Flux-stiri

LIVE UPDATE. 172 zile de invazie. Zelenski cere Europei să interzică vizele rusești. Rachetele au lovit un oraș din sudul Ucrainei, lângă Zaporojie

razboi Ucrainarazboi Ucraina

  • Bombardamentele din orașul Kramatorsk, situat în estul țării, au ucis trei persoane și au rănit 13.
  • Armata ucraineană spune că are aproape toate liniile de aprovizionare ale Moscovei în raza de tragere în regiunea Herson din sud, pe care forțele rusești au cucerit-o la începutul războiului.
  • Alte două nave au părăsit un port ucrainean de la Marea Neagră transportând porumb și semințe de floarea-soarelui către Turcia.

UPDATE ORA 01.00

Ministerul rus al Apărării a declarat că forțele sale au distrus un sistem radar AN/MPQ-64 fabricat de SUA în regiunea Donetsk, în estul Ucrainei. În cea mai recentă informare zilnică, ministerul a mai spus că trupele ruse au doborât două rachete HIMARS de fabricație americană.

ȘTIRE INIȚIALĂ

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a cerut Uniunii Europene să oprească acordarea de vize pentru ruși, iar rachete au lovit un oraș din sudul Ucrainei, în apropierea celei mai mari centrale nucleare din Europa. Într-o declarație nocturnă, Zelenski și-a reînnoit apelul pentru o interdicție, care ar putea afecta turiștii, directorii de companii și studenții. Letonia și Estonia au decis să nu mai elibereze vize turistice, închizând două rute terestre vitale pentru ruși pentru a avea acces în Uniunea Europeană, de când blocul și-a închis spațiul aerian pentru avioanele rusești.

Forțele rusești din zona Herson se retrag pe malul estic al râului Dnipro după ce forțele ucrainene au distrus podul peste barajul Nova Kakhovka, potrivit guvernatorului regiunii Nikolaev, Vitaliy Kim. Podul era ultimul pe care rușii îl mai puteau folosi pentru a transporta provizii către cele câteva mii de soldați de pe malul vestic al Niprului, iar pagubele vin la doar câteva săptămâni după ce forțele ucrainene au distrus podul Antonovski, la 50 de kilometri în aval.

The post LIVE UPDATE. 172 zile de invazie. Zelenski cere Europei să interzică vizele rusești. Rachetele au lovit un oraș din sudul Ucrainei, lângă Zaporojie appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews


Împotriva articolelor redacției noastre, persoanele nemulțumite pot formula Contestație în termen de 10 zile de la publicarea articolului, la judecătoria Orășenească nr. 1 München Bayern Deutschland, in conformitate cu Legea federală Germană. Considerăm că nu se pot formula acțiuni la instanțele din România deoarece nici o persoană care activează în trustul nostru nu poate fi extrasă de sub jurisdicția federală germană. Considerăm că redacția noastră nu răspunde în fața autorităților din România ci doar celor federale sau civile germane. deoarece legea română nu are efecte de extraneitate asupra redacției chiar dacă subiectul știrilor face obiectul unor evenimente sau persoane din România și sunt scrise în limba română. Limba română nu este izvor de extraneitate a legii.

(Visited 2 times, 1 visits today)
Vidjean Mihai
Vidjean Mihai
Mihai Vidjean - autor articole Absolvent Comunicare si Jurnalism, profesor „Științe și metode de investigare jurnalistică office@ziardestiri.ro
https://ziardestiri.ro/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

code