Flux-stiri

În Sudan a fost convenită o încetare temporară a focului de șapte zile. Luptele dintre două facțiuni au ajuns la a șasea săptămână

  • Noul acord va fi pus în aplicare de un mecanism de monitorizare a încetării focului”, potrivit unei declarații americano-saudite.
  • Ca parte a celor șapte zile de încetare a focului umanitar, oficialii sudanezi au fost de acord să restabilească serviciile esențiale.
  • Alte ambasade, inclusiv cea a Iordaniei, au fost de asemenea jefuite anterior, împreună cu depozitele de ajutoare ale ONU.

O încetare temporară a focului a fost convenită în Sudan, în timp ce luptele dintre cele două facțiuni beligerante au intrat în a șasea săptămână, scrie BBC. Încercările anterioare de armistițiu între armata regulată a Sudanului și forțele paramilitare de sprijin rapid (RSF) au avut tendința de a se prăbuși la câteva minute după ce au început.

Noul acord va fi pus în aplicare de un mecanism de monitorizare a încetării focului”, potrivit unei declarații americano-saudite. Ca parte a celor șapte zile de încetare a focului umanitar, oficialii sudanezi au fost de acord să restabilească serviciile esențiale.

Luptele dintre cele două părți au aruncat țara în haos de la începutul lor, luna trecută, și se crede că peste un milion de persoane au fost strămutate. Qatar a declarat sâmbătă că ambasada sa din capitala Khartoum a fost jefuită de forțe armate neregulamentare” și a cerut ca autorii să fie trași la răspundere pentru acest act atroce”.

Grupurile umanitare nu ajung la timp la victime

Alte ambasade, inclusiv cea a Iordaniei, au fost de asemenea jefuite anterior, împreună cu depozitele de ajutoare ale ONU. Stocurile de alimente, bani și produse de primă necesitate au scăzut rapid, iar grupurile umanitare s-au plâns în repetate rânduri că nu au putut oferi asistență suficientă în capitala Sudanului, Khartoum, unde au avut loc o mare parte din violențe.

Atât armata regulată, cât și RSF au fost îndemnate să permită distribuirea ajutorului umanitar, să restabilească serviciile esențiale și să își retragă forțele din spitale. Statele Unite și Arabia Saudită, care au sponsorizat negocierile de pace de la Jeddah, au declarat că încetarea focului va intra în vigoare luni seara.

Într-o declarație, Departamentul de Stat al SUA a recunoscut încercările anterioare eșuate de a negocia pacea în Sudan, dar a spus că există o diferență esențială de data aceasta. Spre deosebire de încetarea focului anterioară, acordul la care s-a ajuns la Jeddah a fost semnat de către părți și va fi susținut de un mecanism de monitorizare a încetării focului susținut de SUA și Arabia Saudită și de organizații internaționale”, a declarat acesta, fără a oferi mai multe detalii.

Citește și:

The post În Sudan a fost convenită o încetare temporară a focului de șapte zile. Luptele dintre două facțiuni au ajuns la a șasea săptămână appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews

Acest material este publicat de alephnews.ro distribuit prin mecanismul RSS. Potrivit Legii nr. 8/1996 informațiile de presă nu sunt opere cu drept de autor și nu poartă drepturi de autor.
Salt la sursă
știrea a fost scrisă pe alephnews.ro de jurnalistul Diana Nechita


Împotriva articolelor redacției noastre, persoanele nemulțumite pot formula Contestație în termen de 10 zile de la publicarea articolului, la judecătoria Orășenească nr. 1 München Bayern Deutschland, in conformitate cu Legea federală Germană. Considerăm că nu se pot formula acțiuni la instanțele din România deoarece nici o persoană care activează în trustul nostru nu poate fi extrasă de sub jurisdicția federală germană. Considerăm că redacția noastră nu răspunde în fața autorităților din România ci doar celor federale sau civile germane. deoarece legea română nu are efecte de extraneitate asupra redacției chiar dacă subiectul știrilor face obiectul unor evenimente sau persoane din România și sunt scrise în limba română. Limba română nu este izvor de extraneitate a legii.

(Visited 6 times, 1 visits today)
Vidjean Mihai
Vidjean Mihai
Mihai Vidjean - autor articole Absolvent Comunicare si Jurnalism, profesor „Științe și metode de investigare jurnalistică office@ziardestiri.ro
https://ziardestiri.ro/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

code