Flux-stiri

Japonia vrea să atragă cele mai importante companii din domeniul A.I.: „Oamenii vor avea mai mult timp atunci când roboții le vor face treaba”

  • Japonia pregătește terenul pentru a găzdui unele dintre cele mai importante companii din lume în domeniul inteligenței artificiale.
  • Ministrul Economiei, Yasutoshi Nishimura, spune că ,,oamenii vor avea mai mult timp liber” atunci când roboții și dronele vor fi capabile să facă mai multe lucruri, pe măsură ce A.I. evoluează.
  • ,,Sper să creez o companie în Japonia care să depășească Nvidia” , promite ministrul Yasutoshi Nishimura.

Japonia pregătește terenul pentru a găzdui unele dintre cele mai importante companii din lume în domeniul inteligenței artificiale, a declarat marți ministrul economiei Yasutoshi Nishimura în fața unui grup de studenți de la Universitatea din Tokyo, scrie Bloomberg.

Acest lucru include sprijinirea startup-urilor promițătoare și a marilor întreprinderi, precum și promovarea discuțiilor privind venitul de bază universal, pe măsură ce inteligența artificială face ca tot mai multe locuri de muncă să devină învechite, a spus el la un simpozion. ,,Oamenii vor avea mai mult timp” atunci când roboții, dronele, vehiculele care se conduc singure și alte dispozitive vor face mai mult pe măsură ce A.I. evoluează, a spus el.

Japonia va avea nevoie, de asemenea, de capacitatea de a impulsiona dezvoltarea procesoarelor de formare în domeniul A.I., a spus Nishimura. Această categorie este condusă de producătorul de cipuri grafice Nvidia Corp. care a devenit cea mai valoroasă companie de cipuri din lume datorită pariului său timpuriu pe A.I.. ,,Sper să creez o companie în Japonia care să depășească Nvidia” , a spus el.

Prim-ministrul Fumio Kishida a intensificat sprijinul acordat sectorului național al semiconductorilor, mizând pe faptul că schimbarea priorităților geopolitice va ajuta Japonia să recâștige o parte din poziția de lider pe care a pierdut-o de mult timp în domeniul cipurilor. Țara pregătește subvenții de miliarde de dolari ca parte a unui efort de triplare a producției interne de cipuri până în 2030, în timp ce un fond susținut de guvern lucrează, de asemenea, pentru a consolida lanțul de aprovizionare cu materiale pentru cipuri al țării.

Locul de naștere al lui Astro Boy a purtat discuții publice despre impactul A.I. asupra societății mai mult decât majoritatea. Și în timp ce Japonia elaborează în acest an linii directoare pentru utilizarea inteligenței artificiale generative, aceste reglementări nu trebuie să încetinească progresul A.I., a declarat Kishida. ,,Nu este o alegere de tipul totul sau nimic” , a spus el în timpul simpozionului.

Fondatorul miliardar al SoftBank Group Corp. Masayoshi Son, miliardarul fondator al SoftBank Group Corp. care a participat, de asemenea, a fost deosebit de entuziast. Son a declarat luna trecută că Vision Fund, cel mai mare fond de capital tehnologic din lume, este în căutare de noi investiții după ce a acumulat pierderi de miliarde de dolari în urma pariurilor sale pe inteligența artificială.

,,Trebuie să discutăm ce înseamnă să fii om, când nu mai suntem cea mai inteligentă ființă animată de pe planetă” , a spus el. ,,Acesta este momentul ca Japonia să își verse toate eforturile în A.I.” .

Citește și

„Quiet luxury”: Noua tendință în modă se reflectă în colecția Dior Haute Couture prezentată la Paris. FOTO

China restricționează exportul în Occident a două metale necesare producerii semiconductorilor

Fotbalistul Neymar, amendat cu peste 3 milioane de dolari pentru o construcție ilegală

The post Japonia vrea să atragă cele mai importante companii din domeniul A.I.: „Oamenii vor avea mai mult timp atunci când roboții le vor face treaba” appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews

Acest material este publicat de alephnews.ro distribuit prin mecanismul RSS. Potrivit Legii nr. 8/1996 informațiile de presă nu sunt opere cu drept de autor și nu poartă drepturi de autor.
Salt la sursă
știrea a fost scrisă pe alephnews.ro de jurnalistul Giubega Andrada


Împotriva articolelor redacției noastre, persoanele nemulțumite pot formula Contestație în termen de 10 zile de la publicarea articolului, la judecătoria Orășenească nr. 1 München Bayern Deutschland, in conformitate cu Legea federală Germană. Considerăm că nu se pot formula acțiuni la instanțele din România deoarece nici o persoană care activează în trustul nostru nu poate fi extrasă de sub jurisdicția federală germană. Considerăm că redacția noastră nu răspunde în fața autorităților din România ci doar celor federale sau civile germane. deoarece legea română nu are efecte de extraneitate asupra redacției chiar dacă subiectul știrilor face obiectul unor evenimente sau persoane din România și sunt scrise în limba română. Limba română nu este izvor de extraneitate a legii.

(Visited 8 times, 1 visits today)
Vidjean Mihai
Vidjean Mihai
Mihai Vidjean - autor articole Absolvent Comunicare si Jurnalism, profesor „Științe și metode de investigare jurnalistică office@ziardestiri.ro
https://ziardestiri.ro/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

code