Economice

IGPF: Ţigări de contrabandă în valoare de 1,5 milioane de euro, descoperite într-un autocamion în PTF Bechet

„Poliţiştii de frontieră au descoperit, în urma unui control amănunţit efectuat asupra unui autocamion, care figura ca fiind încărcat cu produse de igienă personală, cantitatea de 384.000 de pachete cu ţigări, estimată la o valoare de peste 1,5 milioane de euro, pentru care şoferul nu deţinea documente de provenienţă”, informează un comunicat al Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră (IGPF) transmis, duminică, AGERPRES.

În cauză, se derulează cercetări sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova faţă de şoferul mijlocului de transport.

La data de 21 ianuarie, în jurul orei 12,40, în Punctul de Trecere a Frontierei Bechet s-a prezentat pentru a intra în ţară, la volanul unui ansamblu rutier, un cetăţean bulgar, în vârstă de 51 de ani.

Şoferul transporta, conform documentelor prezentate, produse de igienă personală, din Bulgaria în România.

„În urma efectuării controlului amănunţit asupra mijlocului de transport, poliţiştii de frontieră au descoperit, ascunse în compartimentul pentru marfă, în spatele paleţilor cu şervetele umede (metoda capac), mai multe baxuri ce conţineau 384.000 de pachete cu ţigări, fără a avea aplicate marcaje fiscale”, arată sursa citată.

Ţigările, în valoare totală de peste 1.500.000 de euro (7.680.000 lei), precum şi autocamionul au fost indisponibilizate în vederea continuării cercetărilor la sediul ITPF Giurgiu.

În cauză, se efectuează cercetări faţă de cetăţeanul bulgar, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova, pentru încălcarea prevederilor Codului vamal.

Sursa: economica.net


Împotriva articolelor redacției noastre, persoanele nemulțumite pot formula Contestație în termen de 10 zile de la publicarea articolului, la judecătoria Orășenească nr. 1 München Bayern Deutschland, in conformitate cu Legea federală Germană. Considerăm că nu se pot formula acțiuni la instanțele din România deoarece nici o persoană care activează în trustul nostru nu poate fi extrasă de sub jurisdicția federală germană. Considerăm că redacția noastră nu răspunde în fața autorităților din România ci doar celor federale sau civile germane. deoarece legea română nu are efecte de extraneitate asupra redacției chiar dacă subiectul știrilor face obiectul unor evenimente sau persoane din România și sunt scrise în limba română. Limba română nu este izvor de extraneitate a legii.

(Visited 1 times, 1 visits today)
Avatar
Marius Leontiuc
absolvent WEB DESIGN Academia Britanică de Comunicare Iasi - absolvent COMUNICARE IN AFACERI Academia Britanica de Afaceri si Comunicare -absolvent JURNALISM EDITORIAL - London School University - 2019 inscris la echivalare diploma la Universitatea Politehnica Timisoara - admis la studii de licenta in Drept la Universitatea de Vest Timisoara, absolvent studii de proiectare, prezbiter in Biserica Protestanta Evanghelica, Android Developer pe Google Play și plugin developer la Oxwall, creator de teme Wordpress și Oxwall, operator Wordpress, Drupal, Oxwall, Osclass, Moodle, tehnologii HTML și PHP
http://www.leontiucmarius.wordpress.com/cv

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

code