Economice

Guvernul francez desființează organizația Liga de Apărare Neagră Africană, din cauza rasismului acesteia

„Am decis să deschid procedura de dizolvare a Ligii de Apărare Neagră Africană. Discursurile acestei structuri rasiste cheamă la ură şi la discriminare”, a scris ministrul pe contul său de Twitter.

LDNA se defineşte pe reţelele sociale ca o mişcare revoluţionară pentru apărarea drepturilor descendenţilor africanilor şi ale africanilor. Pagina sa de Facebook este urmărită de aproape 300.000 de abonaţi.

Preşedintele şi fondatorul LDNA se prezintă pe contul său de Twitter ca un activist politic, rezistent pan-african, combatant al libertăţii, revoluţionar.

Mai mulţi politicieni, printre care membri ai partidului francez de extremă dreapta Adunarea Naţională (RN, fostul Front Naţional), cereau dizolvarea asociaţiei, în special în urma unei manifestaţii organizate contra violenţelor poliţiei în iunie 2020, în faţa ambasadei Statelor Unite.

„Acţiunile sale provoacă tulburări ale ordinii publice, precum în acest weekend la Val-de-Reuil” (100 km nord-vest de Paris), a adăugat Darmanin.

Sâmbătă, „30 de indivizi rasişti şi violenţi au invadat primăria”, a scris pe Twitter primarul localităţii, Marc-Antoine Jamet (socialist).

„Împreună cu alţi 70 care li s-au alăturat, smulg uşa sălii de consiliu şi busculează o aleasă curajoasă care poartă eşarfa tricoloră”, a adăugat primarul, asupra căruia manifestanţii au aruncat cu făină.

Procurorul din Evreux, Dominique Puechmaille, a declarat pentru AFP că vor fi ]n mor sigur declanşate urmăriri în justiţie, după ce ancheta va fi finalizată.

 

Sursa foto: Leexpress.fr.

The post Guvernul francez desființează organizația Liga de Apărare Neagră Africană, din cauza rasismului acesteia appeared first on Economica.net.

Sursa: economica.netGazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

(Visited 1 times, 1 visits today)
Avatar
Marius Leontiuc
absolvent WEB DESIGN Academia Britanică de Comunicare Iasi - absolvent COMUNICARE IN AFACERI Academia Britanica de Afaceri si Comunicare -absolvent JURNALISM EDITORIAL - London School University - 2019 inscris la echivalare diploma la Universitatea Politehnica Timisoara - admis la studii de licenta in Drept la Universitatea de Vest Timisoara, absolvent studii de proiectare, prezbiter in Biserica Protestanta Evanghelica, Android Developer pe Google Play și plugin developer la Oxwall, creator de teme Wordpress și Oxwall, operator Wordpress, Drupal, Oxwall, Osclass, Moodle, tehnologii HTML și PHP
http://www.leontiucmarius.wordpress.com/cv

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

code

Clipul săptămânii


Comentarii recente

Etichete