Flux-stiri

FOTO- Peru: Muncitorii descoperă opt mumii și obiecte pre-Inca

  • Orașul are, de asemenea, peste 400 de situri arheologice mai mari, care sunt împrăștiate prin peisajul urban.
  • În ultimii 19 ani, au fost făcute peste 1.900 de descoperiri arheologice de diferite tipuri, inclusiv mumii, ceramică și textile.
  • Cunoscute sub numele de „huacas” în limba indigenă Quechua, aceste construcții din adobe se află în vârful unor dealuri.

Unii arheologi descriu capitala Peru ca pe o ceapă cu multe straturi de istorie, alții o consideră o cutie a pandorei. De asta au avut parte niște muncitori de la o conductă de gaz atunci când săpăturile lor au descoperit opt baloți funerari preincași, scrie AP.

Un arheolog spune că lucrările de excavare efectuate de companie pentru a-și extinde sistemul de conducte de gaz. În ultimii 19 ani arheologii au făcut peste 1.900 de descoperiri de diferite tipuri, inclusiv mumii, ceramică și textile. Acestea au fost asociate, în cea mai mare parte, cu situri funerare.

Orașul are, de asemenea, peste 400 de situri arheologice mai mari, care sunt împrăștiate prin peisajul urban. Cunoscute sub numele de „huacas” în limba indigenă Quechua, aceste construcții din adobe se află în vârful unor dealuri.

Numărul de relicve nu este surprinzător. Zona care este acum Lima a fost ocupată timp de peste 10.000 de ani de culturi pre-incaice, apoi de Imperiul Inca propriu-zis și apoi de cultura colonială adusă de cuceritorii spanioli în 1535.

Citește și:

The post FOTO- Peru: Muncitorii descoperă opt mumii și obiecte pre-Inca appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews

Acest material este publicat de alephnews.ro distribuit prin mecanismul RSS. Potrivit Legii nr. 8/1996 informațiile de presă nu sunt opere cu drept de autor și nu poartă drepturi de autor.
Salt la sursă
știrea a fost scrisă pe alephnews.ro de jurnalistul Paun Mihaela


Împotriva articolelor redacției noastre, persoanele nemulțumite pot formula Contestație în termen de 10 zile de la publicarea articolului, la judecătoria Orășenească nr. 1 München Bayern Deutschland, in conformitate cu Legea federală Germană. Considerăm că nu se pot formula acțiuni la instanțele din România deoarece nici o persoană care activează în trustul nostru nu poate fi extrasă de sub jurisdicția federală germană. Considerăm că redacția noastră nu răspunde în fața autorităților din România ci doar celor federale sau civile germane. deoarece legea română nu are efecte de extraneitate asupra redacției chiar dacă subiectul știrilor face obiectul unor evenimente sau persoane din România și sunt scrise în limba română. Limba română nu este izvor de extraneitate a legii.

(Visited 6 times, 1 visits today)
Vidjean Mihai
Vidjean Mihai
Mihai Vidjean - autor articole Absolvent Comunicare si Jurnalism, profesor „Științe și metode de investigare jurnalistică office@ziardestiri.ro
https://ziardestiri.ro/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

code