Flux-stiri

FOTO. Klaus Iohannis s-a întâlnit cu Joe Biden la summit-ul COP26. În țară se strâng semnături pentru suspendarea președintelui

  • Președintele Klaus Iohannis participă, în perioada 1-2 noiembrie 2021, la Summitul liderilor mondiali care va avea loc în cadrul Conferinței Părților Convenției Cadru a Națiunilor Unite privind Schimbările Climatice (COP26) de la Glasgow, Scoția.
  • În cadrul reuniunii, președintele Iohannis susține Declarația Națională, în care va transmite poziția României, cu accent pe demersurile pe care le face țara noastră pentru a limita efectele schimbărilor climatice.
  • Totodată, președintele Klaus Iohannis participă la evenimente în format multilateral și bilateral pe tema soluțiilor bazate pe natură la problema schimbărilor climatice și reducerea emisiilor din sistemul energetic.

Președintele Klaus Iohannis s-a întâlnit, luni, cu șeful SUA, Joe Biden, la summit-ul COP26, conform imaginilor publicate de Administrația prezidențială.

Între timp, în țară se strâng semnături pentru suspendarea președintelui, conform anunțul făcut de AUR.

„Azi, 1 noiembrie, la începutul lunii, într-o zi de luni, la fel cum anunțam pe 1 septembrie, demiterea lui Florin Cîțu, anunțăm azi inițierea procedurilor pentru suspendarea președintelui Klaus Iohannis. Am început colectarea de semnături în rândul parlamentarilor. Ne-au promis mai mulți parlamentari de la mai multe partide că vor semna procedura de suspendare și vom apela la sutele de mii de români care ne contactează și ne roagă să-l dăm jos pe Iohanis, pentru că o vorbă românească ne spune că peștele se împute de la cap”, a anunțat copreședintele AUR George Simion.

Președintele Klaus Iohannis participă la COP26, summitul privind schimbările climatice de la Glasgow

Președintele Klaus Iohannis participă, în perioada 1-2 noiembrie 2021, la Summitul liderilor mondiali care va avea loc în cadrul Conferinței Părților Convenției Cadru a Națiunilor Unite privind Schimbările Climatice (COP26) de la Glasgow, Scoția.

În cadrul reuniunii, președintele Iohannis va susține Declarația Națională, în care va transmite poziția României, cu accent pe demersurile pe care le face țara noastră pentru a limita efectele schimbărilor climatice. Totodată, președintele Klaus Iohannis va participa la evenimente în format multilateral și bilateral pe tema soluțiilor bazate pe natură la problema schimbărilor climatice și reducerea emisiilor din sistemul energetic.

Reuniunea COP26, care se desfășoară în perioada 31 octombrie–12 noiembrie, are un rol esențial în îmbunătățirea implementării Acordului de la Paris și limitarea încălzirii globale la 1,5 grade Celsius. În acest sens, este de dorit un angajament global pentru zero emisii nete până în 2050, precum și pentru asumarea unor reduceri mari până în 2030. În același timp, se așteaptă ca statele dezvoltate să extindă substanțial finanțarea climatică pentru statele în curs de dezvoltare pentru a le sprijini eforturile de atenuare și adaptare la schimbările climatice. Cooperarea mai accentuată în domeniul cercetării și inovării este esențială în dezvoltarea de noi tehnologii verzi. De asemenea, soluțiile bazate pe natură, precum împăduririle, joacă un rol important în combaterea schimbărilor climatice.

România, în calitate de stat membru al Uniunii Europene, se angajează să contribuie la eforturile Uniunii de a reduce cu cel puțin 55% emisiile de gaze cu efect de seră până în 2030 (comparativ cu nivelul din 1990) și de a atinge neutralitatea climatică până în 2050. România susține la COP26 eforturile pentru finalizarea regulilor de operaționalizare a Acordului de la Paris și rămâne angajată în ceea ce privește implementarea acestuia. Contribuția fiecărei țări este esențială pentru consolidarea răspunsului global la amenințarea schimbărilor climatice și atingerea obiectivelor Acordului de la Paris.

The post FOTO. Klaus Iohannis s-a întâlnit cu Joe Biden la summit-ul COP26. În țară se strâng semnături pentru suspendarea președintelui appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews


Împotriva articolelor redacției noastre, persoanele nemulțumite pot formula Contestație în termen de 10 zile de la publicarea articolului, la judecătoria Orășenească nr. 1 München Bayern Deutschland, in conformitate cu Legea federală Germană. Considerăm că nu se pot formula acțiuni la instanțele din România deoarece nici o persoană care activează în trustul nostru nu poate fi extrasă de sub jurisdicția federală germană. Considerăm că redacția noastră nu răspunde în fața autorităților din România ci doar celor federale sau civile germane. deoarece legea română nu are efecte de extraneitate asupra redacției chiar dacă subiectul știrilor face obiectul unor evenimente sau persoane din România și sunt scrise în limba română. Limba română nu este izvor de extraneitate a legii.

(Visited 2 times, 1 visits today)
Vidjean Mihai
Vidjean Mihai
Mihai Vidjean - autor articole Absolvent Comunicare si Jurnalism, profesor „Științe și metode de investigare jurnalistică office@ziardestiri.ro
https://ziardestiri.ro/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

code