Flux-stiri

Greta Thunberg vizitează Davos pentru a atrage atenția asupra lipsei de acțiune în domeniul climei

  • În acest an, mai multe sesiuni s-au axat pe tranziția de la combustibilii fosili la energia curată.
  • Clima și durabilitatea au devenit din ce în ce mai mult teme majore ale conclavului elitelor de la Davos.
  • Thunberg a fost însoțită de tineri activiști proeminenți, Vanessa Nakate, Helena Gualinga și Luisa Neubauer.

Greta Thunberg, militantă suedeză pentru combaterea schimbărilor climatice, a acuzat joi marile corporații reunite la Davos, în Elveția, că „alimentează distrugerea planetei” prin investițiile în combustibili fosili și prin faptul că acordă prioritate profiturilor pe termen scurt în detrimentul oamenilor afectați de criza climatică.

Thunberg a fost însoțită de tineri activiști proeminenți, Vanessa Nakate, Helena Gualinga și Luisa Neubauer, la o masă rotundă cu directorul executiv al Agenției Internaționale pentru Energie, Fatih Birol, în cadrul reuniunii anuale a Forumului Economic Mondial.

Nakate, care la un moment dat s-a înecat, a declarat că „liderii se joacă” cu viitorul oamenilor. Activiștii au fost din ce în ce mai critici față de lipsa de acțiune a guvernelor și a marilor corporații în ultimii ani.

Birol, între timp, a declarat că are un „optimism legitim” în ceea ce privește faptul că lumea se va îndepărta de combustibilii fosili și se va îndrepta către energia curată. El a menționat că Legea americană de reducere a inflației de aproape 375 de miliarde de dolari în stimulente climatice ar fi transformatoare pentru energiile regenerabile din această țară. Dar a adăugat că „problema este că nu suntem suficient de rapizi pentru a ne atinge obiectivele climatice”.

Clima și durabilitatea au devenit din ce în ce mai mult teme majore ale conclavului elitelor de la Davos, deși a fost criticat pentru că este un loc de discuții care nu duce la prea multe acțiuni directe. În acest an, mai multe sesiuni s-au axat pe tranziția de la combustibilii fosili la energia curată, alături de grupuri de discuții privind încetinirea economiei mondiale, insecuritatea alimentară și inovația tehnologică.

Evenimentul a debutat cu zeci de activiști pentru climă – unii dintre ei machiați în clovni – care au înfruntat duminică ninsoarea pentru a flutura bannere și a scanda sloganuri la capătul Promenadei Davos.

The post Greta Thunberg vizitează Davos pentru a atrage atenția asupra lipsei de acțiune în domeniul climei appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews


Împotriva articolelor redacției noastre, persoanele nemulțumite pot formula Contestație în termen de 10 zile de la publicarea articolului, la judecătoria Orășenească nr. 1 München Bayern Deutschland, in conformitate cu Legea federală Germană. Considerăm că nu se pot formula acțiuni la instanțele din România deoarece nici o persoană care activează în trustul nostru nu poate fi extrasă de sub jurisdicția federală germană. Considerăm că redacția noastră nu răspunde în fața autorităților din România ci doar celor federale sau civile germane. deoarece legea română nu are efecte de extraneitate asupra redacției chiar dacă subiectul știrilor face obiectul unor evenimente sau persoane din România și sunt scrise în limba română. Limba română nu este izvor de extraneitate a legii.

(Visited 2 times, 1 visits today)
Vidjean Mihai
Vidjean Mihai
Mihai Vidjean - autor articole Absolvent Comunicare si Jurnalism, profesor „Științe și metode de investigare jurnalistică office@ziardestiri.ro
https://ziardestiri.ro/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

code