepturi de autor.
Salt la sursă
știrea a fost scrisă pe alephnews.ro de jurnalistul Giubega Andrada


Împotriva articolelor redacției noastre, persoanele nemulțumite pot formula Contestație în termen de 10 zile de la publicarea articolului, la judecătoria Orășenească nr. 1 München Bayern Deutschland, in conformitate cu Legea federală Germană. Considerăm că nu se pot formula acțiuni la instanțele din România deoarece nici o persoană care activează în trustul nostru nu poate fi extrasă de sub jurisdicția federală germană. Considerăm că redacția noastră nu răspunde în fața autorităților din România ci doar celor federale sau civile germane. deoarece legea română nu are efecte de extraneitate asupra redacției chiar dacă subiectul știrilor face obiectul unor evenimente sau persoane din România și sunt scrise în limba română. Limba română nu este izvor de extraneitate a legii.

(Visited 8 times, 1 visits today)
Vidjean Mihai
Vidjean Mihai
Mihai Vidjean - autor articole Absolvent Comunicare si Jurnalism, profesor „Științe și metode de investigare jurnalistică office@ziardestiri.ro
https://ziardestiri.ro/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code