Flux-stiri

Insula Şerpilor. Ucraina anunţă o victorie „semnificativă” împotriva forţelor ruseşti în campania de recucerire a insulei

  • Forţele ucrainene susţin că au obţinut o victorie „semnificativă” împotriva forţelor ruseşti în campania menită să recucerescă Insula Şerpilor din Marea Neagră.
  • Rusia a ocupat insula aflată la o distanţă de 45 de kilometri de cel mai apropiat punct de pe ţărmul României în primele zile ale invaziei.
  • Insula Şerpilor a devenit un simbol după ce un schimb de replici radio a devenit viral la începutul războiului, în care soldaţii ucraineni au folosit o înjurătură ca răspuns la cererile ruşilor de a se preda.

Forţele ucrainene susţin că au obţinut o victorie „semnificativă” împotriva forţelor ruseşti în campania menită să recucerescă Insula Şerpilor din Marea Neagră.

Într-o postare pe Facebook, comandamentul operaţional de sud al armatei ucrainene a declarat că a folosit „lovituri ţintite” pe insulă, provocând „pierderi semnificative” trupelor ruseşti.

Imagini din satelit furnizate de compania americană Maxar Technologies arată o imagine de ansamblu a Insulei Şerpilor de marţi, cu pagube vizibile la turnul din capătul sudic al insulei şi vegetaţie arsă în mai multe locuri.

Agenţia de ştiri ucraineană Ukrinform a relatat că atacurile au avariat sistemul antiaerian rusesc Pantsir, o staţie radar şi vehicule aflate pe insulă.

The post Insula Şerpilor. Ucraina anunţă o victorie „semnificativă” împotriva forţelor ruseşti în campania de recucerire a insulei appeared first on Aleph News.

potrivit alephnewsGazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

(Visited 1 times, 1 visits today)
Vidjean Mihai
Vidjean Mihai
Mihai Vidjean -autor articole
https://ziardestiri.ro/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code